Battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Battaniye çeşitleri nelerdir?

Soğuk gecelerin vazgeçilmezi haline gelen battaniyeleri satın alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmaya özen gösteriyoruz. Hem konforlu hissettirecek hem de sıcak tutacak bir battaniye arayışındaysanız ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemelisiniz. Peki, battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? Doğru battaniye nasıl olmalı? İşte tüm sorularınızın yanıtı haberimizde...

Ev dekorasyonunda kış etkisi denildiği zaman aklımıza kalın dokulu kumaşlar ve iç ısıtan detaylar geliyor. Özellikle soğuktan korunmak için rahat hissettiren ve üşümemize engel olacak dekoratif önerilerle konforu evimize davet edebiliriz. Elektrikli ısıtıcılardan şöminelere, yün yorganlardan kadife koltuklara kadar sonbahar ve kışı çağrıştıran her detayı bu dönemde evimizde kullanabiliriz. Yatak odalarında ise yumuşacık bir battaniye, bu ayları huzurlu geçirmek için yeterli olacaktır. Peki battaniye alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? En iyi battaniye nasıl olmalı? Gelin, battaniye almadan önce bilinmesi gereken tüm detayları birlikte adım adım öğrenelim. 

Yatak odasında kış dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yatak odası dekorasyonuİLİŞKİLİ HABERYatak odasında kış dekorasyonu nasıl yapılır? 2023 yatak odası dekorasyonu

BATTANİYE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Battaniye satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken unsur 'boyut' olmalı. Yatağın ölçüsüne uygun olacak şekilde tek ya da çift kişilik battaniye kullanmaya özen göstermelisiniz. Örneğin 130 x 170 cm ölçülerindeki bir yatakta tek kişilik battaniye kullanabileceğiniz gibi 150 x 200 cm ölçülerindeki yatakta da aynı şekilde tek kişilik battaniye tercih edebilirsiniz. Bunun için yatağınızı saracak ve yatağın yan taraflarından da ölçülü bir şekilde sarkacak bir battaniye seçmeyi unutmamalısınız. 

Battaniye özellikleri

Battaniye özellikleri

İkinci dikkat etmeniz gereken faktör ise 'stil' olmalı. Yatak odanızın dekorasyonuna uyumlu bir battaniye modeli seçerek dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin yatak odanız da Rustik bir stil hakimse bu stilin temelini oluşturan krem, kahve ve toprak tonlarındaki bir battaniye harika bir seçim olacaktır. 

Battaniye alırken dikkat edilmesi gerekenler

Battaniye alırken dikkat edilmesi gerekenler

BATTANİYE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Stil, renk, desen ve boyut adımlarını tamamladıktan sonra en önemli konu olan battaniye çeşitlerine göz atabiliriz. Seçeceğiniz battaniyenin üretildiği malzemenin özelliklerini dikkatli bir şekilde incelemeli ve size en uygun olanı seçmelisiniz. Battaniyelerin üretildiği malzemeye göre özelliklerini sizler için listeledik.

  • YÜN BATTANİYE

Kuzu, kaşmir ya da Angora gibi yünlerden üretilen yün battaniyeler, sonbahar ve kış mevsiminin soğuk etkisini minimuma indirmek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Vücut sıcaklığının kontrolünü destekleyen ve nem emebilen yün battaniyelerin genellikle ağır yapılı olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Mükemmel bir ısı yalıtımı sunan bu battaniye kışı sert geçiren kişiler tarafından tercih edilebilir.

Yün battaniye

Yün battaniye

UFAK BİR BİLGİ: Yün, vücutta biriken statik enerjiyi alarak radyasyon önleyici bir özelliğe sahiptir.

  • PAMUKLU BATTANİYE

Nefes alabilir ve yumuşak bir dokuya sahip olan pamuklu battaniyeler, dokuma sıklığına göre dört mevsim tercih edilebilir. Sıkı bir şekilde dokunan pamuklu battaniyeler kış aylarında sıcak ve rahat bir uyku süreci yaşamanıza olanak tanıyabilir. Yıkanmaya dayanıklı bir yapısı olan pamuklu battaniyeleri kış mevsimi bittiği zaman kolaylıkla yıkayıp kaldırabilirsiniz. 

Pamuklu battaniye

Pamuklu battaniye

  • KAŞMİR BATTANİYE

İpeksi dokusuyla göz kamaştıran kaşmir battaniyeler, yumuşak ve sıcacık bir etkiye sahiptir. Herkesin beğenisini kazanan kaşmir battaniyelerin tek eksi yanının pahalı fiyatı olduğunu söyleyebiliriz. 

Kaşmir battaniye

Kaşmir battaniye

  • SENTETİK BATTANİYE 

Diğer malzemelere oranla oldukça hesaplı olan sentetik battaniyeler akrilik, mikrofiber, polyester gibi farklı sentetik maddelerden üretilmektedir. Statik elektriği çekme özelliği taşıyan bu battaniyeler sıcak tutma konusunda da oldukça başarılı bir performans sergilemektedir. 

Sentetik battaniye

Sentetik battaniye

  • ELEKTRİKLİ BATTANİYE 

İçerisinde bulunan ısıtma telleri sayesinde fişe takıldığı an ısıtma özelliği gösteren elektrikli battaniyeler, soğuk kış günleri için kurtarıcı olsa da mutlaka kullanma kılavuzuna uygun bir şekilde kullanılmalı. Güvenlik açısından tehlikeli sonuçlara neden olabilecek bu battaniyeleri almadan önce iyi bir araştırma yapmanızı öneririz. 

Elektrikli battaniye

Elektrikli battaniye

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir? Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Nevşehir'in en meşhur yemeği nedir? Nevşehir yöresinin en meşhur yemek tarifleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0