Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı?

Doğanın tüm ihtişamını gözler önüne serdiği yaz mevsiminin ilk ayına "merhaba" derken evlerimize de baştan sona benzersiz dokunuşlar yapabiliriz. Hem mevsimin temasını yansıtacak renkler ve desenler hem de ufak ama etkili ayrıntılarla haziran ayı ev dekorasyonu oluşturmak çok kolay. Peki Haziran ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı...

2023'ün neredeyse yarısını geride bıraktığımız şu günlerde yaz mevsiminin sıcacık dokusu doğayı sarıp sarmalıyor. Ilık meltem rüzgarı saçlarımızı okşarken, güneşin tatlı sıcaklığı da hayatımızın pek çok alanında değişim için bize davetkar bir teklifte bulunuyor. Rengarenk yaz elbiseleri dolaplarda kendine yer bulurken evimizin birçok yerinde de yaza uygun detaylara yer vermeye özen gösteriyoruz. Özellikle haziran ayında evinize bambaşka bir görünüm katmak isterseniz size harika tavsiyelerimiz var! Salonlardan balkonlara, banyolardan mutfaklara kadar haziran esintisini taşıyan en iyi dekorasyon önerilerini gelin birlikte öğrenelim.

Mayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERMayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?

HAZİRAN AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? YAZ MEVSİMİ EV DEKORASYONU

Enerjimizin arttığı, gezmelere doyamadığımız haziran ayının anahtar kelimesi elbette "Dinamik" olacaktır. Yaz mevsimine uygun bir ev dekore etmek isterseniz dinamik, canlı ve etkili bir bakış açısı benimsemenizi tavsiye ederiz. Bunun için işe renklerle başlayabilirsiniz. Güneşin yansımalarını taşıyan sarılar, gökyüzünün sonsuzluğunu vurgulayan maviler, doğanın zenginliğini gözler önüne seren yeşiller, dalında göz kamaştıran elma kırmızısı... İşte yazın teması bu renkler! 

Haziran ayı ev dekorasyonu

Haziran ayı ev dekorasyonu

Eğer renkleri tam olarak nerede kullanmak istediğinize karar veremiyorsanız duvarlarda kullanmayı düşünebilirseniz. İster odanın tüm duvarlarında, ister bir duvarda ya da duvarın ufak bir kısmında... Boyayı nasıl ve nerede kullanmak istediğiniz tamamen kişisel zevklerinize göre değişebilir. 

Duvar dekorasyonunda renk kullanımı

Duvar dekorasyonunda renk kullanımı

Dilerseniz duvarlarına geometik şekiller ya da yeşil yapraklar, çiçekler çizerek de renklendirebilirsiniz. 

Duvar dekorasyonunda desen ve şekil kullanımı

Duvar dekorasyonunda desen ve şekil kullanımı

Öte yandan duvarlarda beyaz, krem ya da bej tonlarını kullanıp mobilyalarda canlı ve parlak renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle pembe, sarı, mavi ya da yeşil tonlu koltuk takımları yaz teması için vazgeçilmez olacaktır.

Yaz dekorasyonunda mobilya kullanımı

Yaz dekorasyonunda mobilya kullanımı

Renklerle dekorasyonunun temelini kurguladıktan sonra desen kullanımıyla zengin bir görünüm elde edebilirsiniz. İster halılarda ister duvarlarda isterseniz ev tekstil ürünlerinde kullanabileceğiniz desenler, dengeli bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir. 

Yaz dekorasyonunda desen kullanımı

Yaz dekorasyonunda desen kullanımı

HAZİRAN AYI DEKORASYONUNDA MOBİLYA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Yaz mevsiminin ilk ayı olan haziran'da mobilya seçimi yaparken daha özgür ruhlu seçimlere yönelebilirsiniz. Geçmişin izlerine taşıyan hazeranlar ya da vintage parçalar son dönemlerde oldukça moda. Hazeran parçalarla salon ve oturma odalarında konforu ön plana çıkarabilirsiniz.

Hazeran mobilyalarla dekorasyon

Hazeran mobilyalarla dekorasyon

Ayrıca son dönemlerde büyük beğeni toplayan salıncak tarzı oturma gruplarını da salonlarınıza yerleştirerek alışılmışın dışında bir görünüm şekillendirebilirsiniz. Ahşap ve beyazın buluşmasında çok hoş görünen bu stil özellikle salonlara çok yakışıyor.

Yaz mevsimine uygun salon dekorasyonu

Yaz mevsimine uygun salon dekorasyonu

Renkler, desenler ve mobilyaların yanı sıra ev tekstil ürünlerinde uçuş uçuş ince kumaşları kullanmaya özen göstermelisiniz. Mevsimin dokusu ve ruhuna uygun nitelikte kırlent, masa örtüleri ve nevresim takımları gibi ürünlere yaşam alanlarınızda yer verebilirsiniz.

Haziran ayı yatak odası dekorasyonu

Haziran ayı yatak odası dekorasyonu

HAZİRAN AYI DEKORASYONUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yaz mevsimini yansıtan detaylara göz attığımızda ilk karşımıza çıkan unsur yeşil yapraklı bitki ve çiçeklerdir. Sizde yaz mevsimiyle ayrı bir güzelliğe bürünen çiçekler ve bitkileri evinizin dört bir yanında kullanabilirsiniz. 

Yaz mevsimi ev dekorasyonunda bitki ve çiçek kullanımı

Yaz mevsimi ev dekorasyonunda bitki ve çiçek kullanımı

Yaz temasını ille de salon ya da yatak odalarında kullanmak zorunda değilsiniz. Bu esintiyi banyolarınıza da taşımaya ne dersiniz! Eğer banyo dekorasyonunda küvet kullanıyorsanız yaprak ya da çiçek detaylı banyo perdesi, banyo paspası kullanarak cıvıl cıvıl bir mekana kavuşabilirsiniz.

Yaz evleri

Yaz evleri

Ve son olarak yaz aylarının gözde alanları balkonların dekorasyonu da bu günlerde çok önemli. Burada balkon mobilyaları, hamaklar ya da minderlerle güzel bir oturma alanı oluşturduktan sonra fenerler ya da led ışıklarla aydınlatmanızı kurabilirsiniz.

Balkonlarda hamak kullanımı

Balkonlarda hamak kullanımı

Ayrıca iç mekan bitkileri yerine bol bol güneş alan bir yerde çiçek yetiştirmek isterseniz de saksı çiçekleriyle buraya farklılık katmanız da mümkün.

Yaz ayı balkon dekorasyonu

Yaz ayı balkon dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yaz aylarında nasıl giyinmeliyiz? Yazın kıyafetler nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yaz aylarında nasıl giyinmeliyiz? Yazın kıyafetler nasıl seçilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Tuğba 1 yıl önce

Dekorasyonu herkes yapar, sen paradan bahset