Bohem stil nedir? Bohem stil dekorasyon nasıl yapılır?

Son dönemlerde oldukça popüler olan Bohem stil, evlere sıradanlıktan uzak bir bakış açısı kazandırıyor. Özellikle bahar mevsiminin sıcak etkilerinde bu stille huzurunuzu arttırabilirsiniz. Peki, Bohem stil nedir? Bohem ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm detayları sizler için haberimizde açıkladık...

Evlerimizi dekore ederken kimi zaman yaz mevsiminin esintilerini taşıyan çiçekli desenlere kimi zaman da modern bakış açılarını sahiplenen siyah beyaz çizgilerle keskin bir dokunuş yapıyoruz. Onlarca dekorasyon stili arasından hem evinize hem de kişisel zevklerinize uyacak şekilde seçimlerde bulunabilirsiniz. Eğer renklerin ön planda olduğu özgür bir dekorasyon stilinden hoşlanıyorsanız Bohem tarz dekorasyon tam da size göre! Tekdüzeliğe yer vermeyen Bohem dekorasyonda yaşam alanlarına her dönem kullanabileceğiniz yenilikler katabilirsiniz. Gelin, ev dekorasyonunda bohem etkisini kullanmanın yollarına birlikte göz atalım.

Bali Stili Dekorasyon nedir? Bali Stili Dekorasyon nasıl oluşturulur?İLİŞKİLİ HABERBali Stili Dekorasyon nedir? Bali Stili Dekorasyon nasıl oluşturulur?

BOHEM NEDİR? BOHEM TARZ DEKORASYON NEDİR?

Fransızca "la bohèmè" olarak ifade edilen Bohem kelimesini anlamak için geçmişe ufak bir yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Fransa’daki en yoğun çingene nüfusuna sahip olan Bohemya’da yaşayan insanların izlerini taşıyan bohem, kelime anlamı olarak çingene demektir. Yarınını düşünmeden dertsiz tasasız yaşayan kişiler için de kullanılan bohem kelimesi, yıllar içerisinde modaya ve ev dekorasyonuna da şekil vermiştir.

Bohem stil

Bohem stil

BOHEM STİL DEKORASYON NEDİR? BOHEM STİL DEKORASYONDA RENK VE DESEN KULLANIMI NASIL OLMALI?

Klasik güzellik standartlarını yok sayan Bohem stil dekorasyon, 19.yüzyılda Paris'te ortaya çıkmıştır. Katı kuralları benimsemeyen bu dekorasyon stilinde desen, doku ve renkler adeta uyumlu bir dansı gözler önüne serer. Kişinin rahat olmasını hedefleyen Bohem Stil için öncelikle nötr bir renk belirleyerek işe başlayın. Çok fazla desen ve canlı renklerin kullanıldığı bu tarzda her renge her kumaşa uyum sağlayacak bir arka fon rengi seçerseniz bütüncül bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. 

Bohem stil dekorasyon

Bohem stil dekorasyon

Renklerin büyük bir önem kazandığı Bohem stilde zengin, cesur ve dinamik renkler kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu stilin çingene kültüründen esinlendiğini düşünürsek metalik renklerden sıcak toprak renklerine, elektrik mavisinden altın rengine kadar her tonu büyük bir rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Bohem stil dekorasyon

Bohem stil dekorasyon

Renklerin yanı sıra kuş, yaprak, çiçek ya da aztek desenler duvarlardan zeminlere kadar önemli bir etki oluşturmaktadır. Ayrıca bohem stilde genellikle paralel çizgi, kare ya da üçgenlerden oluşan geometrik desenler de hoş bir görüntü elde etmenize yardımcı olabilir.

Bohem stil desenler

Bohem stil desenler

BOHEM TARZ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Bu stilde mobilya seçimi yaparken tamamen bir takım almanıza hiç gerek yok. Onun yerine birbiriyle zıtlığın içinde uyum yakalayacak parçaları tek tek toplayabilir ve adeta bir koleksiyoner gibi evinize farklı bir hava katabilirsiniz. 

bohem tarz dekorasyon yapmanın yolları

bohem tarz dekorasyon yapmanın yolları

Aynı zamanda 2. el mağazalar ya da antikacılardan da mobilyalar satın alarak evinize hoş bir doku kazandırmanız mümkündür. Böylece az bütçeyle muazzam bir dekorasyona imzanızı atabilirsiniz.

bohem stil salon dekorasyonu

bohem stil salon dekorasyonu

Eğer salonlarınızda koltuk kullanmak istemiyorsanız yumuşak ve rahat dokulu minderler ve alçak boylu sehpalarla da iyi bir dinlenme alanı inşa edebilirsiniz.

Bohem tarz ev

Bohem tarz ev

Bohem stilde klasik ve ağır halılar yerine hafif yapılı, bol desenli kilimler kullanılmaktadır. İsterseniz salonlarınızda büyük bir kilim ya da ufak birkaç kilime bir arada yer verebilirsiniz.

Bohem Tarz kilim

Bohem Tarz kilim

Aynı şekilde kilimleri duvarlarınıza asarak dilerseniz yatak başlığı olarak da kullanabilirsiniz. 

Bohem tarz desenler ve renkler

Bohem tarz desenler ve renkler

BOHEM STİL DEKORASYONDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Bohem stil dekorasyonda zengin desenli ve farklı dokularda aksesuarlara yer verebilirsiniz. Bit pazarlarından alacağınız 2.el antika ürünler, eski fotoğraflar, vintage objeler ve amatörce yapılmış büyük tablolarla evinize benzersiz bir hava katabilirsiniz. 

Bohem Stil dekorasyonda aksesuar kullanımı

Bohem Stil dekorasyonda aksesuar kullanımı

Bu stilde daire formunda kasnaklar işleyebilir, makrome örgülerden duvar süsleri yapabilir ya da zeminlere fener yerleştirerek loş bir bakış açısına da sahip olabilirsiniz. 

makrome duvar süsü

makrome duvar süsü

Doğa ve doğadan gelen her şeye kucak açan Bohem stilde farklı türde pek çok bitkiden bir kompozisyon oluşturarak yaşam alanlarına taze ve canlı bir etki de getirmeyi unutmayın. 

Bohem Stil bitkileri

Bohem Stil bitkileri

Bohem stilin olmazsa olmazlarından biri de aydınlatma ürünleridir. Bundan dolayı şamdan, abajur, lambader gibi lokal aydınlatmalarla tavan aydınlatmalarını destekleyebilirsiniz. Ortamda bol bol mum ve oda kokuları kullanarak hem aydınlatma açısından destek sağlayabilir hem de güzel bir kokuyu evinizde misafir edebilirsiniz.

Bohem tarz aydınlatma

Bohem tarz aydınlatma

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

BİR YORUM YAPIN 1

semih 2 yıl önce

hippileri, esrar keslerin tarzi..sacma sapan bir tarz yani.. kafam iyi tarzi da diyebiliriz buna