Thermomix nedir, nasıl kullanılır? Thermomix özellikleri nelerdir? Thermomix ne yapabilir?

Son dönemlerin en popüler mutfak aleti olarak adından söz ettiren Thermomix, tek bir ürünle iddialı yemek tariflerinden atıştırmalıklara kadar pek çok lezzeti yapmayı vadediyor. Buz kırabilen, hamur yoğuran ve hatta susamdan tahin dahi yapabilen bu ürün, mutfaktaki en büyük yardımcınız olabilir. Peki, Thermomix nedir, nasıl kullanılır? Thermomix özellikleri nelerdir? İşte detaylar...

Evimizin gözde alanlarından birini oluşturan mutfaklarda, hem pratik hem de hızlı çözümler sunan küçük ev aletlerinin yardımından sıklıkla faydalanıyoruz. Doğrama, öğütme, hamur yoğurma, buharda pişirme, çırpma gibi pek çok fonksiyonel özellikleri bulunan küçük ev aletleri her ne kadar kurtarıcı bir rol üstlense de çok fazla yer kapladığı için küçük boyutlu mutfaklarda büyük bir soruna dönüşebiliyor. Keşke tüm bu özellikler tek bir üründe olsa, diye hayal kuruyorsanız işte hayallerinizin ötesinde bir ürünle karşınızdayız! Haşlanmış yumurtadan salata soslarına; pesto sostan buğulama balığa, risottodan dondurmaya kadar pek çok lezzeti sofralara taşıyan Thermomix, son dönemlerin en çok merak edilen ürünlerinden biri. Peki nedir bu Thermomix? Gelin, tüm merak edilen soruları birlikte adım adım yanıtlayalım.

İyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERİyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?

THERMOMİX NEDİR? THERMOMİX NE İŞE YARAR?

Çok fonksiyonlu dijital bir mutfak aleti olarak tanımlanan Thermomix, 12 farklı mutfak aletinin yapabildiği işlemleri tek bir üründe topluyor. 3 katlı yemek pişirme özelliği sayesinde aynı anda 3 farklı yemeği sofralara getiren bu ürün, hem ocak hem de tencere derdine son veriyor.

Thermomix

Thermomix

THERMOMİX'TE NELER YAPILIR?

Kolay ve hızlı yemek yapmak isteyenler için ideal bir kullanım alanı sunan Thermomix pişirme, yoğurma, doğrama çırpma, tartma ve karıştırarak pişirme gibi özelliklerinin yanı sıra buz kırma, kek karışımları yapmak, smoothie ve shake karıştırma gibi özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Thermomix özellikleri

Thermomix özellikleri

Toplamda 12 farklı fonksiyonel özelliği içerisinde barındıran bu ürünün madde madde yapabildikleri şu şekilde:

  • PİŞİRME

Thermomix denildiğinde akla gelen ilk özelliği elbette ocak, tava ya da tencere olmadan pişirme özelliği sunması. Ilıtma, ısıtma, pişirme, sote etme gibi farklı pişirme özelliklerine sahip olan bu üründe sıcaklık ayarını dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda belirlediğiniz pişme süresi dolduğunda sesli uyarı sistemi sayesinde sürekli yemeği kontrol etmenize de gerek kalmayacak.

  •  YAVAŞ KARIŞTIRARAK PİŞİRME

Bazı yemekleri pişirirken sürekli olarak başında beklemek ve karıştırmak gerekiyor. Yayla çorbası, muhallebi ya da beşamel sos bunun en büyük örneği... Eğer bu tarz riskli lezzetleri pişirirken sürekli karıştırma eylemini gerçekleştirmek istemiyorsanız Thermomix'i en düşük ayara getirerek yavaş hızda yemeğinizin karışmasını sağlayabilirsiniz.

  • BUHARDA PİŞİRME

3 farklı yemek pişirme özelliği sayesinde büyük bir kolaylık sağlayan ürünün karıştırma kabında yemeğinizi hazırlarken Varoma adı verilen kaplarda yiyeceklerinizi buhar ısısında sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz.

  • KONTROLLÜ ISITMA

Karıştırma kabına entegre edilmiş sensörleri aracılığıyla ısıyı 37-100 derece arasında ayarlayabilen ürün, bebek maması ya da benmari usulü eritmeyi kolaylıkla yapabilir.

  • KARIŞTIRMA 

Yemekleri karıştırma özelliği sayesinde dilediğiniz kıvamı hızlı bir şekilde tutturmanıza olanak tanıyan bu üründe yavaş karıştırma, karıştırma, mikser ve blender ile turbo karıştırma gibi farklı hız ayarları bulunmaktadır. Hız ayarını belirledikten sonra kıvamlı çorba ve pudingler yapabileceğiniz gibi milkshake ya da smoothie gibi lezzetler de deneyebilirsiniz.

  • PARÇALAYARAK KARIŞTIRMA

Parçalayarak karıştırma özelliği sayesinde yemeği pişirirken aynı anda blender kullanma derdini rafa kaldıran Thermomix, çorbaları birkaç saniye içerisinde pürüzsüz bir kıvamda yapmanıza olanak tanıyor.

  • EMÜLSİYON

Birbiri içinde çözünmeyen iki sıvının karışımını sağlayan emülsiyon özelliğine sahip olan Thermomix, yağı yavaş ve homojen bir şekilde karıştırabilir. Bu özelliği sayesinde salata sosları ve hatta kendi ellerinizle mayonez yapabilirsiniz.

  • DOĞRAMA

Doğrama işlemi için genellikle mixer gibi ürünlerden faydalansak da Thermomix, meyve ve sebzeleri hızlı bir şekilde doğrayabilir ve hatta buz küplerini parçalayıp etleri kıyma haline çevirebilir.

  • ÖĞÜTME

Bu dikkat çeken ürün hızlı öğütme işlemi sayesinde susamdan tahin yapabilir, kahve ve fındığı çekebilir, evde pudra şekeri yapabilir.

  • TARTMA

Bazı tariflerde mutfaklarda sıklıkla rastladığımız hassas tartılardan faydalanıyoruz. Eğer siz de mutfağınıza ekstra bir tartı almak istemiyorsanız Thermomix ile bu işlemi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

  • HAMUR YOĞURMA

Dalgalı mod adı verilen özel hız ayarı sayesinde yoğurma işlemi yapan Thermomix ile ekmek, pizza, börek ve poğaça hamurlarını pratik bir şekilde yoğurabilirsiniz.

  • ÇIRPMA

Tatlı yaparken en zorlandığımız konu çırpma işlemi oluyor. Pek çok malzemeyi çırpma teli ile hızlı bir şekilde tek bir kabın içerisinde çırpabilen Thermomix, 2 ve 4 arasında hız ayarına sahiptir.

Thermomix avantajları

Thermomix avantajları

THERMOMİX ÖZELLİKLERİ NEDİR?

İçerisinde 200 farklı yemek tarifinin yer aldığı 'Tarif Çipi' sayesinde 'Bugün ne pişirsem?' sorusunu geride bırakan Thermomix'in maksimum kapasitesi 2 litredir. Az parçayla birçok fonksiyonu gerçekleştirme imkanı veren bu ürün, Varoma hariç 30 cm yüksekliğe, 28,5 cm genişliğe ve yine 28,5 cm derinliğe sahiptir. Mutfak tezgahınızın vazgeçilmezi haline gelecek olan ürünün ağırlığı ise 6,3 kilogramdır.

Thermomix teknik özellikleri

Thermomix teknik özellikleri

500W gücünde bir motora sahip olan Thermomix, kesintisiz olarak 100 ila 1200 devir arasında ayarlanabilmektedir.

Thermomix yapabildikleri

Thermomix yapabildikleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0