Sivilceler nasıl tedavi edilir?

Sivilce tedavisi nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte sivilce tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler...

Akne ya da sivilce, daha çok ergenlik döneminde deri üzerinde görülen kabarcık şeklindeki içi irin dolu olan bir cilt rahatsızlığıdır. Sivilce genellikle ergenlik döneminde çıkan bir rahatsızlık olarak bilinse de her yaştaki kadın ve erkekte de meydana gelebilir. Peki, herkesin ortak sorunu olan sivilceler nasıl tedavi edilir?

İşte sivilce tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler:

- Sivilce tedavisi uzun süren ve sabır gerektiren bir uygulamadır. Tedavi 3 - 6 ay arasında değişebilir.

- Az görülen sivilce rahatsızlıkları antibiyotik krem tedavisiyle veya jel, solüsyon tedavisi ile geçirilebilir. Orta seviye rahatsızlıklarda, antibiyotik haplar kullanılarak sivilceler içten tedavi edilir. Yüksek dozlu sivilce sorunlarından ise hap, krem ve jel şeklindeki daha yoğun bir tedavi uygulanır. 

- Hormonlara bağlı meydana gelen sivilce sorunlarında doğum kontrol hapları tercih edilebilir. Bu tür haplar sivilcelerin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. 

- Sivilce tedavisinde en yaygın yöntemlerden birisi peeling uygulamasıdır. Cilde yapılan peeling ölü derilerin ciltten atılmasını sağlar, gözenekleri açar ve sivilce izlerinden arındırarak daha temiz bir görünüme kavuşturur. Ancak burada kullanılan ürünün doktor kontrolünde tercih edilmesi önemlidir. 

BİR YORUM YAPIN 1

canan 4 yıl önce

baska bi yolu varmi dogal