Portakallı oda kokusu nasıl yapılır? Oda spreyi yapmanın yolları

Yaşam alanlarına doğanın zengin kokularını taşımanın en basit ve en etkili yolu oda kokularından geçiyor. Evinizde dilediğiniz aromalarda hazırlayacağınız oda kokuları bahar mevsiminin iç açıcı atmosferini solumanıza yardımcı olacak. Peki, portakallı oda kokusu nasıl yapılır? Evde oda kokusu nasıl hazırlanır? İşte bu ve benzeri soruların yanıtları haberimizde...

Yemek hazırlığı yaparken genellikle meyve ve sebzelerin kabuklarını soyanlardan mısınız? Çok miktarda lif, vitamin, mineral ve antioksidan içeren meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra sakın çöpe atma hatasına düşmeyin. Özellikle limon, mandalina, greyfurt ve portakal kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük rendeleyip kek tariflerinde kullanabilir ya da elma ve kiraz saplarından mis kokulu bitki çayları yapabilirsiniz. Bu kadarla da kalmayıp meyve kabuklarını evinizin huzur kaynağı haline getirebileceğinizi söylesek ne dersiniz? Gelin, evlerimiz için yapabileceğimiz en güzel oda kokularının tariflerine birlikte göz atalım.

portakallı oda kokusu tarifi

portakallı oda kokusu tarifi

PORTAKALLI ODA KOKUSU NASIL YAPILIR?

Evinize adım attığınız andan itibaren kendinizi adeta bir portakal bahçesindeymiş gibi hissetseniz çok güzel olmaz mıydı? Baharın cıvıl cıvıl günlerinde ev dekorasyonunda pek çok bahar detayına yer veriyoruz. Renk seçimlerinden dokulara, desenlerden şekillere kadar farklı detaylarla zenginleştirdiğimiz evlerimize baharın kokularını taşıyabileceğimiz oda kokularını kullanabiliriz. İşte portakallı oda kokusu yapmak için gerekli malzemelerin listesi şu şekilde:

  1. Kavanoz
  2. Elma sirkesi
  3. Sprey şişesi
  4. Portakal Kabuğu
  • YAPILIŞI

Öncelikle kavanozun boyutuna uygun olacak boyutlarda 4 veya 5 portakalın kabuklarını güzelce soyun. Ardından soyduğunuz portakal kabuklarını kavanozun içerisine yerleştirin. Kabukların üzerini kaplayacak kadar elma sirkesi dökün ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

Portakal kabuğu rendesi

Portakal kabuğu rendesi

İki hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmayacak bir yerde kavanozu muhafaza edin. Ancak bu süre zarfında kavanozu her gün çalkalamayı ihmal etmeyin. İki haftanın sonuna ulaştığınızda kabukları bir tülbent yardımıyla süzüp kalan suyu sprey şişesine aktarabilirsiniz. İşte oda spreyiniz hazır!

Portakallı oda kokusu

Portakallı oda kokusu

BAHARATLI VE ŞEKERLİ ODA KOKUSU NASIL YAPILIR?

Eğer meyve kokulu aromalar yerine şekerli kokulardan hoşlanıyorsanız baharatlı ve şekerli oda kokusu tarifini de deneyebilirsiniz. Bunun için gerekli malzemelerin listesi şu şekilde:

  1. Sprey şişesi
  2. 1 litre su
  3. Hindistan cevizi yağı, tarçın yağı ve vanilya yağı
  • YAPILIŞI:

Portakallı oda kokusunun yanı sıra daha hızlı ve kolay bir yapımı bulunan baharatlı ve şekerli oda kokusunu hazırlamak için öncelikle sprey şişesini su ile doldurun. Ardından suyunuzun içerisine hindistan cevizi yağı, tarçın yağı ve vanilya yağını dilediğiniz yoğunlukta ekleyin. Ancak genellikle 5 damla yeterli görülmektedir. İşte oda spreyiniz hazır!

 baharatlı ve şekerli oda kokusu

baharatlı ve şekerli oda kokusu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Vcd 1 yıl önce

Portakalları ziyan etmeyin