Makyaj ürünlerin son kullanım süreleri

Birçok kadın güzellik ürünlerini uzun yıllar kullanmak ister. Ancak her ürünün son kullanım tarihi bulunur ve bu tarihin geçmesi ciltte tahriş gibi çeşitli enfeksiyona neden olur.

Her ürünün arkasında küçük bir simge bulunur ve içerisinde 6M, 9M gibi yazılar vardır.. Bu yazılar ürünün kullanım süresini gösterir. Her ürün grubunun kullanım süresi farklı olur.

İşte o ürünlerden bazıları:

Allık

Allıkların kullanım süresi genelde 24 aydır. 2 yılı geçmiş toz ürünlerde zamanla bakteri oluşur ve ciltte alerjiye neden olabilir.

Fondöten ve BB kremler

Fondöten ve BB kremlerinde kullanım süresi 2 yıldır ve 2 yıldan sonra kesinlikle kullanılmamalıdır.

Lip gloss

Dudak nemlendirici ürünlerinin kullanım ömrü 6 aydır. 6 aydan sonra kullanılan lip glosslar dudak kuruluğuna ve uçuklara sebep olabilir.

Rimel

Çoğu rimelin arkasında 12 ay kullanım süresi olduğu yazar. Ancak düzenli kullanılan rimel 6 ay içerisinde kuruyarak biter.

Tonikler

Son kullanım tarihine dikkat edilmesi gereken ürün grubunun başında cilt bakım ürünleri gelir. Toniklerin raf ömrü 9 aydır ve bu süre dolduktan sonra kesinlikle çöpe atılmalıdır.

Göz kremi

Yüzün en hassas yeri olan göz çevresi ürünlerinin kullanım süresi 6 aydır. 6 aydan sonra kullanımı gözlere zarar vereceği için direk çöpe atılması gerekir.

Rimel ve eyeliner gözde alerji yapar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Rimel ve eyeliner gözde alerji yapar mı?

BİR YORUM YAPIN 2

Leyla 5 yıl önce

Pardon. Acıldıkdan sonramı. 6- ay 12 ay yoksa üretim tarihimi. Üretim. Tarihi yol ben göremedim hicbir üründe :(

Toplam 1 beğeni

Vesile 4 yıl önce

Birde raf ömrü var acilmamis olsa bile tarihi gecebiliyor

Toplam 0 Beğeni