Rimel ve eyeliner gözde alerji yapar mı?

Yanlış ve bilinçsiz kullanılan göz makyaj ürünleri göz sağlığınızı bozabilir. Dikkatsiz kullanılan ve temizlenmeyen eyeliner ve rimeller göz enfeksiyonları ve tahrişe neden olur.

Alerji ve göz sağlığını tehdit ediyor

Göz çevresinde fazla damar ve sinir dokuları olduğu için vücudun diğer bölgelerine göre daha hassastır. Gözlerde kozmetik ürünlerinden dolayı görülen rahatsızlıkların başında da alerji gelir. Kozmetik malzemelerinin içindeki birçok madde gözde alerjiye sebep olur. 

Her kozmetik ürünü bir kişide alerjiye neden olurken aynı ürünü kullanan diğer bir kişide alerjiye neden olmaz. Alerji gelişen gözde kızarıklık, yanma, kaşıntı, batma, sulanma ve çapaklanma gibi yakınmalarından biri ya da bir kaçı görülebilir.

Yağsız ve su bazlı ürünleri tercih edin

Yoğun yağ içeren kozmetik malzemeleri göz yaşına karışarak bir tabaka oluşturur ve bulanık görmeye neden olur. Aynı zamanda yağlı ürünler korneanın beslenmesi için gerekli gözyaşının işlevini engelleyerek korneada oksijensizliğe neden olur.

Bu sebeplerden dolayı yatmadan önce kesinlikle göz makyajın temizlenmesi gerekir. Temizlemeden yatılan göz makyajı kişide kuru göz ve kaşıntı gibi şikayetlere neden olur. Aynı zamanda göz çevresi için kullanılan ürünlerin son tüketim tarihine dikkat edilmesi gerekir. Aksi taktirde gözlerde önemli şikayetlere neden olur.

Makyaj ürünlerin son kullanım süreleri

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj ürünlerin son kullanım süreleri

BİR YORUM YAPIN 0