Mayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?

Yaz mevsiminin habercisi mayıs ayıyla beraber iç açıcı ve ferah bir atmosferi evlerimize davet edebiliriz. Doğru adımlarla uygulanmış bir dekorasyonla mayıs ayında hem konforlu hem de şık bir bakış açısı elde edilebilir. Peki Mayıs ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde sizler için açıkladık...

İlkbahar mevsiminin son ayı olan mayıs ile beraber güneşin iç ısıtan yüzü dört bir yanda hissedilir oldu. Doğanın tazelendiği ve yeşilin kendini gösterdiği bu dönemde rengarenk günleri evlerimizde misafir edebiliriz. Ev tekstilinden mobilya seçimlerine, dekoratif objelerden aydınlatmalara kadar birçok çeşitliliği harmanlayabileceğimiz mayıs ayı ev dekorasyonunda bazı püf noktalardan faydalanarak muhteşem bir sonuç elde etmemiz mümkün. Peki mayıs ayında evlerde nasıl değişiklikler yapılmalı? Ev dekorasyonunda yaz etkisi nasıl yakalanır? Gelin, mayıs ayında evlere neşe katacak bazı detayları birlikte mercek altına alalım.

Nisan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERNisan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?

MAYIS AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Dekorasyonda temel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkan renkler, birçok değişkene göre farklılık göstermektedir. Öyle ki mevsimler, stiller ve evin şekline göre dekorasyonda kullanılan renkler anlam kazanmaktadır. Mayıs ayıyla birlikte yaz mevsiminin ayak sesleri yavaş yavaş hissedilmeye başladı. Bu dönemde ev dekorasyonunda kullanacağınız renklerin daha iç açıcı ve parlak olmasına önem verebilirsiniz.

Mayıs ayı ev dekorasyonu

Mayıs ayı ev dekorasyonu

Saflığın ve ferahlığın sembolü beyaz, limon sarısı, dinamik bir kırmızı veya göz kamaştıran pembelerle dekorasyonda etkileyici bir görünüm oluşturulabilir. Aynı zaman da bu renkleri dış mekana taşıyarak bahçe ve balkonlarınızda da renklerin gücünden faydalanmayı unutmayın.

Mayıs ayı salon dekorasyonu

Mayıs ayı salon dekorasyonu

Renklerle dekorasyonunun temelini kurguladıktan sonra desenlerden faydalanarak destekleyici bir görünüm elde edebilirsiniz. İster duvarlarda ister mobilyalarda kullanabileceğiniz desenlerin kasvetli ve karanlık olmamasına özen göstermelisiniz.

Bahar ayı ev dekorasyonu

Bahar ayı ev dekorasyonu

Bahar ve yaz aylarının temsilcisi yeşil yapraklı bitki, çiçek ve hayvan figürlü desenlerin ağırlıklı kullanıldığı eşyalar hoş bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olabilir. Özellikle kilimlerde renk ve desene yoğunluk katmanız daha odaya ilk adımınızda cıvıl cıvıl hissetmenizi sağlar.

Ev dekorasyonunda renk ve desen kullanımı

Ev dekorasyonunda renk ve desen kullanımı

MAYIS AYI DEKORASYONUNDA MOBİLYA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Renklerin ön plana çıktığı mayıs ayı ev dekorasyonunda mobilyalarınızda da daha marjinal fikirlere yer açabilirsiniz. Ancak burada dikkatli olmanız gereken en önemli nokta bu görünümün tamamlayıcı nitelikte olmasıdır. Her parçanın özenle seçildiğinden emin olduktan sonra dengeyi iyi ayarlamalısınız.

Mayıs ayı salon dekorasyonu

Mayıs ayı salon dekorasyonu

Son dönemlerde oldukça trend olan minimal, retro, bohem, provence, aztek ve bali tarzları bahar ve yaz ayları için biçilmiş kaftan niteliğinde. Bu stillerin etkisini taşıyan mobilyalar kullanarak Mayıs ayına uygun bir dekorasyona sahip olmanız mümkün. Modüler mobilyalar, detayın az olduğu koltuklar, basit ama etkili yemek masaları ve modern tasarımlı konsollar ile oturma odalarında bu görünüm yakalanabilir.

Aztek stil halı ile dekore edilmiş bir ev

Aztek stil halı ile dekore edilmiş bir ev

MAYIS AYI EV DEKORASYONUNDA DETAYLAR

Bir alanın ambiyansını vurgulayacak en önemli etken aydınlatmadır. Her alanda farklılık gösteren aydınlatmalarda seçim yaparken doğala en yakın olan görünümü seçmenizi tavsiye ederiz. Bunun içinde avize ve spot gibi ana aydınlatma ürünlerinin yanı sıra aplik, led ve lambader gibi lokal aydınlatmalardan da yararlanabilirsiniz. Sıcak tonlu ışıklar özellikle Mayıs ayı akşamlarında huzurlu hissetmenize yardımcı olacak.

Mayıs ayı aydınlatma önerileri

Mayıs ayı aydınlatma önerileri

Evinizi yaza hazırlarken mutlaka kokuların gücünden faydalanmalısınız. Oda parfümleri, kokulu mumlar ve tütsülerle evinizin atmosferine pozitif bir etki katabilirsiniz. Özellikle mimoza, lavanta, leylak, manolya ve sümbül gibi çiçek kokulu oda parfümleri mekana ferahlık katacaktır. Aynı zamanda pudra kokulu, elmalı ve portakallı mumlar da hem eve şıklığı hem de güzel kokuları misafir edecek.

Oda kokusu

Oda kokusu

Yaz ve bahar aylarının olmazsa olmazı yeşil yapraklı bitkiler ve rengarenk çiçekler mutlaka alanınıza canlılık katmalı. Balkonlardan antrelere, salonlardan çocuk odalarına kadar mayıs ayı çiçeklerini kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Mayıs ayı çiçekleri ile dekorasyon

Mayıs ayı çiçekleri ile dekorasyon

MAYIS AYI BALKON DEKORASYONU NASIL OLMALI?

Yazı iple çekerken balkon ve bahçe mevsimi de açmış olduk. Çiçeklerin güneşle yıkandığı bu güzel günlerde evlerimizin balkonunda kendimize özel bir köşe oluşturabiliriz. Bunun için ilk yapılması gereken adım balkonun boyutuna uygun bir alışveriş listesi oluşturmak. 

Mayıs ayı balkon dekorasyonu

Mayıs ayı balkon dekorasyonu

Sallanan koltuklar, hamaklar ya da balkon mobilyalarıyla güzel bir dinlenme köşesi inşa edebilir ardından fener, mum ve biblo gibi çeşitli aksesuarlarla burayı destekleyebilirsiniz. 

Balkon dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Balkon dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0