Yatak odasında kış dekorasyonu nasıl yapılır? 2024 yatak odası dekorasyonu

Evlerin gözde alanlarından biri olan yatak odalarında kış mevsiminde daha iç ısıtan dekorasyon tarzlarına yöneliyoruz. Mevsime uygun halı, yatak, nevresim takımı gibi unsurları seçerken bazı püf noktalara ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, kış yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır? Yatak odasında kış dekorasyonu nasıl olmalı? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

Ocak ayına merhaba dediğimiz şu günlerde kış mevsiminin soğuk etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor. Soğuyan havalarla beraber evlerimizde de mevsime uygun değişiklikler yapmaya başladık. Özellikle gün sonu dinlenme alanımız olan yatak odalarında rahatlığın ön planda olduğu seçimlere doğru yöneliyoruz. Battaniye altına sığınıp keyifli bir uykuya doğru zaman ayırdığımız yatak odalarında sıcak ve konforlu hissetmek için bazı ufak dokunuşlar yapabiliriz. Gelin, evlerin gözdesi yatak odalarında kış hazırlığı yapmanın yollarına birlikte göz atalım.

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?İLİŞKİLİ HABERYatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

KIŞ MEVSİMİNE UYGUN YATAK ODASI DEKORASYONU

Mevsimin değişmesiyle yatak odalarının en önemli yeri olan yataklarda değişim yapmanız gerekiyor. Yatakların dengeli ve konforlu olması için öncelikle 3 ayda bir olmak koşuluyla yatağınızı çevirmeniz gerekiyor. Çevirmeyi unutmamak için yatağın ucuna bir hatırlatıcı not koyabilirsiniz. 

Kış mevsiminde yatak odasında yapılması gerekenler

Kış mevsiminde yatak odasında yapılması gerekenler

Yatağı çevirdikten sonra elektrikli süpürge ile derinlemesine bir temizlik yapabilirsiniz. Ancak ıslak bez ya da buharlı makine kullanmamaya özen gösterin çünkü ıslak yatak küflenmeye sebebiyet verebilir.

Yatak temizliği

Yatak temizliği

KIŞ MEVSİMİNE UYGUN NEVRESİM TAKIMI NASIL SEÇİLİR?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla yazlık yorganları kaldırarak daha kalın yorganlara yer açmalısınız. Öte yandan sıcaklık ve rahatlık hissine ulaşmak için pazen yatak çarşafları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Nevresim takımlarında kışa uygun pamuklu olanları tercih edebileceğiniz gibi yün ve yumuşak dokulu battaniyelere de yer açmayı unutmayın.

Kış mevsimine uygun nevresim takımı

Kış mevsimine uygun nevresim takımı

Nevresim takımlarında kışa uygun bordo, kahverengi gibi koyu renkler kullanabilirsiniz.

Kış mevsimi nevresim takımı renkleri

Kış mevsimi nevresim takımı renkleri

ZEMİNLERDE KIŞA UYGUN SEÇİMLER YAPIN!

Yaz aylarında zeminlerinizde halı ya da kilim kullanmayabilirsiniz. Ancak kışın zeminlerdeki soğukluk hissini minimuma indirmek için kalın dokulu halılar kullanmaya özen göstermelisiniz. Özellikle evcil hayvanınız ya da emekleyen bebeğiniz varsa bu konuda daha hassas davranmanız gerekiyor. 

Kış mevsimine uygun halı seçimi

Kış mevsimine uygun halı seçimi

Yün kilimler, peluş halılar ya da imitasyon koyun postları hem şık hem de mevsime uygun seçimlerin başında gelecektir. 

Kışlık halı önerileri

Kışlık halı önerileri

KIŞ MEVSİMİNDE AYDINLATMA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Yatak odaları günün yorgunluğunu ve stresi geride bırakabileceğimiz dinlenme alanları olarak karşımıza çıkıyor. Sert ve göz yoran aydınlatmalar yatak odalarında genellikle tercih edilmemektedir. Daha loş ve yumuşak tonlu sarı ışıklara özellikle kış aylarında yatak odalarınızda yer açabilirsiniz.

Kış mevsimine uygun aydınlatma seçimi

Kış mevsimine uygun aydınlatma seçimi

Genellikle yatak odalarında tavan aydınlatmalarından ziyade düşük voltajlı abajur ve lambader daha çok tercih edilmektedir.

Yatak odasında aydınlatma seçimi

Yatak odasında aydınlatma seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0