2024 şubat ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Şubat ayında ev nasıl dekore edilir?

Kış mevsiminin son ayı olan şubatın ortasına geldiğimiz şu günlerde evlerimizin dekorasyonunda farklı ve iç ısıtan fikirlere yer vermeye başladık. Renklerin, dokuların, desenlerin adeta bir görsel şölen oluşturduğu bu ayda evinize yepyeni bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Peki, Şubat ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Şubat ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte tüm detayları haberimizde sizler için açıkladık...

Şubat ayıyla beraber kış mevsiminin en kısa ayına da giriş yapmış olduk. Bir yandan soğuk havalar etkisini sürdürürken bir yandan da bahara hazırlık sürecinde olduğumuz şubat ayında evimizde de ufak tefek farklılıklara yer veriyoruz. 2024 yılını yansıtan renkler, desenler ve tasarımlarla yeni ayı yepyeni heyecanlarla karşılayabiliriz. Gelin, şubat ayında evlerde kusursuz bir görünüm oluşturmanın yollarına birlikte göz atalım.

Ocak ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2024 kış ev dekorasyonuİLİŞKİLİ HABEROcak ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2024 kış ev dekorasyonu

ŞUBAT AYI EV DEKORASYONUNDA HANGİ RENKLER KULLANILMALI?

Baharın habercisi olan şubat ayında evinizi dekore ederken kış mevsiminin ağır ve tok renklerinden ziyade daha iç açıcı renkler tercih edebilirsiniz. Özellikle bu ay salon dekorasyonunuzda yanık turuncu, parlak sarı ve yağ yeşili gibi dikkat çeken renkleri kullanabilirsiniz. 

şubat ayı ev dekorasyonu

şubat ayı ev dekorasyonu

Öte yandan 2024'ün rengi olan "Peach Fuzz" ile şeftali renginin muhteşem ahengini de evinize yansıtabilirsiniz.

Peach Fuzz ev dekorasyonu

Peach Fuzz ev dekorasyonu

ŞUBAT AYI BİTKİLERİ NELERDİR? ŞUBAT AYI ÇİÇEKLERİ NELERDİR?

Kış mevsiminin sonuna doğru gelirken mutfak, salon, balkon ve bahçelerinizde şubat ayına özel bitkilere ve çiçekler kullanabilirsiniz. Eşsiz kokuları ve renk cümbüşü oluşturan seçenekleriyle pek çok evlere farklı bir hava katan çiçeklerle dekorasyonda son dokunuşu yapmak mümkün. 

şubat ayı bitkileri

şubat ayı bitkileri

Şubat ayında en dikkat çeken çiçeklerin başında karanfil yer almaktadır. Bakımı çok kolay olan karanfilin yanı sıra menekşe ve gül de balkonlardan misafir odalarına harika bir seçim olacaktır. 

çiçek dekorasyonu

çiçek dekorasyonu

ŞUBAT AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Soğuk havaların biraz daha yumuşadığı şubat ayında ev dekorasyonu yaparken konfor ve rahatlığı ön planda tutmanızı öneririz. Yumuşak minderli ve sıcak renklerin vurgu yaptığı koltuk takımları ile salonlarınıza şubatı evlerinizde misafir edebilirsiniz.

şubat ayı dekorasyon

şubat ayı dekorasyon

Aynı zamanda pencere kenarında tekli berjerler kullanarak sakin bir okuma köşesi de inşa edebilirsiniz.

berjer dekorasyonu

berjer dekorasyonu

Son dönemlerde oldukça rağbet gören örgü puflar kullanarak yatak odaları ve salonlarda sehpa ihtiyacınızı da rahatlıkla karşılayabilirsiniz. 

puf dekorasyonu

puf dekorasyonu

Zengin bir görünümün anahtarı olan şal ve örgü battaniyeleri koltukların üzerine yerleştirmek kış mevsiminin dokusunu evlere taşımak için harika bir tercih olacaktır.

koltuk şalı dekorasyonu

koltuk şalı dekorasyonu

Isınma ihtiyacına yönelik seçimlerde tartışmasız bir numara olan şömineler, ev dekorasyonunda farklılık arayanların favorisi haline geldi. Taş duvar dekorasyonuyla bir arada kullanılan şöminelerle hem evinizde sıcak bir ortam oluşturabilir hem de dekorasyonda odak noktanızı şömineye çevirebilirsiniz.

şömine dekorasyonu

şömine dekorasyonu

ŞUBAT AYI EV DEKORASYONUNDA AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kış dekorasyonu denildiğinde akla ilk gelen aksesuar elbette mum olacaktır. Banyolardan yemek odalarına, yatak odalarından antreye kadar evin her köşesinde loş bir ortam oluşturan mumlar, mis gibi kokularıyla yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor.

Mum dekorasyonu

Mum dekorasyonu

Şubat ayında en çok tercih edilen mumlar ise portakallı ve vanilyalı kokulardır. Öte yandan odunsu kokular ve vanilyalı mumlarla da evinize özgün bir bakış açısı katabilirsiniz.

Mumlarla ev dekorasyonu

Mumlarla ev dekorasyonu

Bunun yanı sıra göl manzaraları ve soyut çalışmaların ön plana çıktığı tablolarla duvar dekorasyonunuza ağırlık verebilirsiniz. Son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelen makrome duvar süsleriyle yatak başlıklarını rafa kaldırmak da mümkün.

duvar dekorasyonu

duvar dekorasyonu

Dilerseniz evin girişine ya da antreye fenerler yerleştirerek misafirlerinize daha ilk adımda şubat ayının benzersiz dokusunu hissettirebilirsiniz.

Antre dekorasyonu

Antre dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Burç grubunuza göre nasıl giyinmelisiniz? Hangi burç nasıl giyinir? Burçlara göre giyim tarzı

İLİŞKİLİ HABER

Burç grubunuza göre nasıl giyinmelisiniz? Hangi burç nasıl giyinir? Burçlara göre giyim tarzı
Saç masaj tarağı nedir ve nasıl kullanılır? Saç masaj tarağının faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Saç masaj tarağı nedir ve nasıl kullanılır? Saç masaj tarağının faydaları neler?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0