Yemek takımı nasıl seçilir? Porselen ve seramik arasındaki fark nedir? Stoneware nedir?

Sofraların en önemli parçalarından biri olan yemek takımlarını seçerken çoğu zaman kafa karışıklığı yaşayabiliyoruz. Son dönemlerde popüler bir hale gelen 'stoneware' terimi, yemek takımlarına farklılık katıyor. Peki, yemek takımı nasıl seçilir? Porselen ve seramik arasındaki fark nedir? Stoneware nedir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirdiğimiz yemek sofralarında her şeyin kusursuz olmasını istiyoruz. Saatlerce hazırlık yaptığımız birbirinden leziz yemekleri sofraya dizerken hem çatal bıçak ve kaşık dizimi konusunda hem de sofranın temasında dengeli bir bakış açısı yakalamak kimi zaman zor olabiliyor. Özellikle yemekleri servis edeceğimiz tabak takımlarının büyüklükleri, renkleri ve kullanılan malzemelerin çeşitliliği ideal yemek takımını bulmamızda kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Gelin, yemek takımlarındaki en zor soru olan "Porselen mi, Seramik mi, Stoneware mi?" sorusuna birlikte yanıt bulalım.

2023 sofra dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yemek masası dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABER2023 sofra dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yemek masası dekorasyonu nasıl olmalı?

YEMEK TAKIMI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yemek takımı satın alırken ilk olarak dikkat etmeniz gereken unsur, mutfak dolaplarınızda yeteri kadar saklama alanına sahip olup olmadığınızdır. Çünkü yemek sonrası yemek takımlarını doğru bir şekilde muhafaza edebilmek uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir. 

Yemek takımı

Yemek takımı

Sadece günlük kullanıma özel yemek takımı almayı düşünüyorsanız 6 kişilik sofra gruplarını değerlendirebilirsiniz. Ancak özel misafirleriniz için şık bir yemek takımına sahip olmak istiyorsanız mutlaka 12 kişilik sofra gruplarına şans vermelisiniz. 

Yemek takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yemek takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ayrıca yemek takımı seçiminde mutlaka kullanım alanlarına uygun tercihler yapmak gerekiyor. Mikrodalga fırında kullanım, bulaşık makinesinde yıkanma gibi kriterleri değerlendirerek kullanışlı yemek takımlarına sahip olabilirsiniz. 

Yemek takımı seçimi

Yemek takımı seçimi

Sofralarınızın konseptine uygun renk, boyut ve şekilde yemek takımları satın alarak her bir parçanın birbiriyle uyum içerisinde olmasına da dikkat etmelisiniz. Örneğin; şık bir bahar sofrası hazırlamak istiyorsanız çiçek desenli ve renkli yemek takımları satın almayı düşünebilirsiniz. Öte yandan salon dekorasyonunuz avangard bir stile sahipse altın detaylı yemek takımlarını kullanabilirsiniz.

Desenli yemek takımı

Desenli yemek takımı

PORSELEN VE SERAMİK ARASINDAKİ FARK NEDİR? YEMEK TAKIMI PORSELEN Mİ SERAMİK Mİ SEÇİLMELİ?

Yemek takımlarında en sık kullanılan malzemelerin başında porselen ve seramik gelmektedir. Ancak her ikisi de birbirine ne kadar benzese de ayrışan bazı yönleri bulunmaktadır. İkisinin de ana malzemesi kil olsa da porselen seramiğe oranla daha az dayanıklıdır. Porselen aynı zamanda seramiğe oranla daha yüksek sıcaklıkta sertleşmektedir. 

Porselen ve seramik arasındaki fark

Porselen ve seramik arasındaki fark

Porselen daha saydam, hafif ve ince yapılı olduğu için genellikle özel davetlerde tercih edilmektedir. Öte yandan seramik daha kalın ve sağlam bir yapıya sahip olması sebebiyle günlük yemek takımlarının vazgeçilmezidir.

Yemek takımı modelleri

Yemek takımı modelleri

STONEWARE NEDİR? STONEWARE YEMEK TAKIMI KALİTELİ Mİ?

Seramik ve porselen yemek takımlarının ana malzemesi kil olsa da Stoneware kil, kuvars ve kaolin gibi malzemelerin birleşiminden oluşmaktadır. Dayanıklılığıyla dikkatleri üzerine çeken Stoneware, yüksek ısıda sertleştirildikten sonra taş görünümünü aldığı için bu isimle anılmaktadır. Porselen ve seramiğe oranla daha az ışık geçiren Stoneware ürünler çatlama riski taşıdığı için çok dikkatli muhafaza edilmelidir.

Stoneware yemek takımı

Stoneware yemek takımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Menengiç kahvesi hangi hastalıklara iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Menengiç kahvesi hangi hastalıklara iyi gelir?
Üçü bir arada çorba nasıl yapılır? Kase kase içtiren meşhur çorba: Üçü bir arada tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Üçü bir arada çorba nasıl yapılır? Kase kase içtiren meşhur çorba: Üçü bir arada tarifi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0