Shaker stil nedir? Shaker stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Son dönemlerde dekorasyonda büyük etki oluşturan Shaker stil, az ama öz kalıbıyla şıklığın sembolü haline geldi. Özellikle bahar aylarına sayılı günler kala huzur dolu bir ev dekorasyonuna yer vermek istiyorsanız Shaker stil ile aradığınız etkiyi yakalayabilirsiniz. Peki, Shaker stil nedir? Shaker stil ev dekorasyonu nasıl yapılır? Shaker ne demek? İşte yanıtlar...

Yaşam alanlarımızı inşa ederken pek çok renk, doku, stil ve ilhamdan yola çıkıyoruz. Kişisel isteklerimiz ve ihtiyaçlarımızı ön planda tutarak evlerde yapacağımız ufak dokunuşlar konforlu hissetmemize olanak tanıyabilir. İster dinamik ve canlı renklerin göz kamaştırdığı stilleri ister sadeliğin ve minimalliğin hakim olduğu tarzlara yer açabilirsiniz. Eğer dekorasyonda yalın ve sakin bir bakış açısı yakalamak istiyorsanız mutlaka Shaker stile şans tanımalısınız. Derinliği ön plana alan keskin bir stil olan Shaker tarzı gelin birlikte yakından tanıyalım.

Bohem stil nedir? Bohem stil dekorasyon nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERBohem stil nedir? Bohem stil dekorasyon nasıl yapılır?

SHAKER STİL NEDİR?

Shaker stili tanımak için 18.yüzyıla doğru ufak bir yolculuğa çıkmak gerekiyor. Sade, yalın formlar ve fonksiyonelliğin izleri taşıyan Shaker Stil, "Less is more" yani "Az ama öz" kavramını benimsiyor. Hem şık hem de klasik bir bakış açısını hedef alan Shaker stille dekorasyonda farklı dokunuşlara yer verebilirsiniz.

Shaker

Shaker

SHAKER STİL EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Zamansız bir dekorasyon stili olan Shaker ile her evde her dönem göz alıcı bir görünüm oluşturmak mümkün. Eğer evinize Shaker stilin hakim olmasını istiyorsanız ilk olarak sade ve basit formların baskın olarak göze çarptığı ham ahşap mobilyaları esas almalısınız. 

Shaker Stil ev dekorasyonu

Shaker Stil ev dekorasyonu

Kaliteli mobilyalarla az ve öz bir dekorasyonu amaç edinen Shaker stilde tıpkı Rustik dekorasyondaki gibi ince işçilik ve net çizgilerin göze çarptığı ahşap ön plandadır. Özellikle kiraz, akçaağaç ve çam ağacı sıklıkla Shaker stilde kullanılmaktadır.

Shaker Stil ev dekorasyonu

Shaker Stil ev dekorasyonu

Shaker tarz genellikle salon ve mutfak dekorasyonunda çok sık karşımıza çıkmaktadır. Salon dekorasyonunda Shaker stil kullanmak istiyorsanız koltuk takımlarınızda bezemeli ve oymalı detaylardan uzak durmanızda fayda var. 

Shaker Stil dekorasyonda mobilya seçimi

Shaker Stil dekorasyonda mobilya seçimi

SHAKER STİL EV DEKORASYONUNDA HANGİ RENK VE DESENLER KULLANILIR?

Shaker stilde aydınlatma konusu büyük önem kazanıyor. Ferah, aydınlık ve iç açıcı bir yaşam alanı elde etmek için de duvarlarda beyaz tonları kullanmaya özen göstermelisiniz. Eşyalar ve mobilyalarda ise daha koyu vurgulara yer verebilirsiniz. Ruby kırmızısı, orman yeşili, parlak maviler ve göz alıcı morlarla renkleri çeşitlendirebilir evinize asil bir görünüm katabilirsiniz.

Shaker Stil salon dekorasyonu

Shaker Stil salon dekorasyonu

Öte yandan kendinden desenli kumaşlar, damask, şal deseni, ekoseler ve kadife dokular bu stilin vazgeçilmez ögeleri arasında yer alıyor. Mevsime göre değişkenlik gösteren kumaş seçiminde yaz aylarına doğru koton, basma ve kanvas gibi pamuklu kumaşlarla evinize kır evi havası verebilirsiniz.

Shaker Stil dekorasyonda desen kullanımı

Shaker Stil dekorasyonda desen kullanımı

SHAKER STİL DEKORASYONDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Basit, sade ve yalın formların temel alındığı Shaker Stilde aksesuar seçerken uzun ömürlü, her döneme hitap eden parçalar seçmelisiniz. Eskitme cilalı mat ahşap kutular, seramik vazolar, eski aile fotoğrafları, bez bebekler, hasır sepetler ve bol bol odunsu kokulu mumlarla hoş bir hava oluşturabilirsiniz.

Shaker Stil aksesuar

Shaker Stil aksesuar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır? Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır? Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?
En çok satan ve beğenilen Bargello parfüm kodları!

İLİŞKİLİ HABER

En çok satan ve beğenilen Bargello parfüm kodları!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0