Su sebili alırken nelere dikkat edilmeli? Su sebili modelleri nedir?

Buzdolabına su şişesi koymayı unutma devrini ve sıcak su için çaydanlık ya da kettle kullanmayı rafa kaldıran su sebilleri, hem pratik hem de kullanışlı bir çözüm olarak her evin mutfağının gözdesi haline geldi. Sıcak veya soğuk su akıtan su sebillerini alırken bazı detayları göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Peki, su sebili alırken nelere dikkat edilmeli? Su sebili modelleri nedir? İşte yanıtlar...

Geçmiş yıllarda yalnızca ofis ve okul gibi toplumsal alanlarda bulunan su sebilleri, şu sıralar neredeyse her evin mutfağında yer alıyor. Suyu istenilen sıcaklıkta ve miktarda bardağa otomatik doldurma imkanı sunan su sebilleri, özellikle yaz aylarında buz gibi bir bardak suyu yudumlamanın vazgeçilmez yollarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Birçok model, marka, tasarım ve fiyatta bulunabilen su sebilleri arasından hem evinize hem de tercihlerinize uygun bir seçim yapmakta zorlanıyorsanız tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun. Gelin, su sebili alırken mutlaka göz önünde bulundurulması gereken detayları birlikte inceleyelim. 

SU SEBİLİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Eğer küçük yaşlarda çocuklarınız varsa su sebili alırken 'çocuk kilidi' özelliğine sahip olmasına özen gösterebilirsiniz. Böylece küçük çocukların 'kaynar/sıcak' su düğmesine basmasının önüne geçebilir ve suyun sürekli akıtmamasını sağlayabilirsiniz.

Su sebili

Su sebili

Su sebili satın almadan önce evdeki birey sayısına göre su tankı kapasitesini belirleyebilirsiniz. Eğer evinizde kişi sayısı az ise daha küçük tanklar ideal olacaktır.

Su sebili alırken dikkat edilmesi gerekenler

Su sebili alırken dikkat edilmesi gerekenler

Su sebilleri, sıcak su ve soğuk su için elektrik enerjisi kullandığı için enerji tasarrufu bulunan seçimlere yönelebilirsiniz. Böylece hem enerji hem de maliyet açısından tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Su sebili özellikleri

Su sebili özellikleri

Su sebili satın alırken belirlediğiniz markanın ulaşılabilirliğine de dikkat etmenizde fayda var. Arıza, yedek parça gibi problemlerle karşılaştığınızda markanın destek ağının geniş olduğundan emin olmaya çalışın. 

Su sebillerinin farkı

Su sebillerinin farkı

Birçok farklı model ve tasarımda üretilen su sebillerini seçerken mutfağınızın da dekorasyonuyla uyum sağlaması oldukça önemli. Renk seçimi, görünür olmayan gizli damacanalı tasarımlar ve boyut bu noktada dikkat çekmektedir.

Su sebili çeşitleri

Su sebili çeşitleri

Damacana sularını kullanmaktan yana değilseniz arıtma sistemli su sebillerine şans verebilirsiniz. 

Su sebilinde önemli detaylar

Su sebilinde önemli detaylar

SU SEBİLİ MODELLERİ NELERDİR? SU SEBİLİ ÇEŞİTLERİ

  • GİZLİ DAMACANALI SU SEBİLLERİ

Dolaplı su sebili ve gizli bölmeli su sebili olarak da adlandırılan bu model, özellikle mutfağının dekorasyonunda göz yorucu bir görünüm istemeyenler için idealdir. Sebilin alt kısmında yer alan kapaklı dolaba yerleştirilen damacana sayesinde görüntülü kirliliğini engelleyen bu model, şık bir tasarıma sahiptir.

Gizli damacanalı su sebili

Gizli damacanalı su sebili

  • ÜSTTEN DAMACANALI SU SEBİLLERİ

Su sebili denildiğinde akla gelen ilk model olan üstten damacanalı su sebillerinde damacana cihazın üst kısmında yer almaktadır. Damacananın ters bir şekilde üst bölüme yerleştirildiği bu modelde cihazın içerisindeki sıcak ve soğuk su hazneleri boşaldıkça otomatik olarak su sebilinden su eklenmektedir. 

Üstten damacanalı su sebili

Üstten damacanalı su sebili

Aynı zamanda tezgah üstü su sebilleri ve arıtmalı su sebilleri gibi seçeneklerde bulunmaktadır.

Çok işlenmiş gıdaların zararları korkutuyor! Çok işlenmiş yiyecekler listesi

İLİŞKİLİ HABER

Çok işlenmiş gıdaların zararları korkutuyor! Çok işlenmiş yiyecekler listesi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Osmanyiğit 11 ay önce

İyibir isim

Hayır yapan 11 ay önce

Çok teşekkür ederim