Bali stili dekorasyon nedir? Bali stili dekorasyon nasıl yapılır? Yaz ev dekorasyonu

Ev dekorasyonunda göz yormayan ve karmaşadan uzak tarzlara merak duyuyorsanız Bali stili ile yaşam alanlarınızda yumuşak dokunuşlar yapabilirsiniz. Huzurlu bir atmosferin kapılarını aralayan Bali stili birkaç adımda evinizde uygulamanız mümkün. Peki Bali stil nedir? Bali stil ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını haberimizde sizler için açıkladık...

Yaşam alanlarımız kişisel zevklerimiz ve ihtiyaçlarımızın en somut yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Farklı doku ve renkleri bir arada kullanarak hayalimizdeki konforlu alanı inşa ettiğimiz evlerimizde zaman zaman ufak tefek değişikliklere yer vermeye çalışıyoruz. Özellikle evlerimiz yaz aylarında ferah ve dingin bir görünüme bürünüyor. Şehir hayatının karmaşası içerisinde huzur verici bir tarz arayışındaysanız Bali Stili tam da aradığınız şey olabilir. Uçuş uçuş sade renklerin ve ham malzemelerin ön planda olduğu bu stilde, evinizde doğayı misafir edebilirsiniz. Gelin, ferahlığın sembolü olan Bali Stilini birlikte adım adım keşfedelim.

Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERHaziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?

BALİ STİLİ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Bali Stili dekorasyonda, beyaz, krem ve açık tonlarda renkler evin her alanına hakim olmalıdır. Canlı ve parlak renklerden uzak durarak dingin bir dekorasyon oluşturmak ilk hedefiniz olmalıdır.

Bali Stil ev dekorasyonu

Bali Stil ev dekorasyonu

Çabasız bir şıklığı hedefleyen Bali Stili dekorasyonda, tercih edeceğiniz mobilyaların dokusu ve malzemesi oldukça önemlidir. Ahşabın yer aldığı bu stilde, farklı renklerde ahşap mobilyalar kullanabilirsiniz ve parçaların birbiriyle takım olma zorunluluğu yoktur.

Bali Stil ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Bali Stil ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Bali stili denildiğinde akıllarda canlanan ilk görüntü aslına bakarsanız "bambu" olmalı. Bambu, kolay bulunabilen bir malzeme olmadığından dolayı dilerseniz benzer hissiyatı veren başka malzemelere de öncelik tanıyabilirsiniz.

Bali Stil ev dekorasyonunda bambu kullanımı

Bali Stil ev dekorasyonunda bambu kullanımı

Bu dekorasyon stilinde, kumaş seçimlerinizi keten ve pamuktan yana kullanmanızı tavsiye ederiz. Evlerinizde bol bol kumaşa yer vererek uçuş uçuş bir görünüme vurgu yapabilirsiniz. Koltukların üzerinde yumuşak pamuklu şallar tercih edebilirsiniz.

Bali Stil ev dekorasyonda kumaş seçimi

Bali Stil ev dekorasyonda kumaş seçimi

Yatak odalarında kumaş kullanımı daha da göz önünde olmalıdır. Yatak başlığından sarkan beyaz, krem ve inci renginde bir kumaş parçası Bali tarzını yansıtmaktadır. Ya da cibinlik kullanarak hoş bir bakış açısını evinize davet edebilirsiniz.

Bali Stil yatak odası dekorasyonu

Bali Stil yatak odası dekorasyonu

SAKİN ANCAK İDDİALI

Bir evin en önemli dekorasyon parçalarından biri olan halı ve kilimler, Bali Stilinde de göz alıcı bir etki sunmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; evinizin zemin rengiyle kullanmak istediğiniz halının benzer tonlarda olmasıdır. Silik bir görüntü oluşturacak şekilde soft tonlarda halı ve kilimler kullanmayı tercih etmelisiniz. Jüt halılar bu stilde en güzel seçimlerden biri olacaktır.

Jüt halı dekorasyonu

Jüt halı dekorasyonu

ÇABASIZ ANCAK ŞIK

Geleneksel hasır örgüler ve ahşap aksesuarlar Bali Stili dekorasyonunun olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Birbiriyle uyum yakalayacak şekilde farklı boyutlarda hasır sepetlere dekorasyonunuzda yer verebilirsiniz. 

Bali stil ev dekorasyonu

Bali stil ev dekorasyonu

Bambudan elde edilen fenerler ile zengin bir görünüm yakalarken; evinizde huzurlu bir hava şekillendirebilirsiniz. 

Bali Stil balkon dekorasyonu

Bali Stil balkon dekorasyonu

Evlerde loş bir ortam oluşturmaya yardımcı olan mumlar; Bali Stilinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle egzotik kokuların ağırlıklı olduğu mumlarla evin her köşesinde canlı bir etki oluşturabilirsiniz. 

Mum dekorasyonu

Mum dekorasyonu

Tropik kaktüsler ve yeşil yapraklı bitkiler Bali Stilinde taze bir görünüm için mutlaka kullanılmalıdır. Kişisel zevklerinize ve yaşam alanınıza uygun nitelikte bitkiler ile evinizde sıcacık bir atmosfere kucak açabilirsiniz. 

Evlerde bitki kullanımı

Evlerde bitki kullanımı

Bunun yanı sıra; ahşap dokulu fotoğraf çerçeveleri ile aksesuarlarınızda tamamlayıcı bir etki şekillendirebilirsiniz.

Bali stili aksesuarlar

Bali stili aksesuarlar

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

HELLP sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte HELLP sendromu tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

HELLP sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte HELLP sendromu tedavisi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Seda kara 2 yıl önce

Muhteşemm