Mart ayı bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar bahçe dekorasyonu

Mart ayıyla beraber bahçelere de bakım ve yenilik yapma zamanı geldi. Hem bahçeleri yaz mevsimine hazırlamak hem de keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir hobi edinmek isterseniz mart ayında bahçe bakımı yapmanın püf noktalarına göz atabilirsiniz. Peki, mart ayında bahçe bakımı nasıl yapılır? Mart ayı bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? İlkbahar bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar...

Soğuk kış günlerine veda ettiğimiz şu günlerde ilkbaharın neşeli ve kıpır kıpır atmosferine geçiş yapıyoruz. Bu dönemde gündelik alışkanlıklarımızdan evdeki düzenimize kadar birçok değişikliğe de yer vermemiz oldukça önemli. Ev tekstillerinde tercih edilen dokular ve renk seçimlerinde daha taze görünümlere şans tanırken bahar enerjisi taşıyan birkaç detayla da bahçe ve balkonlarımıza hoş bir bakış açısı kazandırabiliriz. Gelin, mart ayı bahçe dekorasyonu ve bakımı hakkında bilinmesi gereken detaylara şöyle bir göz atalım.

Mart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir? İLİŞKİLİ HABERMart ayında evde yapılması gerekenler nelerdir?

MART AYI BAHÇE BAKIMI VE DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Bahçenizin dekorasyonunu yapmadan önce doğru ve düzenli bir plan yaparak hareket etmelisiniz. İlk olarak bahçenizi bölüm bölüm ayırarak nerede nasıl bir düzen oluşturmak istediğinize karar vermelisiniz. Sert zemin ve yeşil dokuyu dengeli bir şekilde harmanlayarak işinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Mart ayı bahçe dekorasyonu

Mart ayı bahçe dekorasyonu

Yoğun bir yeşil renk yerine bahçede evin etrafını tamamen bitki ve çiçeklerle süslemekten kaçınmalısınız. Görüş alanınızı daraltacak bir tasarım yerine dengeli ve ölçülü bir şekilde dilediğiniz çiçeklere yer açabilirsiniz. 

Mart ayı bahçe bakımı

Mart ayı bahçe bakımı

Eğer bir yürüme yolu yapmayı düşünüyorsanız yolların yan bölümü için farklı çiçek türleri kullanabilirsiniz. Böylece hem yolunuzun sınırlarını belirler hem de her mevsim sağlam kalabilen çiçeklerle zengin bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Burada seçeceğiniz çiçeklerin mutlaka bakımının kolay olmasına ve her yerden kolaylıkla temin edilebilir olmasına özen göstermelisiniz. Alan yeterince büyükse bu çiçeklerin etrafına damla sulama sistemi kurarak her zaman taze çiçeklere sahip olma imkanına kavuşabilirsiniz.

Çiçek patika yolu

Çiçek patika yolu

İLKBAHAR BAHÇE BAKIMI NASIL OLMALI? MART AYI BAHÇE BAKIMI VE DEKORASYONU

Kış aylarının son bulmasıyla verimini gözler önüne seren toprak, bu dönemde çiçek tohumu ekmek için harika bir fırsat sunmaktadır. Daha sıcak koşulları ve yaz mevsimini seven bitkilere ilerleyen aylarda bahçenizde yer vermek istiyorsanız şimdiden çiçek tohumları ekmeye başlayın deriz!

Bahçe dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu

Öte yandan çimleriniz biçilmeye ihtiyaç duyuyorsa mutlaka ilkbaharın ilk ayı olan martta bu işe de öncelik vermelisiniz. Havanın kuru olduğu bir günde ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir çim biçme makinesiyle işe koyulun. Ayrıca çim alanında biriken dalları ve kuru yaprakları temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz.

Çim biçme

Çim biçme

Çim alanlarına demir takviyesi ve yosun ilacı uygulamak için mart ayını rahatlıkla tercih edebileceğiniz gibi çim ekimi için Haziran'a kadar vaktiniz var. 

Çim bakımı

Çim bakımı

Bahçe bakımı yaparken çiçeklerin mevsime göre düzenlenmesi de önem vermelisiniz. Mart ayının sonuna doğru kardelen gibi kışlık çiçekleri ayırarak bir dahaki yıl yapraklarının daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan yabani otları da temizlemeye özen gösterin.

Bahçe bakımı

Bahçe bakımı

PÜF NOKTA: Yağışın bol olduğu günlerde salyangoz istilasına karşı önlem almayı ihmal etmeyin!

Saksı bitkilerini hazırlamak için de öncelikle boşalan saksıları iyice temizleyerek yeni bitkiler için hazırlayabilirsiniz. Bu aşamada solmuş saksı toprağını yeniden kullanmaktan kaçınarak eski toprağı kürekle doğru bir şekilde temizlemelisiniz. 

Saksı dekorasyonu

Saksı dekorasyonu

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0