Bu diyetten uzak durun!

Fazla kilolarla başı dertte olan herkesin başvurduğu ilk çözüm diyete başlamak.

Peki, internet sitelerinde, çeşitli kitaplarda kısacası her yerde farklı formüller halinde sunulan diyet listeleri ne kadar sağlıklı? Bazı diyet listelerinin insanların hayatına mal olduğu bilinen bir gerçek. İşte çeşitli sebeplerle uzak durmanız gereken diyetlerin listeleri...

Limonlu su diyeti

Ünlü şarkıcı Beyonce'nin de bir dönem uyguladığı bu diyet oldukça tehlikeli. Bu diyeti gözetimli bir şekilde uygularken bir kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Bu diyette istenilen kiloya ulaşana kadar limonlu su, acı kırmızı biber ve akçaağaç şurubunu karıştırarak içmek gerekiyor.

Lahana çorbası diyeti

Çok ciddi sağlık sorunları teşkil etmese de sürdürülebilirliği olmayan bir diyet çeşididir. Lahana çorbası başta olmak üzere çiğ meyve ve sebze, tavuk göğsünden oluşan menülerle besleniyorsunuz.

Kurabiye diyeti

Kurabiye seven bir insansanız bu diyeti gözünüze hoş gelebilir. Gün içerisinde önceden hazırlanan 2 tane protein kurabiyesi yiyerek yapacağınız bu diyette alacağınız günlük kalori 1000 kaloridir. Fakat bu günlük almanız gereken kalori miktarının altında.

Greyfurt diyeti

Çok eskilere dayanan inanışa göre her öğünden önce yenen bir greyfurt yağ yakıyor. Fakat yağ yakıcı özelliğe sahip olsa da tek başına her öğünde greyfurt yemek maalesef kilo verdirmez.

Smoothie diyeti

21 gün süren bu diyette sadece sebze suyu, bitki çayları ve et suyu tüketmeniz gerekiyor. Bu esnada katı gıda tüketmeyeceğiniz ve vücudunuz için gereken kalori miktarını alamayacağınız için sürdürmesi zor bir diyet. Üstelik bıraktığınız anda verdiğiniz kiloyu da geri almanıza sebep olacaktır.

 

 

BİR YORUM YAPIN 0