Çeyizde mutlaka bulunması gereken ev tekstili ürünleri

Çeyiz listesi, evlilik hazırlığı içinde olan her genç kız için keyifli ve heyecanlı bir alışveriş listesidir. İşte, 2023 yılında bir gelinin çeyizinde mutlaka olması gereken ev tekstili ürünleri...

Evlilik ve düğün süreçleri keyifli olduğu kadar hem maddi hem de manevi açıdan yorucu olabiliyor. Bu süreci en verimli şekilde değerlendirmenin püf noktası ise iyi bir liste hazırlamaktan ve bu listede yer alan ürünleri doğru yerden almaktan geçiyor. Özellikle ev tekstili ürünleri gibi uzun yıllar kullanıma uygun ürünlerde, kaliteden ödün vermemek gerekiyor. Peki ideal bir çeyiz setindeki olmazsa olmaz ev tekstili ürünleri neler ve bu ürünleri alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Sizin için araştırdık…

  • YATAK ÖRTÜSÜ VE BATTANİYE

Yatak odası dekorasyonunu tamamlayan ve hatta başkalaştıran en önemli detayların başında yatak örtüsü ve battaniyeler geliyor. Seçilen yatak örtüsü ve battaniyenin tarzı, dokusu ve deseni, odanın havasını büyük ölçüde değiştirebiliyor. Söz konusu çeyiz olunca, çeyiz setlerinde yer alan yatak örtüleri ve battaniyelerde gösteriş biraz daha ön planda tutulabiliyor. Zamansız modelleri tercih etmekse uzun süreli kullanım açısından avantaj sağlıyor. Örneğin; yatak örtüsü seçerken hem zamansız hem de şık duran dantel ve güpür detaylı modellere şans verebilirsiniz. Battaniyede ise yumuşak dokusunun yanı sıra sıcak tutmasıyla da bilinen embos battaniyeleri tercih edebilirsiniz.

  • NEVRESİM VE YORGAN

Çeyiz setlerinin olmazsa olmazlarından nevresim ve yorgan seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli kriter kesinlikle kullanılan malzeme olmalı. Çünkü nevresim ve yorganda kullanılan malzeme uyku kalitenizi doğrudan etkiler. Nevresim takımı seçiminde %100 pamuklu kumaşları, yorgan seçiminde ise içi silikon elyaf olan ve %100 polyester kumaşa sahip yorganları tercih edebilirsiniz.  

  • YASTIK KILIFI

Malum, devir ekonomi devri… Çeyiz setinize ekleyeceğiniz farklı renk ve desenlerde 2’li yastık kılıfları sayesinde nevresim takımlarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Böylelikle sadece yastık kılıfı değiştirerek bile yatak odanıza farklı bir hava katabilirsiniz. 

  • BORNOZ SETİ

Bornoz seti olmayan bir çeyiz asla düşünülemez. Uzun ömürlü kullanım için bornoz seçerken bornozun yumuşak dokulu ve suyu iyi çeken yapıda olması önemlidir. Desen ve renk seçimlerinde ise birbirini tamamlayan şık modellere öncelik verebilirsiniz. Özellikle kadın bornozunda güpür ve işleme detaylarının çeyizde çok şık duracağını unutmayın.

  • HAVLU

Çeyiz alışverişi yaparken genellikle unutulan ama aslında önemli detaylardan biridir havlular... Üstelik sadece ev için değil düğüne gelen misafirlere ve aile bireylerine hediye olarak da değerlendirilebilirler. Listenizi hazırlarken havluyu ilk sıralara yazmanızı öneririz. Öte yandan tüm tekstil ürünlerini set olarak almayı da tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem bir şeyleri unutma riskini ortadan kaldırabilir hem de tüm ürünlerin birbiri ile uyum içinde olmasını sağlayabilirsiniz.

  • ÖZDİLEK'TEN YEPYENİ ÇEYİZ KOLEKSİYONU

Sonsuza dek sürecek bir hikayede Özdilek Ev Tekstili, mutlulukla süslenen hayallere eşlik ediyor. Evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftler için sunduğu yepyeni çeyiz seti koleksiyonu, yatak odalarında benzersiz bir şıklık sunuyor. Hayatınızın en özel başlangıcı unutulmaz olsun diye her bir detayının incelikle tasarlandığı Özdilek Ev Tekstili Ruby Çeyiz Seti, yumuşacık pamuklu yapısı ve her mevsim kullanım kolaylığıyla yatak odalarının baş tacı oluyor. Nevresim takımı, yatak örtüsü, battaniye ve iki kişilik bornoz ile havlu takımlarını da kapsayan çeyiz seti 16 parçadan oluşuyor.
Özdilek Ruby Çeyiz Seti şimdi Özdilek yetkili satış noktalarında ve Özdilekteyim.com’da evlilik hazırlığında olan çiftleri bekliyor!

Satın almak için tıklayın!

Aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

Aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0