Kereviz sapı suyu zayıflatır mı? Kereviz sapı detoksu kaç gün yapılır?

Kereviz sapı detoksu ile vücudunuzda biriken ödemi atmaya ne dersiniz? Kök sebzeler arasında yer alan ve faydaları saymakla bitmeyen kereviz sapı kürü başta sporcular ve ünlüler olmak üzere çok fazla kişi tarafından tüketiliyor. Kereviz sapı suyu zayıflatır mı? Kereviz sapı detoksu kaç gün yapılır? İşte tığ gibi olmanızı sağlayacak kereviz sapı detoksu ile ilgili merak edilenler...

Gerek zeytinyağlı yemeklerde gerek çiğ haliyle salatalarda tüketilen kerevizin, sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Karaciğer dostu olan kereviz vücudunuzdan toksinlerin atılmasını sağlayarak hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Kök sebzeler arasında yer alan kerevizin sapı suyu beslenme uzmanları tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Vitamin ve mineralleri içinde barındıran kereviz sapı suyu sayesinde istediğiniz fit bir bedene kavuşmanız mümkün. Kereviz sapını atmadan sizlere vereceğimiz kereviz kürü tarifi ile kilolarınızdan hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. 

Hızlı kilo vermek için Kore nar sirkesi nasıl yapılır? Nar sirkesi nasıl tüketilmeli?İLİŞKİLİ HABERHızlı kilo vermek için Kore nar sirkesi nasıl yapılır? Nar sirkesi nasıl tüketilmeli?

KEREVİZ SAPI SUYU FAYDALARI

  • Uzmanlara göre kereviz sapı suyunun en önemli etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor.
  • Kereviz, güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor.
  • İçeriğinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Böylelikle kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

KEREVİZ SAPI SUYU ZAYIFLATIR MI?

Hızlı ve etkili bir biçimde zayıflamak isteyenlerin gönül rahatlığıyla tercih edeceği sebzelerden biridir. Kereviz sapı suyu yağ yakımını desteklediği için diyetisyenler tarafından da tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Uzman diyetisyenler; kereviz sapı suyunu 21 gün boyunca düzenli bir şekilde tüketmeniz gerektiğini belirtiyor. Bu detoksu uygularken mutlaka paketli ürünlere ara verin ve gün içerisinde bolca su tüketmeye çalışın.

kereviz sapı suyu detoksu nasıl yapılır

kereviz sapı suyu detoksu nasıl yapılır

KEREVİZ SAPI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

  • 1 tutam kadar maydanoz,
  • 4 kereviz sapı,
  • 1 tane limonun suyu,
  • 4,5 su bardağı kadar su

YAPILIŞI:

  • Kerevizden ayırdığınız kereviz saplarını güzelce yıkayın. 1 adet limonun suyu ayrı bir kapta suyunu sıkın. Maydanozları yıkayın.
  • Ardından bütün malzemeleri blendıra koyup karıştırın. Bütün malzemeler birbiriyle bütünleştikten sonra hazırladığınız karışımı bir tülbent yardımıyla süzün.
  • Kalan parçacıkları çıkardıktan sonra tüketebilirsiniz. 
  • İşte yağ yakımını hızlandıracak içeceğiniz hazır. Afiyet olsun...

kereviz suyu sapı tarifi

kereviz suyu sapı tarifi

KEREVİZ SAPI SUYU DETOKSU NASIL YAPILIR?

⇒ Kereviz sapı suyunu her sabah aç karna bir bardak içmek tavsiye edilmektedir.

⇒ Etkisini görebilmek için kereviz sapının taze taze sıkılması gerekiyor.

⇒ Bu kürü 7 gün veya 21 gün bozmadan uygulamanız etki etmesi açısından önemli. 21 günden sonra mutlaka ara vermek gerekiyor.

kereviz sapı suyu faydaları

kereviz sapı suyu faydaları

Orta boy bir kereviz sapı için belirtilen besin değerleri şöyledir:

Evidea en iyi çay fincanı modelleri hangileri? 2022 En iyi çay fincanı modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Evidea en iyi çay fincanı modelleri hangileri? 2022 En iyi çay fincanı modelleri ve fiyatları
Yeni açılan deniz hattı seferleri hangileri? Yeni açılan deniz hattı seferleri ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni açılan deniz hattı seferleri hangileri? Yeni açılan deniz hattı seferleri ne kadar?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Papaz kaçtı 1 yıl önce

Günde bir bardak içiyorsunuz ama anında temizliyomuş Türkçe hocanızı sevsinler.

metin 2 yıl önce

Bu bilgi eksik bana göre.Kereviz sapı gram olarak verilmeli.Gagı var gagıcık var Süleyman Demirelin lafı ile.

ahmet1 2 yıl önce

Her 7 gün sonunda 3 gün ara ver, 3 kere uyguladığınızda 30 gün yapıyor,ama siz toplamda 3 tane 7 içiyorsunuz, 21 gün içmiş olunuyor ama her 7 gün içimden sonra 3 gün ara vereceksin

Toplam 1 beğeni