Kepeğe karşı bitkisel çözüm... Kepek neden olur?

Mevsim geçişleri, şampuan değişiklikleri ya da güzel yıkayamamak her zaman aynı sonucu verir, kepek... Sıklıkla karşılaşılan kepek problemine artık son veriyoruz. Sizlere önereceğimiz bitkisel saç maskeleri ile kepekten kurtulacaksınız. Kepeğe karşı bitkisel çözümler nelerdir? Sizler için araştırdık...

Artık sıradan bir sorun haline gelen kepek sorunu için evde hazırlayabileceğiniz bitkisel saç maskeleri vardır. Ancak kepeğe çözüm bulmadan önce kepeğe sebep olan etkeni bulmanız çok daha kalıcı bir çözüm yolu olacaktır. Kepek aslında saç derisinde oluşan bir rahatsızlıktır. Bu durum mevsim geçişlerinde, şampuan değişikliklerinde, güzel yıkayamama, aşırı stres, sıkıntı ve sağlıksız beslenme gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Kepek ölü derilerin dökülmesidir eve sizler için ölü derilerden nasıl kurtulabileceğinizi araştırdık...

kepek

kepek

SAÇ NEDEN KEPEKLENİR?

* Saçları düzenli ve güzel yıkamamak.

* Sağlıksız beslenme, vitamin eksikliği

* Sedef ve egzama gibi cilt hastalıkları

* Sık sık jöle vesaç bakım ürünlerinin kullanılması

* Soğuk ve kuru havaya maruz kalmak

* Şampuan uygulandıktan sonra yeterli durulayamamak

* Mevsim geçişleri

* Şampuan değişiklikleri

* Az ya da çok sık yıkanan saçalar

* Kalitesiz saç boyaları

* Nemsiz ortamlar, soğuk veya çok sıcak ortamlar

* Ergenlik, stres, menopoz gibi hormonal sorunlar

* Saç derisinde bakteri ve mantar oluşumu

kepek

kepek

KEPEĞE KARŞI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER NELERDİR?

Hindistan Cevizi Yağı;

hindistan cevizi yağı

hindistan cevizi yağı

Kepeğe karşı en etkili doğal yağlardan biri de Hindistan cevizi yağıdır. Duşa girmeden Hindistan cevizi yağını masaj yaparak saç derinize sürün. Bir havlu sarıp yarım saat bekletin ve fırçayla saçlarınızı fırçalayın. Sonra ılık su ve şampuanla yağı saçınızdan çıkartabilirsiniz.

limon suyu

limon suyu

Limon Suyu;

Limon suyunu sadece kepeğe karşı değil saç köklerinizin güçlenmesi ve saçların doğal parlaklık kazanması içinde kullanabilirsiniz. Limon suyunu saç derinizde kullanmak için saçlarınızı önce hafif bir şampuanla yıkayın. Nemliyken saç derinize parmak uçlarınızla masaj yaparak limon suyunu sürün. Yarım saat beklettikten sonra yine hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayıp iyice durulayın. İyi durulamak önemli çünkü limon suyu kalmış saçla güneşe çıkarsanız saç dipleriniz açılacaktır. Limon saç derisini temizler, fazla yağı alır ve köklerin güçlenmesini sağlar.

sirke

sirke

Sirke;

Sirke anti bakteriyel özelliği ile saç derisinde oluşan tahrişlere karşı ve ölü derilerin temizlenip saç köklerinin hava alması için kullanılabilir.1 çay bardağı su ile 1 çay bardağı sirkeyi karıştırıp şampuan gibi kullanın. Karışımın saç diplerinize iyice inmesini sağlayın.

mayonez

mayonez

Mayonez;

Yanlış duymadınız; mayonez kepeğe karşı etkili bir çözüm yoludur. Saçlarınızı şampuanla iyice yıkadıktan sonra saç diplerine mayonez sürün. 30-45 dakika bekledikten sonra saçlarınızı temiz bir şekilde tekrar yıkayın.

çemen tohumu

çemen tohumu

Çemen Tohumu;

Çemen tohumlarını bir gece suda bekletip iyice şişmelerini sağlayın ve kaşıkla ezerek hamur kıvamına getirin. Sonra saç derisine masaj yaparak sürün. Diplerden uçlarına kadar saçlarınıza da sürebilirsiniz. 3-5 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayın. 5-7 gün sonra kepeğin azaldığını fark edeceksiniz.

KEPEK OLUŞUMUNA KARŞI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kepek oluşumunu önlemek ya da gidermek için yukarıda sunduğumuz bitkisel kürleri kullanabilirsiniz.Ancak bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bazı noktalarda vardır. D vitamini ve beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemek kepeğin azalmasını sağlar. Örneğin çay, kahve, kafeinli ve gazlı içeceklerin tüketimini azaltın. Bol bol yeşil yapraklı sebze ve taze meyve tüketin. Günde 2.5-3 litre su içmeniz önemli. Et, şeker ve çikolata gibi besinleri kısıtlayın. Boya gibi ağır kimyasallar içeren bakım ve kozmetik ürünlerinden kaçının. Ağır şampuanlar, saç spreyi, jöle, fön makinesi, saç maşası kullanmayın ya da olabildiğince az kullanın.

BİR YORUM YAPIN 13

sebodem 3 yıl önce

koza sabun kullanın en etkilisi hemen kesiyor

Toplam 1 beğeni

Riuukk 3 yıl önce

N ne elma dev bu bbbbbbb

Toplam 1 beğeni

elif korkmaz 3 yıl önce

hemen deneyin kizlar...........erkekler sizde kullanabilirsiniz...kadinlaryn isine burnunuzu sokmasanyz olmaz zaten..................

Toplam 3 beğeni

Rahib Məmmədov 2 yıl önce

aaaaa

Toplam 0 Beğeni

elif korkmaz 3 yıl önce

bu yontem bizim isimize yaradi.........sizde deneyin

Toplam 1 beğeni

Aslıhan Güner 3 yıl önce

Ben aslında bu yöntemleri denedim Ama Keratin şampuanını da önerebilirim Doğal yollarla cözüm ise Limon Suyu faydalı

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun