Nisan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bahar ev dekorasyonu nasıl olmalı?

İlkbahar mevsiminin cıvıl cıvıl etkisini evlere taşımak için nisan ayında birkaç dekorasyon önerileriyle yaşam alanlarınıza yepyeni bir bakış açısı getirebilirsiniz. "Nisan ayı ev dekorasyonu nasıl olmalı? Bahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?" gibi sorular aklınızda soru işaretleri uyandırıyorsa bu yazı tam da size göre! İşte nisan ayı ev dekorasyonunda yapılması gerekenler...

Baharın tatlı esintilerine kucak açtığımız şu günlerde gündelik yaşantımızda da ufak çaplı değişiklikler yapmaya özen gösteriyoruz. Mevsimin dokusunu yansıtan renkler ve desenlerin ön plana çıktığı nisan ayında özellikle kışın kasvetli ve ağır atmosferini de bir kenara bırakıyoruz. Kıyafet seçiminde daha ince ve terletmeyen kumaşlara yer verdiğimiz nisan ayında ev dekorasyonunda da çığır açacak detaylarla zengin bir görünüm elde edilebilir. Gelin, bahar mevsiminin en güzel ayı olan nisanda evlere neşe getirecek dekorasyon önerilerine birlikte göz atalım.

Mart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?

NİSAN AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? BAHAR EV DEKORASYONU

Ilık ılık esen bahar rüzgarının dört bir yanda hissedildiği nisan ayında evlerinizde en büyük değişikliği renklerle sağlayabilirsiniz. Güneşin sıcaklığını taşıyan limon sarısı, baharın müjdecisi su yeşili, özgürlüğün temsilcisi turkuaz nisan ayında en çok karşımıza çıkan renkler oluyor. Aynı zamanda lila ve pudra pembesi ile yumuşak geçişlere de yer verilebilir.

Bahar salon dekorasyonu

Bahar salon dekorasyonu

Renklerle dekorasyonun ana hatlarını belirledikten sonra desen kullanarak destekleyici bir görünüm elde edebilirsiniz. Çiçek desenleri, kuş desenleri ve hayvan figürlerinin yoğun olarak kullanıldığı kırlent, perde, masa örtüsü ya da yatak örtüleri de evinize estetik görünüm kazandıracak.

Çiçek desenli koltuk dekorasyonu

Çiçek desenli koltuk dekorasyonu

Bu desenleri duvar kağıtlarında kullanarak odanızda cıvıl cıvıl bir görünüm elde edebilirsiniz.

Çiçek duvar dekorasyonu

Çiçek duvar dekorasyonu

Kışın soğuk günlerine veda ettiğimiz nisan ayında aynı zamanda yün battaniyeler ve kalın dokumalı tekstil ürünleriyle de vedalaşıyoruz. Bundan dolayı keten benzeri doğal kumaşlar, pamuklular oturma odası ve yatak odalarımızın dekorasyonunda başrolü oynamalı. Bu noktada natürel ve sentetik nevresim takımlarına yatak odalarında yer açarak uyku kalitenizi yükseltebilirsiniz. 

Bahar ayı nevresim takımı seçimi

Bahar ayı nevresim takımı seçimi

Evlerin olmazsa olmazı zeminlerde de natürel malzemelerden üretilen ve genellikle elde dokunan jüt halılar bahar sezonunda rahatlıkla tercih edilebilir. 

Bahar ayı halı dekorasyonu

Bahar ayı halı dekorasyonu

NİSAN AYI EV DEKORASYONUNDA MOBİLYA SEÇİMİ 

Baharın sıcaklığı evimizi sarıp sarmalarken oturma gruplarında deri ya da kadife gibi kumaşlardan uzak durmamız gerekiyor. Ağır yapılı, avangard, işlemeli ve altın detaylı koltuk takımları yerine gündelik kullanıma uygun takımlara göz atılabilir. Hatta modüler mobilyalar kullanarak değişimi kolay bir alan inşa edebilirsiniz.

Nisan ayı ev dekorasyonunda mobilya seçimi

Nisan ayı ev dekorasyonunda mobilya seçimi

NİSAN AYI BALKON DEKORASYONU

Nisan ayında havaların yavaş yavaş ısınmasıyla balkonları da hayatımıza daha fazla dahil etmeye başladık. Balkonlarınızı güzelce temizledikten sonra sallanan koltuk, berjer ya da masa takımı yerleştirerek akşam yemeklerinizi burada yiyebilirsiniz. Led ışıklar, fenerler ve çeşitli çiçeklerle balkonlarınızı zenginleştirip kendinize yepyeni bir alan oluşturmanız çok kolay. 

bahar ayı balkon dekorasyonu

bahar ayı balkon dekorasyonu

NİSAN AYI EV DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI

Bu mevsimde hasır ve bambunun doğal görünümünü aksesuar kullanımında arttırabilirsiniz. Hasır dokulu sepetler ya da duvar aksesuarlarıyla evlerde bali stiline ışık tutmak mümkün.

Hasır sepet

Hasır sepet

Bahar denildiğinde mis gibi kokan çiçekler ve ıslak yağmurun toprakta bıraktığı izler hafızalarda canlanıyor. Doğanın ferah ve temiz kokusunu evde de yakalamak için çiçek, narenciye ve pudra kokulu mumlar ya da oda kokuları tercih edebilirsiniz.

Çiçek kokulu mum dekorasyonu

Çiçek kokulu mum dekorasyonu

Duvarlarınıza da bahar temasına uyum sağlayacak manzara tabloları asmayı ihmal etmeyin.

Manzara desenli tablo dekorasyonu

Manzara desenli tablo dekorasyonu

Gün ışığını yaşam alanınıza yansıtacak büyük aynalarla hem mekana genişlik hem de ferah bir bakış açısı katabilirsiniz. Bundan dolayı özellikle yatak odalarında yerden tavana uzanan aynalar ya da yemek odalarında konsol üzerine aynalar kullanmaya ağırlık verebilirsiniz. 

Ayna dekorasyonu

Ayna dekorasyonu

PÜF NOKTA: Biblo ve dekoratif objelerde dore renkli detayları ön planda tutarak güneş ışıltısını yaşam alanlarına taşıyabilirsiniz!

Baharın en güzel yansımasını doğa bize çiçeklerle sunuyor. Özellikle mis kokulu laleleri salonlarınıza, balkonlarınıza hatta mutfaklarınıza kadar yerleştirebilirsiniz. Eğer çiçek yerine yeşil yapraklı bitkilere yer vermek isterseniz nisan ayı bitkilerine göz atarak harekete geçebilirsiniz.

Çiçek dekorasyonu

Çiçek dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi
Dubai’de “Guinness Dünya Rekoru” kırmış “Global Köy”

İLİŞKİLİ HABER

Dubai’de “Guinness Dünya Rekoru” kırmış “Global Köy”
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0