No Frost buzdolabı nedir? No Frost buzdolabı ne işe yarar? No Frost buzdolabı özellikleri

Son dönemlerde en çok tercih edilen ürünlerin başında No Frost buzdolapları geliyor. Diğer buzdolaplarına oranla daha avantajlı olan 'No Frost' buzdolaplarının özellikleri ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki No Frost buzdolabı nedir? No Frost buzdolabı ne işe yarar? İşte tüm detaylar haberimizde...

Bir evin olmazsa olmazı buzdolabı, mutfaklarımızın demir başlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yiyecekleri doğru bir şekilde muhafaza etmek ve bozulmalarına engel olmak amacıyla kullandığımız buzdolaplarının piyasada onlarca farklı modeli bulunuyor. Uzun yıllar dayanıklılık sağlayacak bir buzdolabı satın almak istiyorsanız hacim, enerji sınıfı, teknolojik özellikleri ve teknik detayları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Son dönemlerde çok sık tercih edilen 'No frost' buzdolapları fonksiyonel özellikleriyle büyük beğeni topluyor. Gelin, 'no frost' buzdolapları hakkında merak edilen detayları birlikte adım adım öğrenelim. 

Amerikan mutfak avantajları ve dezavantajları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAmerikan mutfak avantajları ve dezavantajları nelerdir?

NO FROST BUZDOLABI NEDİR?

Kelime olarak "buzlanma yapmaz ve karlanmaz" anlamını taşıyan 'No Frost', buzdolabı ve derin dondurucularda bulunan bir özelliği simgelemektedir. Nem ve sıcaklık oranını sabit tutmada önemli bir rol üstlenen No Frost teknolojisi yeni nesil ürünlerin neredeyse hepsinde bulunmaktadır. Buzu düzenli olarak çözen ve buz oluşumunu engelleyen bu teknoloji aynı zamanda frost free ya da frostless olarak da anılmaktadır. 

NO FROST BUZDOLABININ ÖZELLİKLERİ NEDİR? NO FROST NE İŞE YARAR?

Enerji ve maliyet tasarrufu sebebiyle buzdolabı alacak kişilerin ilk tercihi haline gelen 'No Frost' ürünleri diğerlerinden ayıran en önemli özelliği "evaporatör" adı verilen ayrı bir hazneye sahip olmasıdır. Bu hazneden çıkan dumanlar kanallar sayesinde buzluğa ulaşarak buzlanmalara engel olur ve kusursuz bir kullanım olanağı tanır. 

No Frost buzdolabı

No Frost buzdolabı

Soğukluğu her yere eşit bir şekilde dağıtmaya yarayan No Frost buzdolabı, yiyeceklerin daha uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar. Ayrıca sebze ve meyvelerin renk ve kokularının da bozulmamasında önemli bir yer edinir. 

No Frost buzdolabı özellikleri

No Frost buzdolabı özellikleri

Kısa bir süre içinde yiyeceklerin soğumasında önemli bir rol üstlenen No Frost buzdolapları zamandan tasarruf etmeniz açısında da size verim sağlayacaktır. 

No Frost buzdolabı ne işe yarar?

No Frost buzdolabı ne işe yarar?

No Frost buzdolaplarının garanti süresi diğerlerine oranla birkaç yıl daha uzun olduğu için bütçenizi de korur. 

No Frost buzdolabının avantajları

No Frost buzdolabının avantajları

Hızlı ve pratik bir şekilde temizlenebilen No Frost buzdolapları ayrıca toz tutmayan özelliğiyle her daim temiz bir buzdolabına sahip olmanızı sağlayacak. 

No Frost buzdolabı hakkında merak edilenler

No Frost buzdolabı hakkında merak edilenler

NO FROST BUZDOLABI DERECE AYARI KAÇ OLMALI?

No Frost buzdolabı ayarı yaparken en önem verdiğiniz şey hava durumu olmalı. Mevsimlere ve hava koşullarını göz önünde bulundurarak kış aylarında +4 ile -18 derece ayarı tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında ise soğutucu kısmını +2 derece olarak kullanabilirsiniz. 

No Frost buzdolabı derece ayarı

No Frost buzdolabı derece ayarı

NO FROST BUZDOLABI VE DERİN DONDURUCU ARASINDAKİ FARK NEDİR?

  • Derin dondurucu ve No Frost buzdolabı arasındaki en önemli fark soğutma haznesindeki özelliktir. Derin dondurucular yalnızca dondurma özelliği sunarken No Frost buzdolaplarının soğutucu bölümü de bulunmaktadır. 
  • No Frost buzdolapları daha fazla enerji tasarrufu için ideal bir seçimdir. Ancak derin dondurucular enerji tasarrufu sağlamamaktadır. 
  • Öte yandan derin dondurucu modellerine göz gezdirdiğinizde neredeyse hepsinin tek raflı olduğunu görebilirsiniz. Ancak buzdolaplarında raf sayısı oldukça fazladır. 

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

2023-2024 üniversite kayıt tarihleri: Üniversite kaydı için gerekli belgeler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2023-2024 üniversite kayıt tarihleri: Üniversite kaydı için gerekli belgeler nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

EDGAR 1 yıl önce

iyi

Hakan 1 yıl önce

Bu yeni teknolojiye rağmen No-frost olmayan eski dolapları tercih edenler var. Sebebi no-frost teknolojisi iç hacimden kullanıyor. Dolayısıyla daha fazla iç hacim depolama alanı mı yoksa no-frost mu arasında tercihte no-frostu tercih etmeyenler de varmış. EK bilgi