Ağustos ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

Ağustos ayında doğanın zenginliğini evlerinize de taşımak isterseniz mevsim çiçekleriyle dekorasyonunuza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Rengarenk ve gösterişli yapraklarıyla bulunduğu her ortamı güzelleştiren en güzel çiçekleri sizler için tek tek araştırdık. Peki Ağustos ayı çiçekleri nelerdir? Ağustos ayında açan çiçekler hangileridir? İşte detaylar...

Ağustos ayının bu güzel günlerinde yaz mevsimine veda ediyoruz diye yaz sıcaklarına da veda ettiğimizi düşünmeyin. Güneşin tüm cömertliğiyle dört bir yanı sarıp sarmaladığı ağustos ayında yaz sıcakları hala daha muhteşem etkisini gözler önüne seriyor. Özellikle rengarenk tonları ile göz kamaştıran çiçekler evlerde, bahçelerde ve balkonlarda zarafetini sergilemeye devam ediyor. Her mevsimin her ayın kendine has çiçekleri olduğunu göz önünde bulundurarak siz de ağustos ayında evinize adeta bir çiçek bahçesine dönüştürebilirsiniz. Peki ama Ağustos ayının en güzel çiçekleri nelerdir? Gelin, Ağustos'a özel en özel çiçek seçimlerine birlikte şöyle bir göz atalım.

Ağustos çiçekleri

Ağustos çiçekleri

Temmuz ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımıİLİŞKİLİ HABERTemmuz ayı çiçekleri nelerdir? Yaz mevsimi ev dekorasyonunda çiçek kullanımı

AĞUSTOS AYI ÇİÇEKLERİ NELERDİR? YAZ MEVSİMİ ÇİÇEKLERİ

Yaz mevsiminin son ayında evinizi çiçeklerle süslemek ve mis kokulu bir yaşam alanına sahip olmak isterseniz en güzel ağustos ayı çiçeklerini evinizin dört bir yanında kullanmayı düşünebilirsiniz. İşte o çiçeklerden bazıları...

  • ZİNNİA

Halk arasında "Kirli Hanım Çiçeği" çiçeği olarak da isimlendirilen Zinnia Çiçeği, narin ve rengarenk yapraklarıyla ağustos ayının en güzel çiçeklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde 16 adet farklı türü yetişen bu çiçeğin bakımı o kadar kolay ki eğer yeteri kadar ilgi gösterirseniz saksılarınızı ve bahçelerinizi tüm ihtişamıyla süsleyecektir.

Zinnia çiçeği

Zinnia çiçeği

Güneşli, nemli, verimli, iyi drene edilmiş olan topraklardan hoşlanan Zinnia bitkisinin dalları belli bir boya eriştiğinde budarsanız buna orantılı şekilde büyür ve kendini rahatlıkla yeniler. Sulama konusunda ise toprağı kurudukça -asla çiçeklere değmeyecek şekilde- sulama yapmanızı öneririz. 

Kirli Hanım Çiçeği

Kirli Hanım Çiçeği

  • KOZMOS

"Meksika Papatyası" olarak da hafızalara kazınan Kozmos Çiçeği, ağustos ayında bahçelerinizin parlayan yıldızı olabilir. Kibarlığı ve zarafetiyle göz kamaştıran bu çiçeğin sakın öyle hassas ve güçsüz olduğu fikrine kapılmayın. Susuzluğa ve aşırı sıcaklara karşı dayanabilen nadir bitkilerden biri olan Kozmos çiçeği bulunduğu mekana zindelik ve sakinlik hissini de davet eder. 

Kozmos Çiçeği

Kozmos Çiçeği

Doğal sabun ve renklendirici yapımında da karşımıza çıkan Kozmos çiçeği hem iç hem de dış mekanlarda kusursuz bir görünümün sırrı olabilir.

Meksika Papatyası

Meksika Papatyası

  • KADİFE ÇİÇEĞİ

Turuncu, parlak sarı, kırmızı ve kahve tonlu renkleri ve dokusuyla kadifemsi bir görünümü gözler önüne seren Kadife Çiçeği, bol güneş seven tam bir yaz çiçeğidir. Ülkemizde özellikle Akdeniz Bölgesi'nde sık sık karşımıza çıkan Kadife çiçeği, "Aynısefa" adıyla da sık sık karşımıza çıkıyor.  Doğal, organik topraklarda büyümeyi seven bu çiçeğe balkonlarda, bahçelerde ya da iç mekanda yer vermek istiyorsanız sık sık sulama yapmaya özen göstermelisiniz.

Kadife Çiçeği

Kadife Çiçeği

Şampuan ve sabun üretimi başta olmak üzere pek çok üründe kullanılan Kadife çiçeğinden elde edilen yağ özellikle sivilce, mantar ve egzama gibi hastalıklarda tedavi edici bir rol üstlenmektedir.

Aynısefa

Aynısefa

  • GLAYÖL

"Gladiolus" yani "Gladyatör" kelimesinden türeyerek günümüze ulaşmayı başaran Glayöl Çiçeğine siz kısaca "Ağustos ayının gözbebeği" de diyebilirsiniz! Uzun ve güçlü yaprakların arasından çıkan gösterişli çiçeğiyle kalpleri çalan Glayöl, zor koşullara karşı olan dayanıklılığıyla ün salıyor. Ağustos ayının sıcağı ve neşesiyle birebir örtüşen bu çiçek bol güneş sever ve düzenli bir sulama ister. 

Glayöl Çiçeği

Glayöl Çiçeği

Sarı, turuncu ve kırmızı ve pek çok pastel renklerde açan çiçekleriyle görsel bir şölen sunan Glayöl çiçeği özellikle balkonlara canlılık katabilir.

Glayöl

Glayöl

  • BEYAZ ZAMBAK

Asaleti, gücü ve saflığı sembolize eden Beyaz Zambak, eşsiz kokusu ve uzun, zarif gövdesiyle bulunduğu ortamın atmosferini hemen etkisi altına alıyor. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymayan zambak, çok soğuk ve çok sıcak ortamlardan pek fazla hoşlanmaz.

Beyaz Zambak

Beyaz Zambak

Toprağını sürekli nemli seven ve düzenli bir sulamaya ihtiyaç duyan Beyaz Zambak çiçeğini özellikle antrelere yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Eve adımınızı atar atmaz o muhteşem kokusuyla size huzur verecek olan bu çiçek mutlaka ağustos ayı çiçekleri arasında en üst sıralarda yer almalı. 

Beyaz Zambak

Beyaz Zambak

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yurt dışında balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir? Balayına nereye gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yurt dışında balayına gidilecek en güzel yerler nerelerdir? Balayına nereye gidilir?
Yaz renkleriyle kombin nasıl yapılır? Yaz sezonuna damga vuran renklerle kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yaz renkleriyle kombin nasıl yapılır? Yaz sezonuna damga vuran renklerle kombin önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0