Uykusuzluğun cildinize verdiği zararlar nelerdir?

Uykusuzluk diyabetten kansere kadar birçok hastalığı tetikleyen bir durum olduğu gibi cildinizi de olumsuz etkiler. İşte uykusuzluğun cildinize verdiği zararlar...

Uzmanlar sürekli olarak düzenli uykunun önemini vurgulamakta ve günde en az 6 saatlik uyku döngüsünü tamamlamanız gerektiğini belirtmektedir. Uykusuzluk kanser, diyabet ve kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa yol açarken aynı zamanda cildinize de zararlar verir. İşte uykusuzluğun cildinize verdiği zararlar...

- Kortizol değeri kişi uykudayken en düşük seviyeye düşer. Düşük kortizol değeri, cildin daha hızlı yenilenmesini ve cildin korunmasını sağlar. Sürekli uyanık olan kişilerin stres ile doğru orantılı olarak kortizol değerleri yükselir ve cilt kendini yenileyemez ve daha çok akne çıkmasına neden olur.

Kortizol seviyesi yüksek olan kişilerde protein kolajeni yıkımı gerçekleşir. Bu da erken yaşlanmaya ve derinin incelmesine neden olur ve deri inceldikçe kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar.

Uykusuzluk cildinizde kuruluğa sebep olur ve cilt kurudukça incelir. Cildin incelmesi kırışıklıklara neden olduğu için cildinize mümkün olduğunca nemlendirici etkili bakım ürünleriyle bakım yapmaya dikkat edin.

- Uykusuz geçen bir gece, sabahında kendini mor göz altları, şişik gözler ve soluk bir cilt ile belli eder ve bu da kötü bir görüntü oluşturur. Bu yüzden düzenli uyumaya dikkat edin.

İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!

İLİŞKİLİ HABER

İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!
Yeni doğan bebeklerin 15 şaşırtıcı özelliği

İLİŞKİLİ HABER

Yeni doğan bebeklerin 15 şaşırtıcı özelliği
Anastasia Beverly Hills- Subculture incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Anastasia Beverly Hills- Subculture incelemesi

BİR YORUM YAPIN 0