Baby Shower nedir? Baby Shower partisi nasıl yapılır?

Son dönemlerde anne adaylarının gözdesi haline gelen Baby Shower partileri herkes tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle sıcak havaların da etkisiyle sevdiklerinizle özel bir kutlama yapmak isterseniz bu fırsatı değerlendirmenin tam zamanı! Peki Baby Shower partisi nasıl yapılır? Hoşgeldin Bebek partisi nasıl yapılır? Baby Shower nedir? İşte yanıtlar...

Yıl dönümleri, doğum günleri, anneler günü, sevgililer günü derken yıl içerisinde birçok özel güne hazırlık yapıyoruz. Özellikle dünyanın her yerinde bir gelenek haline gelen Baby Shower partileri anne adaylarına maddi ve manevi açıdan destek olmak için son dönemlerde birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Anneyi mutlu etmek ve ona aradığı desteği vermek için düzenlenen bu partiler ülkemizde de oldukça popüler. Peki Baby Shower partisi için nasıl bir hazırlık yapmak gerekiyor? Gelin yıllar geçse de hep gülümseyerek hatırlayacağınız Baby Shower Partisi düzenlemenin en kolay yollarına birlikte göz atalım.

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERÇocuklu evlerde mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmeli?

BABY SHOWER NEDİR?

1950'li yıllarda Amerika’da başlayan ve doğum yapacak annelere ihtiyacı olan maddi ve manevi desteği sağlamayı hedefleyen küçük kutlamalar Baby Shower olarak adlandırılmaktadır. "Shower" kelimesi burada anne adayını sevgi ve hediye ile yıkamak anlamını taşıyor.

Baby Shower

Baby Shower

BABY SHOWER NASIL YAPILIR? BABY SHOWER PARTİSİ NASIL DÜZENLENİR?

Baby Shower partisi düzenlemek istiyor ama nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız ilk olarak davetli listesi yapmalısınız. Anne adayının en yakın arkadaşlarını ve akrabalarını davet edeceği bir liste oluşturup ardından bebeğin cinsiyetine ve partinizin konseptinize uyum sağlayacak bir davetiye oluşturabilirsiniz.

Baby Shower davetiye

Baby Shower davetiye

Baby Shower partisinde en önemli adım belirli bir tema belirlemektir. Eğer yaz aylarında böyle bir kutlama yapmayı düşünüyorsanız bahçede cıvıl cıvıl renkler ve çiçek desenlerinin hakim olduğu bir konsept oluşturabilirsiniz.

Baby Shower partisi temaları

Baby Shower partisi temaları

Öte yandan süper kahraman konsepti, hayvan temaları ya da masal karakterlerinin hakim olduğu temalarla eşsiz bir görünüm şekillendirebilirsiniz. 

Baby Shower partisi temaları

Baby Shower partisi temaları

Süslemelerde en sık kullanılan detaylar ise genellikle bebek oyuncakları oluyor. Bebeklerin ilk aylarda renk ve objeleri tanımasıyla oyuncaklara ilgisinin arttığını göz önüne alırsak bu oyuncaklar hem kullanışlı hem de şık bir görünümün kapılarını aralayacaktır.

Baby Shower partisi nasıl yapılır?

Baby Shower partisi nasıl yapılır?

Kapı girişine ya da duvarlara asacağınız bebek isimli süslemeler ise misafirlerinizi güzel bir şekilde karşılamanızı sağlayacaktır. Son dönemlerde oldukça popüler olan makrome süslerle duvarlar ya da masalar için dekoratif objeler yapabilirsiniz.

Baby Shower süsleme fikirleri

Baby Shower süsleme fikirleri

Aynı şekilde çok sayıda balon, duvar süsü, kapı süsü, mum, led ışıklar ve çiçeklerle mutlaka partinizi zenginleştirmeye özen gösterin.

Baby Shower partisi süsleri

Baby Shower partisi süsleri

Bunun dışında misafirlerinize hatıra olacak hediyelikler yapabilirsiniz. Kokulu bebek sabunları, bebek anahtarlıkları, buzdolabı magneti ya da külah içerisinde renkli şekerler muhteşem bir hediye fikri olabilir.

Baby Shower hediyelik fikirleri

Baby Shower hediyelik fikirleri

Son olarak partinin konseptine yakışacak güzel bir kutlama pastası olmadan Baby Shower hayal etmek mümkün değil! İster vanilyalı ister bol çikolatalı ister orman meyveli pastalarla partinize neşe katabilirsiniz.

Baby Shower partisi pastası

Baby Shower partisi pastası

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0