Xiaomi Mi Smart Air Fryer özellikleri nedir? Xiaomi Mi Smart Air Fryer iyi mi, alınır mı?

Bir süredir mutfakların kahramanı haline gelen Airfryer yani mutfak fritözünü satın almadan önce birçok kişi pek çok model ve markayı karşılaştırarak internette araştırma yapıyor. Onlarca çeşit arasından ön plana çıkan Xiaomi Mi Smart Air Fryer ise herkes tarafından merak konusu haline geldi. Peki Xiaomi Mi Smart Air Fryer özellikleri nedir? Xiaomi Mi Smart Air Fryer alınır mı? İşte detaylar...

Oldukça popüler bir hale gelen Airfryer, mutfaklarda büyük kolaylık sağlıyor. Hızlı ve pratik bir şekilde yemek hazırlama imkanı sunan Airfrey, hem daha az yağ ile sağlıklı lezzetleri soframıza getiriyor hem de uzun saatler ocak başında bekleme problemini ortadan kaldırıyor. Piyasada yer alan onlarca farklı özellik, fiyat ve modeldeki Airfryerlar arasından doğru seçimi yapmak ise çoğu zaman kolay olmuyor. Son dönemlerde en iyi Airfryer modeli olarak sosyal medyada nam salan "Xiaomi Mi Smart Air Fryer" ise birçok kişi tarafından internette hızla araştırılmaya başlandı. Gelin Xiaomi Mi Smart Air Fryer'ın artılarını ve eksilerini birlikte mercek altına alalım. 

2023 sofra dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yemek masası dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABER2023 sofra dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yemek masası dekorasyonu nasıl olmalı?

AİRFRYER NEDİR?

Kelime anlamı olarak "hava fritözü" açıklanan Airfryer, az miktarda yağ kullanımıyla sebze, kızartma, börek, kek, kırmızı ve beyaz et gibi besinleri pişirme imkanı sunan konveksiyonel bir fırındır. Geleneksel kızartma yöntemlerinin aksine besinleri sağlıklı bir şekilde pişiren Airfryer, kolay kullanımı ve az yer kaplaması sebebiyle de herkesten yoğun ilgi görüyor. 

XİAOMİ Mİ SMART AİR FRYER ÖZELLİKLERİ NEDİR? XİAOMİ Mİ SMART AİR FRYER AVANTAJLARI NEDİR? XİAOMİ Mİ SMART AİR FRYER İYİ Mİ?

Sade ve şık tasarımıyla görenlerin beğenisini kazanan Xiaomi Mi Smart Air Fryer, her mutfağın dekorasyonuyla uyum sağlayacak renk ve görünümde. 3.5 litrelik bir kapasiteye sahip olan bu ürün, kompakt tasarımıyla aynı zamanda az yer kapladığı için ufak mutfaklarda bile rahatlıkla tercih edilebilir. Eğer mutfağınız kısıtlı bir alandaysa bu açıdan ürünü değerlendirebilirsiniz. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

1500 Watt güce sahip olan Xiaomi Mi Smart Air Fryer, pişirme süresini diğer cihazlara oranla daha kısa tutar. Ayrıca 40ºC ve 200ºC arasında bir derece ayarı olduğu için kek, kurabiye pişirmek, kızarma yapmak, et, balık, tavuk, köfte pişirmek oldukça kolay bir hale gelebilir. Atıştırmalıkları yaklaşık 15 dakikada pişiren cihaz, tam kapasite doluyken patatesleri 14 dakikada kızartabilir. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer avantajları

Xiaomi Mi Smart Air Fryer avantajları

Çok yönlü kullanım imkanı sunan Xiaomi Mi Smart Air Fryer, çift hızlı fan yapılandırılmasıyla buz çözdürmede de kullanılabilir. Yani buzlu gıdalarınızı daha önce çözdürmeden rahatlıkla burada pişirebilirsiniz. Öte yandan 60ºC'de 5 saatte meyve kurutma özelliği de bulunan cihaz sebzeleri fermente edebiliyor. Evinizde yoğurt mayalamayı seviyorsanız 40ºC ayarda 8 saatte evde kendi yoğurdunuzu mayalayabilirsiniz. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer kullanışlı mı?

Xiaomi Mi Smart Air Fryer kullanışlı mı?

Yiyeceklerin yapışmasını önleyen yapışmaz kaplamaya sahip olan ve 7 katmanlı kompozit kızartma sepetiyle gelen bu cihaz, bulaşık makinesinde yıkanabildiği için büyük bir artı kazanıyor. Bazı Airfryerlar bulaşık makinesinde yıkanamadığı için hem su israfına yol açıyor hem de zaman kaybına neden oluyor. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer içi

Xiaomi Mi Smart Air Fryer içi

Uzaktan kontrol için Mi Home uygulaması ile eşleşebilen cihazı evde olmadığınızda dahi çalıştırabilirsiniz. Özellikle İstanbul trafiğinde eve gitmenin oldukça zor olduğunu göz önünde alırsak bu özellik sayesinde evinize adım attığınızda mis gibi akşam yemeğinizin hazır olduğunu görebilirsiniz. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer teknik özellikleri

Xiaomi Mi Smart Air Fryer teknik özellikleri

Cihazın en büyük artılarından biri de "Bugün ne pişirsem?" sorusuna yanıt verebiliyor olması. 100'den fazla akıllı tarifi bulunan cihazdan dilediğiniz yemeği seçip pişirmesini isteyebilirsiniz. 

Xiaomi Mi Smart Air Fryer akıllı tarif özelliği

Xiaomi Mi Smart Air Fryer akıllı tarif özelliği

XİAOMİ Mİ SMART AİR FRYER DEZAVANTAJLARI NEDİR? XİAOMİ Mİ SMART AİR FRYER KULLANICI YORUMLARI 

Genel anlamda kullanıcıların beğenisini kazanan cihaz hakkında en dikkat çeken olumsuz nokta; yemek pişirme esnasında yoğun bir kokuya sebep olması. Bazı kullanıcılardan geçerli not alamayan ürün hakkındaki düşünceler ise şu şekilde:

Xiaomi Mi Smart Air Fryer yorumları

Xiaomi Mi Smart Air Fryer yorumları

İşte Xiaomi Mi Smart Air Fryer hakkında tüm merak edilen detayları sizler için tek tek açıkladık. Seçim sizin!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0