Dyson V12 mi V15 mi daha iyi? Dyson V12 ve V15 farkı nedir? Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

Ev temizliğinin olmazsa olmazı süpürgeler, son yıllarda robot süpürge ve dikey süpürge gibi pek çok farklı model, tasarım ve markayla satışa sunuluyor. Ürettiği süpürge modelleri ile dünyada en çok tercih edilen süpürge markası olan Dyson ise herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Dyson V12 mi V15 mi daha iyi? Dyson V12 ve Dyson V15 farkı nedir? Dyson en iyi süpürge hangisi? İşte yanıtlar...

Son dönemlerde evlerin vazgeçilmezi haline gelen dikey süpürgeler, hem hızlı hem de pratik temizliğin anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yenilikçi teknolojisi ve estetik tasarımıyla ön plana çıkan Dyson, diğer markalara oranla daha çok dikkat çekiyor. Üstün emiş gücü, hafif olması, hareket kısıtlamayı önlemesi ve enerji tasarrufuyla büyük beğeni toplayan Dyson, birçok modeliyle her ihtiyaca karşılık vermeyi hedefliyor. Peki Dyson marka süpürge almak isteyen biri V12 mi V15 mi tercih etmeli? Gelin, bu iki gözde ürünü birlikte karşılaştıralım. 

Hangi marka dikey süpürge iyi? 2023 En iyi dikey süpürge modelleri ve fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERHangi marka dikey süpürge iyi? 2023 En iyi dikey süpürge modelleri ve fiyatları

DYSON V12 VE DYSON V15 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

DYSON V12 SÜPÜRGE

  • "Dyson'ın en güçlü ve kompakt kablosuz süpürgesi" olarak adından söz ettiren Dyson V12 süpürge, ışıklı temizleme başlığıyla sert zeminlerdeki görünmeyen tozları görmeyi kolaylaştırmaktadır.
  • Piezo sensörü, sürekli olarak toz partiküllerini sayar ve büyüklüklerini ölçtüğü için gerekli olduğunda emiş gücünü otomatik olarak artırmaktadır.
  • LCD ekran ise nelerin yakalandığını gerçek zamanlı olarak gösterir.
  • Akıllı Auto mod, Eco mod ve Boost modu olmak üzere toplamda 3 farklı güç moduna sahiptir.
  • Tek düğmeyle güç kontrolü sağlayan V12, enerji tetiğine basmaya gerek olmadan süpürme işlemi sunuyor. 
  • Tak-çıkar batarya, 60 dakikaya kadar azalmayan güç sağlamaktadır.
  • Şarj süresi ise 4 saattir. 
  • Emiş gücü 150 Watt olan V12'nin toz kapasitesi ise 0.35 Litredir. 
  • Ağırlığı ise 2.2 kg'dır. 

DYSON V12 GÜNCEL FİYAT: 19.999,00 TL

Dyson süpürge

Dyson süpürge

DYSON V15 SÜPÜRGE 

  • Zeminler, ulaşılması zor yerler ve yataklar için güçlü temizlik sunan Dyson V15 süpürge, Anti-tangle özellikli konik fırçası sayesinde uzun saçları ve evcil hayvan tüylerini hızlıca toplar. 
  • Akıllı Auto mod, Eco mod ve Boost modu olmak üzere toplamda 3 farklı güç moduna sahiptir.
  • Piezo sensörü, sürekli olarak toz partiküllerini sayar ve büyüklüklerini ölçtüğü için gerekli olduğunda emiş gücünü otomatik olarak artırmaktadır.
  • Tak-çıkar batarya, 60 dakikaya kadar azalmayan güç sağlamaktadır.
  • Yedek bataryanız varsa Eco modda 120 dakika boyunca süpürme işlemini yapabilirsiniz.
  • Şarj süresi ise 4,5 saattir. 
  • Temizleme başlığı, emiş gücünü zemin tipine göre akıllıca ayarlar. Böylece halıları ve sert zeminleri başlık değiştirmeden derinlemesine temizlemeyi kolaylaştırır.
  • Emiş gücü 230 Watt olan V15'in toz kapasitesi ise 0.75 Litredir. 
  • Ağırlığı ise 3 kg'dır. 

DYSON V15 GÜNCEL FİYAT: 22.999,00 TL

V12 Mİ V15 Mİ DAHA İYİ? DYSON V12 VE DYSON V15 FARKLARI NELERDİR? 

Her iki süpürgenin de kendisine göre avantajları olduğunu belirtmekle beraber bu noktada seçiminizi ihtiyaçlarınıza göre yapmanızı tavsiye ederiz. 

Dyson V12 ve V15 farkı

Dyson V12 ve V15 farkı

  • TOZ HAZNESİ

V15, halı kaplı zeminlerdeki tozları daha derinlemesine temizlediği için büyük evler için ideal kullanım imkanı sunmaktadır. Öte yandan toz haznesi V12'ye oranla daha büyük olduğu için sık sık boşaltmanıza gerek kalmaz. 

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

Ancak eviniz ufak ise ya da iki kere toz haznesi boşaltmak sizin için ekstra bir uğraş anlamına gelmiyorsa V12'yi tercih edebilirsiniz.

Dyson V12

Dyson V12

  • EMİŞ GÜCÜ

Ayrıca V15'in emiş gücü Eco modda 26 Airwatt, Auto modunda 47 Airwatt, Boost modunda ise 240 Airwatt'dır. 

Dyson V15

Dyson V15

V12'nin emiş gücü ise Eco modda 12 Airwatt, Auto modunda 23 Airwatt, Boost modunda ise 150 Airwatt'dır. 

  • AĞIRLIK

Dyson kullanıcılarının en dikkat ettiği farklardan biri de genellikle iki model arasındaki ağırlık farkı oluyor. V15'in toplam ağırlığı 3 kg iken V12'nin toplam ağırlığı 2.3 kg'dır. Eğer daha hafif ve yormayan bir süpürge modeli arıyorsanız bu noktada V12'nin daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. 

Dyson V12 ve V15 özellikleri

Dyson V12 ve V15 özellikleri

Özellikle de el süpürgesi gibi kullanarak koltuk, yatak gibi yüzeyleri süpürmek ya da eğilme gerektiren dar alanlarda 'ağırlık' faktörü büyük önem arz etmektedir. 

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

  • ÇALIŞTIRMA TUŞU

İki model arasındaki en belirgin farklardan biri de çalıştırma tuşu oluyor. V12 tek tuşa basıp çekmeniz ile çalışmaya devam ederken V15'te devamlı olarak tetiğe basılı tutmak zorundasınız. Bu durum hem avantaj hem de dezavantaj olarak değerlendirilebilir. V12'de sürekli olarak tuşa basmamak büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Ancak V15'te de eğer ani bir işiniz olursa süpürgenin düğmesinden elinizi çektiğiniz andan durdurabilirsiniz. 

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

Dyson V12 ve V15 karşılaştırma

  • EVCİL HAYVAN FAKTÖRÜ

V15 modelinde diğer modellerde olmayan en önemli özellik evcil hayvanlar için sunduğu ekstra özellikler oluyor. Süpürgenin ucuna takılabilen evcil hayvan bakım seti sayesinde temizliği evcil hayvanınız için daha huzurlu bir hale getirebilirsiniz.

Dyson V15 evcil hayvanlar için özellikleri

Dyson V15 evcil hayvanlar için özellikleri

35° açılı 364 fırça kılı, siz tararken esneyerek dik bir konuma gelir ve tüyleri yere dökülmeden toplamanıza yardımcı olabilir.

Dyson V15 evcil hayvanlar için özellikleri

Dyson V15 evcil hayvanlar için özellikleri

İŞTE DYSON V15 VE DYSON V12 ARASINDAKİ FARKLAR BU ŞEKİLDE! UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR...

2023 Sonbahar aylarına özel en yeni far paletleri

İLİŞKİLİ HABER

2023 Sonbahar aylarına özel en yeni far paletleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Abdullah Kaya 11 ay önce

BOSCH Unlimited 7 bence :)