Aralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı?

Aralık ayının ilk gününe merhaba derken evimizin dekorasyonunda ufak tefek değişikliklere imza atabiliriz. Hem kış mevsiminin soğuk atmosferini yansıtacak hem de konforlu hissettirecek en güzel dekorasyon önerilerini tek tek araştırdık. Peki, aralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Aralık ayı dekorasyonunda hangi renkler kullanılmalı? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte yanıtlar...

Kış mevsiminin soğuk atmosferi dört bir yanda hissedilirken hayatımızın neredeyse her alanında değişiklikler yapmaya başladık. Bembeyaz kış günlerini iple çektiğimiz şu günlerde hem gardırobumuzda hem de yaşam alanlarımızda daha iç ısıtan seçimlere yöneliyoruz. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için soğuk ve serin havaların etkisini azaltacak ev dekorasyonlarına şans verebiliriz. Ev tekstil ürünlerinden, renk seçimlerine kadar dekorasyonda güçlü bir etki oluşturmak için sizlere harika önerilerimiz var! Gelin, aralık ayı ev dekorasyonunda eşsiz dokunuşlar yapmanın yollarını birlikte keşfedelim.

Kasım ayında ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kasım ayı ev dekorasyonu İLİŞKİLİ HABERKasım ayında ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kasım ayı ev dekorasyonu

ARALIK AYI DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANILMALI?

Kış aylarının gelişiyle doğada en sık rastladığımız renk görkemli beyaz tonlarıdır. Beyaz rengini evinizin birçok köşesinde geçiş rengi olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kışa yakışan renklerin başında lacivert, bordo, koyu yeşil, yanık turuncu ve derin griler de yer almaktadır. 

Kış ev dekorasyonu renkleri

Kış ev dekorasyonu renkleri

Eğer daha sıcak renklerle evinizin dekorasyonuna ışıltı katmak isterseniz krem rengi, kahverengi tonları ve sıcak kırmızılarla da zengin bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Aralık ayı ev dekorasyonu

Aralık ayı ev dekorasyonu

ARALIK AYI EV DEKORASYONUNDA HANGİ STİLLER KULLANILMALI?

Ev dekorasyonunda belirli bir stile yönelerek bütüncül ve dengeli bir bakış açısı elde edilebilir. Evinizin boyutu, şekli ve mevsime göre onlarca dekorasyon tarzı arasında seçim yapmak mümkün.

Kış mevsiminde ev dekorasyonu

Kış mevsiminde ev dekorasyonu

Kış ayları geldiğinde en sık tercih edilen stillerin başında Rustik dekorasyon vardır. Ahşabın ve doğallığın ön planda olduğu Rustik dekorasyon, yaşam alanlarınızda sıcak ve estetik bir görünümün kapılarını aralayacak. Ahşap doğası gereği huzurlu bir dokuyu içerisinde barındırdığı için konforu da beraberinde getirmektedir.

Rustik tarz dekorasyon

Rustik tarz dekorasyon

Dilerseniz Rustik dekorasyondan güçlü bir şekilde etkilenen Cabincore dekorasyona şans tanıyarak doğayı kucaklayabileceğiniz yaşam alanları inşa edebilirsiniz.

Cabincore dekorasyon

Cabincore dekorasyon

ARALIK AYINDA EV TEKSTİLİ NASIL OLMALI?

Kış aylarına eşlik eden soğuk havaların etkisini azaltmanın en güzel yolu ev tekstil ürünlerine daha fazla yer açmaktır. Yumuşacık yün, örgü ve pelüş kumaşlarla evin dört bir yanını donatabilirsiniz. Özellikle ikili koltuklar ve berjerlerin yanına iliştirilmiş örgü battaniyeler ve koltuk şalları hem şık hem de konforlu bir görünüm sağlayacaktır.

Aralık ayı ev dekorasyonunda ev tekstili

Aralık ayı ev dekorasyonunda ev tekstili

Kış aylarına en çok yakışan desenlerden biri olan ekose ve kazayağı desenlerini de mutlaka tekstil ürünlerinde kullanmalısınız.

Ekose desenli ev tekstil ürünleri

Ekose desenli ev tekstil ürünleri

Öte yandan; yün, örgü, kadife ve kaşmir gibi sıcak dokulu kumaşların kullanıldığı yastıklar ve minderlerde akşam koltuğunuza uzandığınızda rahat bir nefes almanızı sağlayacak.

Kış aylarında ev dekorasyonu

Kış aylarında ev dekorasyonu

ARALIK AYI DEKORASYONUNDA HALI SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kış aylarının gelişiyle odaların zeminlerinde daha korunaklı ve sıcak tutacak halılara yer açmalıyız. Yazlık ince kilimlerden ziyade daha zemini kaplayan yumuşak halılar kullanarak dekorasyonunuzda ahenk oluşturabilirsiniz.

Aralık ayı ev dekorasyonunda halı kullanımı

Aralık ayı ev dekorasyonunda halı kullanımı

Koyu renkli ipek, kadife, yün ve kaşmir halı modelleri tüm kış boyunca evlerinizin sıcaklığını dengeleyecektir.

Kış mevsimine özel dekoratif öneriler

Kış mevsimine özel dekoratif öneriler

ARALIK AYI EV AKSESUARLARI NELERDİR?

Kış aylarının en güzel aksesuarlarından biri mumlardır. Kahve çekirdeği ya da kurabiye kokulu mumlarla evlere şık bir bakış açısı kazandırabilirsiniz ve muhteşem kokuların ortamı yumuşatmasına izin verebilirsiniz.

Kış mevsimine uygun aksesuar seçimi

Kış mevsimine uygun aksesuar seçimi

Kar tanesi figürlü biblolar ve led ışıklarla okuma köşelerinizde aksesuar kullanıma yoğunluk katabilir ya da duvarlarınızda Aralık ayını yansıyan tablolara yer açabilirsiniz.

Aralık ayı ev dekorasyonunda aksesuar seçimi

Aralık ayı ev dekorasyonunda aksesuar seçimi

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Şiddetli baş ağrısı için en etkili dua ve manevi reçeteler! Baş ağrısı nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Şiddetli baş ağrısı için en etkili dua ve manevi reçeteler! Baş ağrısı nasıl geçer?
Mardin’in doğal güzelliği: Yardere Şelalesi

İLİŞKİLİ HABER

Mardin’in doğal güzelliği: Yardere Şelalesi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0