Verilen kiloyu korumanın yolları

Fazla kilolarınızdan kurtuldunuz ve amaçladığınız kilonuza ulaştınız. Peki, verdiğiniz kiloyu korumak için ne yapmanız gerekiyor? İşte verilen kiloyu korumanın yolları...

Kilo vererek istediği fiziğe sahip olan kadınların yaptıkları hataların başında kilolarını koruyamamak ve yeniden kilo almak geliyor. Maalesef çeşitli ve zorlu yöntemlerle verilen kilolar korunamadığı halde, vücutta kalıcı olarak yer ediniyor. Sizler için verdiğiniz kiloyu korumak için yapmanız gerekenleri araştırdık.

İşte verilen kiloyu korumak için yapılması gerekenler:

- Sadece diyet yaparken değil, tüm hayatınız boyunca sürdürebileceğiniz sağlıklı bir yaşam tarzına odaklanmanız gerekiyor. Yani diyeti bir dönem uygulamak, değil yaşam biçimi olarak benimsemelisiniz.

- Kilo koruma yollarının en başında protein ve karbonhidrat oranlarını dengede tutmak gelir. Dengeli beslendiğiniz takdirde kilo almanız olanaksızdır.

- Fazla yediğinizi düşündüğünüz bir günün ertesinde 2-3 litre su içerseniz kilonuzu korursunuz. Çünkü su vücutta detoks etkisi gösterir.

- Öğünlerinizi hazırlarken bir öğünü karbonhidratlı yiyecekler, diğer öğünleri protein ve sebze ile hazırlayabilirsiniz. Bu sayede dengeli beslenmiş olursunuz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0