Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Vücuttaki ödemi anında yok eden besin

Sindirim sistemini düzenlerken aynı anda sağlıklı bir şekilde kilo vermek için öğütülmüş keten tohumunu beslenme programınızın içine ekleyebilirsiniz. Bağırsakları motor gibi çalıştıran bu besin sayesinde vücudunuzdaki ödemlerden kurtulup kışa fit girmeniz mümkün. Peki, tokluk hissi veren keten tohumu nasıl tüketilir? Daha fit olmak için keten tohumu ile ilgili bilinmesi gerekenler:

Keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir bitki türü olan keten tohumu metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle adeta bağırsakları motor gibi çalıştırıyor. Diyetisyenler özellikle lif bakımından zengin olan keten tohumunu öğütülmüş olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Kabızlığı anında yok eden öğütülmüş keten tohumunu doğru tükettiğiniz takdirde şişkinliklerinizden de kurtulabilirsiniz. Diyetisyenlere göre öğütülmüş keten tohumunun günlük tüketim 40 gramı aşmamalıdır. Çünkü 10 yemek kaşığından fazla tüketilmesi toksik etki gösterir. İşte bağırsakları motor gibi çalıştıran keten tohumunu doğru tüketimi:

Dümdüz bir karın için 5 günde 3 kilo verdiren detoks tarifi! Bütün ödemi yok eden mucize tarifİLİŞKİLİ HABERDümdüz bir karın için 5 günde 3 kilo verdiren detoks tarifi! Bütün ödemi yok eden mucize tarif

KETEN TOHUMU ZAYIFLATIR MI?

Keten tohumu düzenli olarak tüketildiği takdirde bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı ayda en az - 5 kilo verdirici özelliği bulunuyor. Özellikle öğütülmüş bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilen keten tohumunu sağladığı tokluk hissinden dolayı diyetisyenler tarafından da önerilmektedir.

KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİ?

Diyetisyen Ezgi Mumcu; içinde keten tohumu yer alan zayıflatıcı etkisiyle popüler hale gelen sağlıklı ve lezzetli bir içecek tarifi verdi.

KETEN TOHUMLU BAĞIRSAKLARI MOTOR GİBİ ÇALIŞTIRAN SMOOTHİE TARİFİ

İşte o tarif;

Bir muzu soyup dilimledikten sonra, bir buçuk su bardağı laktozsuz süt ile birlikte blendera ekleyin. İçerisine bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı Keten tohumu, bir tutam toz zencefil ve tarçın ekledikten sonra blenderdan geçirip, içebilirsiniz.

KETEN TOHUMU FAYDALARI

Uzman isimlerin yapmış oldukları açıklamaya göre öğütülmüş keten tohumu: "Yeterli lif alımı, düzensiz bağırsak hareketleriyle ilişkili şişkinliği ve rahatsızlığı azaltabilir."

Diğer faydalarını da şu şekilde sıralayabiliriz.

- Kanser tedavisinde düzenli tüketildiğinde iyileştirici olumlu sonuçlar ortaya koyar.

- Kabızlığa iyi gelir, 

- İçerdiği E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir, saç dökülmelerine ve tırnak kırılmalarına iyileştirici etkisi bulunuyor.

- Keten tohumunun metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamakla birlikte tok tutucu özelliği de bulunmaktadır. 

- Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. 

EDİTÖR NOTU: BU İÇERİK YALNIZCA BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. KESİN ZAYIFLAMAK İÇİN MUTLAKA BİR UZMAN GÖRÜŞÜ ALINMALI VE BİR SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURULMALIDIR.

 Evdeki rutubet nasıl yok edilir? Rutubet nasıl önlenir? Rutubet en iyi nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Evdeki rutubet nasıl yok edilir? Rutubet nasıl önlenir? Rutubet en iyi nasıl temizlenir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

misafir 9 ay önce

uzak durun, bunun yağındaki Omaga 9 u fazla alırsanız sinirlerin etrafındaki miyelin dokuyu bozar. AS, MS, Kas distrofisi vs.. Myelin doku şöyle bir şey: kablonun etrafındaki plastik izolasyon gibi düşünün. Bu izolasyon olmazsa şase olur kablolar arasında. Myelin doku da onun gibi bir şey

Toplam 2 beğeni

Mehmet 10 ay önce

Doğru mu