Oruç tutmanın cilde faydaları nelerdir? Bilimsel olarak da araştırıldı

Vücut sağlığına birçok faydası olan orucun, cildi güzelleştirdiğini biliyor muydunuz? Şimdiye dek yapılan araştırmalarda, oruç tutmanın cilt problemlerini önlediği ve cilt kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı. Bilimsel olarak da araştırılan oruç tutmanın cilde faydalarını sizler için derledik. İşte orucun cilde bilinmeyen faydaları...

Milyonlarca Müslümanın hasretle beklediği, 11 ayın sultanı Ramazan geldi. Uzmanlar, oruç tutmanın vücut sağlığına olduğu kadar cilde de faydaları olduğunu açıkladı. Oruç tutmak, günlük beslenme düzenimizin değişmesini sağlıyor. Uzmanlar, beslenme düzenindeki değişikliklerin akne, cilt kanseri ve hatta cildin yaşlanmasını önleyebileceğini öne sürüyor. Oruç tutmak, kalori alımını azaltıyor ve adeta detoks etkisi yaratarak vücudu temizliyor. Sizler için oruç tutmanın cilde olan faydalarını araştırdık. 

İŞTE ORUCUN CİLDE BİLİNMEYEN FAYDALARI:

  • - Oruç tutmak, böbreklerin, karaciğerin ve midenin temizlenmesini sağladığı için ciltte oluşabilecek sivilcelerin önüne geçer.
  • - İftardan sahur vaktine kadar yeterli miktarda su tüketildiğinde, cildin parlak görünmesini sağlar.
  • - Kötü toksinlerden arınmış vücudun cilde etkisi çok fazladır. Oruç sayesinde arınan organların temizliği, cilde yansır. Böylelikle canlı ve dinamik bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

CİLT KANSERİ RİSKİNİ DE AZALTABİLİR!

Oruç tutmanın cilde etkileri hakkında yapılan diğer araştırmalarda ise, orucun cilt ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardı. Oruç tutmak kanser hücrelerinin azalmasına yardımcı olabilir. Şimdilik fareler üzerinde yapılan kanser çalışması hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiği öne sürülse de, araştırmanın sonuçları gözden kaçırılmayacak kadar dikkat çekici.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0