Mart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Doğanın uyanışını temsil eden bahar aylarının gelişiyle evlerimize de yenilik katmaya özen gösteriyoruz. Renk, doku ve desenlerin gücünden faydalanarak siz de evinizi bahara hazırlayabilirsiniz. Peki, ilkbahar ev dekorasyonu nasıl yapılır? Mart ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte sizler için hazırladığımız ilkbahar mevsimine özel dekorasyon önerileri...

Bahar mevsiminin habercisi olan mart ayında hayatımızın her alanında büyük bir değişim sürecinin içerisine adım atıyoruz. Kışlık kıyafetlerin yavaş yavaş rafa kaldırıldığı bu zamanda en büyük değişim de yaşam alanlarımızda gerçekleşiyor. Soğuk ve kasvetli günlerin ardından doğanın canlandığı bahara geri sayım devam ederken evimizdeki eşyaların yerlerinden, kullandığımız dokulara kadar her alanda yenilikçi bir bakış açısını benimseyebiliriz. Doğanın yeniden uyandığı ve kendini tazelediği mart ayında gelin evlerimize neşe katmanın en doğru yollarına göz atalım.

Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? İLİŞKİLİ HABERMart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir?

MART AYI EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR? İLKBAHAR EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

İlkbaharın cıvıl cıvıl etkisine kucak açan mart ayı geldiğinde evinizde yapmanız gereken ilk iş kışlık eşyaları kaldırmak olmalıdır. Salon, oturma odası ve mutfaklarda yer alan tekstil ürünlerini gözden geçirerek eksikleri tamamlamanız kolaylaşabilir.

Mart ayı bahçe bakımı ve dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar bahçe dekorasyonu İLİŞKİLİ HABERMart ayı bahçe bakımı ve dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar bahçe dekorasyonu

İlkbahar ev dekorasyonu

İlkbahar ev dekorasyonu

Öncelikle soğuk günlerinizde eşlik eden koyu renkli, kalın ve ağır yatak örtülerini toplayabilirsiniz. Yün ve örgü battaniyeler yerine daha ince dokulu ev tekstillerini kullanmak bu mevsim için doğru bir seçim olacaktır. 

İlkbahar yatak odası dekorasyonu

İlkbahar yatak odası dekorasyonu

Doğanın zenginliğini yansıtan yaprak ve çiçek desenli nevresim takımları, pastel renkli koltuk şalları ve keten dokulu kırlentler evinize ilkbaharın neşesini taşıyacak. Öte yandan şık davetlerin temsilcisi olan masa örtülerinde de parlak renkli seçimlere yönelebilirsiniz. 

İlkbahar yatak odası ev dekorasyonu

İlkbahar yatak odası ev dekorasyonu

Bir diğer dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise perdeler olmalıdır. Kış aylarında soğuğu kesen kalın yapılı perdelere mart ayında artık veda edebilirsiniz. Gelecek yıl tekrar kullanmak üzere yıkayıp güzel bir şekilde kaldıracağınız bu perdeler yerine güneş ışığını daha rahat içeri alan açık renkli tül perdeler kullanabilirsiniz. 

Perde dekorasyonu

Perde dekorasyonu

Dekorasyonun olmazsa olmazı halı ve kilimler de mevsime göre değişkenlik gösteren unsurlar arasına adını yazdırmaktadır. Kış mevsiminin mecbur kıldığı kalın ve ağır halılar yerine ilkbaharın ruhunu yansıtan ince dokumalı jüt ya da hasır kilimlere şans tanıyabilirsiniz. 

Halı dekorasyonu

Halı dekorasyonu

İLKBAHAR EV DEKORASYONUNDA NELER YAPILMALI?

Mevsimsel olarak değiştirmeniz gereken ev tekstil ürünlerinden sonra yapmanız gereken ikinci adım ise renkler olmalı. Yeni tomurcuklanan çiçekler ve canlanan bitkilere kucak açan ilkbaharda baharın enerjisini sonuna kadar hissedeceğiniz renklere ev dekorasyonunda mutlaka yönelmelisiniz.

İlkbahar ev dekorasyonu

İlkbahar ev dekorasyonu

Yeşil, sarı, kırmızı ve mavi gibi canlı renklerin dans ettiği ilkbaharda çiçeklerden de ilham alarak etkileyici bir bakış açısı kazanabilirsiniz. 

Mart ayı salon dekorasyonu

Mart ayı salon dekorasyonu

İsterseniz duvarlarınıza bu renkleri yansıtarak bahara "merhaba" diyebilirsiniz. Çiçek desenli duvar kağıtlarıyla ilkbahar enerjisini yansıtabilir ve evinize daha ilk adımda huzurlu hissedebilirsiniz. Ya da tek bir duvarı parlak bir renge boyayarak da bu duyguyu ortaya koyabilirsiniz. 

İlkbahar duvar dekorasyonu

İlkbahar duvar dekorasyonu

Renklerle işinizi bittiyse üçüncü adıma geçebiliriz! Mobilyalarınızı gözden geçirerek tamire ihtiyacı ya da direkt olarak yenilenmeye ihtiyacı olan eşyalarınızı tespit ederek başlayabilirsiniz. Eğer eşyalarınızı yenilemek istemiyorsanız masa ve sandalyelerin ayaklarını boyayarak farklı bir hava katabilirsiniz. Öte yandan pencereleri daha rahat görecek şekilde eşyalarınızın yerini değiştirmeye özen göstermelisiniz. 

İlkbahar salon dekorasyonu

İlkbahar salon dekorasyonu

Aynı zamanda baharın enerjisini yakalamak amacıyla eşyalarınızda daha doğal malzemeler kullanmaya da öncelik vermenizi tavsiye ederiz. Bambu, taş ve hasır gibi malzemelerle dekorasyonda son dönemlerin trendini yakalayabilir ve estetik bir görünüm de elde edebilirsiniz. 

Hasır dekorasyon

Hasır dekorasyon

İLKBAHAR DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

İlkbaharın gelişiyle güneş de kendini daha net bir şekilde göstermeye başlıyor. Sizde evinizde gün ışığından daha fazla yararlanmak için ufak dokunuşlar yapabilirsiniz.

İlkbahar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

İlkbahar dekorasyonunda aksesuar kullanımı

Özellikle bu noktada aynalar hem iç mekanın daha ferah görünmesini sağlayabilir hem de gün ışığını yansıtarak aydınlık bir ortama sahip olmanıza yardımcı olabilir. 

Ayna dekorasyonu

Ayna dekorasyonu

Bunun yanı sıra yeşil yapraklı bitkilerle ev dekorasyonunda canlı bir etki yakalayabilirsiniz. Canlı bitkiler ve çiçeklerin bahar dekorasyonuna dahil edilmesi iç mekanın daha temiz ve hoş kokulu olmasına yardımcı olabilir. 

Yeşil yapraklı bitkiler

Yeşil yapraklı bitkiler

Bol bol vazolar ve bahar çiçeklerinin yansıttığı mumlarla mart ayı dekorasyonunuzu kusursuz bir hale getirebilirsiniz.

Çiçek ve mum dekorasyonu

Çiçek ve mum dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Mart ayı ev dekorasyonu

Mart ayı ev dekorasyonu

Hangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0