Ramazan ayına girmeden ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayı öncesi ev dekorasyonu

On bir ayın sultanı Ramazan ayına yavaş yavaş yaklaşırken hayatımızın merkezi olan evlerimizde de bazı değişimlere gitmemiz gerekiyor. Hem huzurlu hem de göz yormayan bir alan inşa etmek için sizlere harika dekorasyon önerilerimiz var. Peki, Ramazan ayı öncesi ev dekorasyonu nasıl olmalı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

Ramazan ayına sayılı günler kala hem ruhen hem de bedenen kendimizi ve çevremizi yavaş yavaş hazırlamaya başladık. Bolluk ve bereketin arttığı bu ayda beslenmemizden evimizin dekorasyonuna kadar pek çok değişikliğe de yer açma vakti geldi. Uzun saatler aç kalacağımız Ramazan ayında yaşam alanlarımızın konforlu olması oldukça önemli. Bunun için de mutfaklardan salonlara, yatak odalarından balkonlara kadar birçok farklı detaylara yer açabiliriz. Gelin, Ramazan ayı öncesi evimizde yapmamız gereken dekoratif önerilere birlikte göz atalım.

Ramazan ayı ev dekorasyon önerileri nelerdir? En güzel Ramazan ayı ev süslemeleri İLİŞKİLİ HABERRamazan ayı ev dekorasyon önerileri nelerdir? En güzel Ramazan ayı ev süslemeleri

RAMAZAN AYI ÖNCESİ EV DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Ramazan ayının gelişiyle evlerimizde daha fazla zaman geçireceğimiz bir zaman dilimine geçiş yapıyoruz. Huzurun odak noktası olduğu Ramazan ayı için evinizi doğru bir şekilde hazırlamak istiyorsanız ilk olarak anahtar kelimeniz "sakin ve sade" olmalı.

Ramazan ayı ev dekorasyonu

Ramazan ayı ev dekorasyonu

Bol bol ibadet yaptığımız ve içsel olarak ferahladığımız bu özel zamanda bulunduğumuz alanında yorucu olmaması gerekiyor.

Ramazan ayı salon dekorasyonu

Ramazan ayı salon dekorasyonu

Eğer evinizin dekorasyonda canlı, parlak ve dinamik renkler kullandıysanız bu ay biraz değişikliğe gidebilirsiniz. Krem, bej, beyaz ve gri tonları evinize iç açıcı bir bakış açısını davet edebilir. Aynı zamanda doğanın temsilcisi olan toprak tonlarıyla da dekorasyonunuza şık ancak zamanın ötesinde bir dokunuş yapabilirsiniz.

Modern ve açık tonlarla döşenmiş salon

Modern ve açık tonlarla döşenmiş salon

Renklerin yanı sıra dokularda da hem mevsime hem de ihtiyaca yönelik seçimler yapmanızı öneririz. Akşam saatleri serin olabileceği için ince dokulu koltuk şalları ve örtülerle evinizde konforu üst düzeyde tutabilirsiniz.

Oturma odası dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonu

Öte yandan Ramazan ayında kalabalık iftar sofralarında eş, dost ve akrabalar bir araya geldiğimiz için uygun ölçüde yemek masası ve yeterli miktarda yemek takımını önceden hazırlamak gerekiyor. Ayrıca oturma gruplarının konforlu ve rahat olması da oldukça önemli.

Yemek masası dekorasyonu

Yemek masası dekorasyonu

Ramazan ayı öncesi dekorasyon önerilerinden bir diğeri de antreler için. Kalabalık misafirlerin eşyalarını kötü bir görüntüden kaçınarak yerleştirmek için büyük ve şık bir portmanto edinmeye özen göstermelisiniz. 

Antre dekorasyonunda portmanto kullanımı

Antre dekorasyonunda portmanto kullanımı

 RAMAZAN AYI ÖNCESİ BALKON DEKORASYONU

Bu yıl Ramazan ayının bahar mevsimine denk geldiğini düşünürsek balkonları da yaşam alanlarımıza dahil etmenin tam zamanı. İftar sonrası balkonlarda çay kahve yudumlamak isterseniz güzel dekorasyon önerilerini deneyimleme şansına erişebilirsiniz. 

Ramazan ayında balkon dekorasyonu

Ramazan ayında balkon dekorasyonu

Balkonlara uygun oturma grupları ya da sallanan koltuklar satın alarak burayı size özel bir alana rahatlıkla çevirebilirsiniz. Aynı zamanda led ışıklar ve mis kokulu bahar çiçekleriyle balkonlarınızı Ramazan ayına hazırlayabilirsiniz.

Balkon dekorasyonu

Balkon dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Çocukları Ramazana nasıl hazırlamalıyız? Ramazanda çocuklarla yapılabilecek etkinlikler

İLİŞKİLİ HABER

Çocukları Ramazana nasıl hazırlamalıyız? Ramazanda çocuklarla yapılabilecek etkinlikler
Beyaz lahananın cilde faydaları nelerdir? Cilt gençleştiren lahana maskesi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz lahananın cilde faydaları nelerdir? Cilt gençleştiren lahana maskesi tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0