Bal kabağından mum nasıl yapılır? Dekorasyonda bal kabağı nasıl kullanılır?

Mevsimler değiştikçe gündelik hayatımızdaki birçok detayda da farklılığa yer açıyoruz. Özellikle sonbaharın dokusunu yansıtacak ufak tefek dekoratif önerilerle evlerimize de yenilik katabiliriz. Bu noktada bal kabakları sonbaharın en göze çarpan dekorasyon trendlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bal kabağından mum nasıl yapılır? Ev dekorasyonunda bal kabağı nasıl kullanır? İşte detaylar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sonbaharın en güzel ayı olan eylül ayının şu günlerde evlerinizin atmosferini değiştirecek ufak dokunuşlara yer açabilirsiniz. Sonbaharın ruhunu yansıtan bal kabağı, son dönemlerde dekorasyonda sıklıkla kullanılıyor. Evin her köşesinde benzersiz bir görünümün kapılarını aralayan bal kabağından saksı veya vazo gibi pek çok dekoratif obje yapabilirsiniz. Rahatlatıcı ve dinlendirici etkisiyle ortamı sıcacık yapan mumları hiç bal kabağından yapmayı denediniz mi? Gelin, estetik duruşuyla evlerinizin yıldızı haline gelecek bal kabağı mumları hakkında bilinmesi gerekenleri adım adım öğrenelim.

Mumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyon fikirleriİLİŞKİLİ HABERMumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyon fikirleri

BAL KABAĞINDAN MUM NASIL YAPILIR?

Mumlar, ev dekorasyonunda hem şık hem de kullanışlı olması sebebiyle her dönem popülerliğini koruyor. Özellikle havaların serinlemesiyle yaşam alanlarımızla loş bir ortam oluşturmak için mumlara salon ve yatak odalarında sıklıkla yer veriyoruz.

Sonbahar mum dekorasyonu

Sonbahar mum dekorasyonu

BAL KABAĞINDAN MUM NASIL YAPILIR?

Bal kabağı yalnızca tatlısıyla değil dekorasyondaki gücüyle de ön planda. Dilerseniz bal kabağından sevimli mumlar yapabilirsiniz. İşte bal kabağından mum yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bal kabağı
  • Soya balmumu gevreği
  • Fitil
  • Çubuk tarçın
  • Fitilleri tutmak için kalem yada şiş
  • Amber veya tarçın kokusu
  • Boya (opsiyenel)

Malzemelerinizi hazırladıktan sonra ilk olarak bal kabaklarını ortadan ikiye kesmekle işe başlayın. Sonrasında kabakların altına tutkal kullanarak fitilleri yerleştirin. Fitilin sabit durması için bir kalem ya da şişe sardığınız fitili ortalayarak sabitleyin. 

Balkabağından mum yapımı

Balkabağından mum yapımı

Geldik en keyifli kısma! Erittiğiniz mumu bal kabağının içine yavaş yavaş dökün. Ardından çubuk tarçını ezerek balmumu ilave edin. Eğer daha güçlü bir koku isterseniz tarçın yağına da şans verebilirsiniz.

Balkabağından mum yapmanın yolları

Balkabağından mum yapmanın yolları

Mumlarınızın kuruması ve sertleşmesi için en az 2 saat beklettikten sonra mumunuz hazır! 

Mum yapımı

Mum yapımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır? Sonbaharda ev temizliği yapmanın püf noktaları...

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda ev temizliği nasıl yapılır? Sonbaharda ev temizliği yapmanın püf noktaları...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0