Eviye ve eviye bataryası nasıl seçilir? Eviye bataryası nasıl değiştirilir?

Yemek ya da temizlik yaparken suyu daha rahat kullanmamıza olanak tanıyan eviye ve eviye bataryalarını satın alırken bazı detayları dikkatli bir şekilde araştırmamız gerekiyor. Uzun yıllar kullanım imkanı tanıyan eviye satın alarak mutfağınıza konforu davet edebilirsiniz. Peki, eviye bataryası nasıl seçilir? Mutfak eviye bataryası çeşitleri nelerdir? Eviye bataryası nasıl değiştirilir? İşte detaylar...

Hayatımızda büyük bir önem taşıyan su, gündelik yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası. Çamaşır, bulaşık yıkamak için ya da yemek yapmak için suya ihtiyaç duyarız. Neredeyse tüm ihtiyaçların temelinde yer edinen suyu kullanmak için batarya ve muslukların seçimine dikkat etmek gerekiyor. İçmek veya temizlik yapmak için kullandığımız suyun geldiği eviye ve eviye bataryalarında seçim yaparken hem fonksiyonel hem de estetik tercihler yapmaya çalışıyoruz. Eviye bataryalarının seçimi ve takılması konusunda bilinmesi gereken tüm detaylara gelin birlikte göz atalım.

Evde erişte yapmak isteyenler için en iyi erişte makinesi modelleri ve fiyatları!İLİŞKİLİ HABEREvde erişte yapmak isteyenler için en iyi erişte makinesi modelleri ve fiyatları!

EVİYE VE EVİYE BATARYASI NASIL SEÇİLMELİ?

İlk olarak eviye ve eviye bataryasının kullanılacağı alanı belirlemeniz gerekiyor. Çünkü mutfak ve banyolar için üretilen bataryaların teknik özellikleri birbirinden farklı olduğu için alana uygun seçim yapmazsanız istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. 

Eviye ve eviye bataryası

Eviye ve eviye bataryası

MUTFAK EVİYE BATARYALARI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Eğer mutfak için batarya almayı düşünüyorsanız; duvara monte, tezgâh üstü, spiralli ya da mutfak el duşları şeklinde dört seçenek arasından ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri birbirinden ayıran bazı özellikler vardır.

Eviye bataryası çeşitleri

Eviye bataryası çeşitleri

Öncelikle duvara monte olan ürünler eviyenin üzerine gelecek şekilde yerleştirilirken; tezgah üstü bataryalar tezgaha sabitlenmektedir. Spiralli eviye bataryaları ise başlığı uzatılabildiği için meyve ve sebzeleri yıkarken kişiye kolay bir kullanım imkanı sunmaktadır. 

Eviye bataryası özellikleri

Eviye bataryası özellikleri

Bunun yanı sıra; eviye bataryaları tek kumandalı/kollu ya da tek ve çift çevirme başlıklı olacak şekilde de farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Kumandalı/kollu ürünler "aç-kapa" özelliği sayesinde pratik kullanım imkanı sunuyor.

Eviye bataryaları hakkında bilinmesi gerekenler

Eviye bataryaları hakkında bilinmesi gerekenler

Tek kumandalı ürünlerde sağa ve sola doğru çevirerek suyun ısısını değiştirebilirsiniz. Çift çevirmeli ürünlerde ise bir taraftan sıcak diğer taraftan soğuk su akmaktadır. 

Eviye bataryası kullanımı

Eviye bataryası kullanımı

MUTFAK BATARYASI NASIL SEÇİLMELİ?

  1. Mutfaklar için batarya alırken öncelikle bataryanın eviyenin boyutuyla uyumlu olması gerekmektedir.
  2. Sonrasında bataryayı nereye sabitlemek istediğinize karar vermelisiniz ve su tesisatıyla uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  3. Ardından ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak tek kumandalı ya da çift ve tek çevirmeli ürünler arasından seçim yapmanız gerekiyor. 
  4. Ve son olarak mutfağınızın dekorasyon stilinizle ahenk yakalayacak şık bir ürün almaya özen göstermelisiniz.

Eviye bataryası seçmenin yolları

Eviye bataryası seçmenin yolları

PÜF NOKTA: Eğer denize yakın bir yerde oturuyorsanız; batarya alırken korozyona karşı dayanıklı ürünlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü krom ve nikel kaplı yüzeylerde biriken tuz parçacıkları korozyona sebebiyet verdiği için uzun ömürlü batarya seçiminde bu önemlidir.

EVİYE BATARYASI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Eviye bataryası değişimi aslında sandığınız kadar zor değil. Doğru adımları sırasıyla uygularsanız kendiniz bu işi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle su vanalarını kapatarak birinci adımı gerçekleştirebilirsiniz. Ardından muslukları açarak içeride kalan suların boşalmasını sağlamalısınız. Eğer tezgah üstü bataryaya sahipseniz; tezgahın altında yer alan vidaları açmanız gerekiyor. Ancak duvara sabitlenmiş bataryanız varsa vidaları gevşeterek olumlu bir sonuç elde edebilirsiniz. 

Eviye bataryası değişimi

Eviye bataryası değişimi

Vidalarla ilgili olan kısmı tamamladıktan sonra bataryayı dikkatli bir şekilde kendinize doğru çekerek bir pense aracılığıyla su borusundan bataryayı ayırmanız gerekiyor. Eski bataryayı çıkardıktan sonra yeni bataryanızı takabilirsiniz. 

Eviye bataryası değişimi

Eviye bataryası değişimi

KOLAY GELSİN!

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0