Pikachu yakalayarak kilo vermek mümkün mü?

PokemonGO oyunu trendini korumaya devam ediyor.

Gittikçe daha çok yaygınlaşan "PokemonGO" da çok nadir bulunan Vaporeon'u yakalamak isteyen insanlar çılgınca sokaklarda dolaşıyor. 

Pokemonu yakalamak için sokağa çıkan insan sayısı arttıkça Cardiogram adlı bir Apple Watch uygulaması sayesinde "PokemonGo" başladıktan sonra kullanıcıların egzersiz seviyelerindeki artış gözlemlenlendi.

Egzersiz ve bir günlük atılan adım sayısınca Pikachu'yu yakalayarak kilo vermek mümkün mü? PokemonGo oynayarak kaç kalori yakabilirsiniz?

Normal zamanlarda ortalama bir kişi yürüyerek her milde 100 kalori yakıyor ve bir pound vermek için ortalama 3500 kalori yakması gerekiyor. Pokemon dilinde ise bir pound vermek için 302,0 km boyunca yumurtası çatlatmak gerektiği anlamına geliyor.

Spor uzmanları, insanların Pokemon ararken yaktığı kalori miktarını arttırdıklarını gözlemledi.

Uzmanlar, Pokemon oynarken kilo vermeye yardımcı olması için şu tüyoları veriyor: Pokemon aramaya başlamadan önce ayak bileklerine ağırlık bağlamak, hızınızı hafif dik yokuşlarda artırarak hareket etmek, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak.

Oyun oynarken ciddi bir şekilde antrenman yapmak isteyenler için ise uygulamada  PokemonGO antrenman uygulaması bulunuyor. 

Gün içerisinde attığınız adımların sayısını artırarak sağlığınız için de çok faydası bulunuyor. Bu yürüyüş sadece kilo vermeye değil aynı zaman da felç riskini de önlemeye yardımcı oluyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0