Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Mukabele geleneği asrı saadet zamanından bugüne kadar gelmiştir. İlk mukabele yapanlar Peygamber'imiz Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) olmuşlardır. Peygamber'imizin zamanından bu ana kadar gelen çok faziletli gelenek, günümüzde daha çok Ramazan aylarında tercih ediliyor. Mukabele hem Allah'ın kelamını okuyarak hem de Efendimiz'in (SAV) sünnetini yaparak katmerli sevap kazanmaya vesile oluyor. 14. cüz haberimizde.

Müslümanlar ahir dünyada Allah (c.c) rızasını kazanmak için yaşarlar. Yaptıkları ibadetlere niyet ederken hep Allah (c.c) rızası niyetiyle başlarlar. Rabb'imizin (c.c) hoşnut olduğu ibadetlerden birisi de insan ve cinler için yolladığı kitabı, Kuran-ı Kerim'i okumalarıdır çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” (Buhârî) buyurmuşlardır. Kainattaki insan ve cinler için inen Kuran-ı Kerim kıyamet kopana kadar tek hak kitap olacaktır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Hz. Muhammed (SAV) ve dört büyük melekten biri olan Cebrail (a.s) her Ramazan ayında birbirlerine Kuran-ı Kerim'i okuyarak hatim ederlerdi. Mukabele diye adlandırılan paha biçilmez dakikalara belki de saatlere mukabele dendi. Her sene Ramazan'da Kuran'ı hatmetmeye özen gösteren Müslümanlar mukabele şeklinde sünneti yerine getirmeye çalışıyorlar. Ahir dünyadaki hayatı yaşamanın amacının Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu belirten ayetleri, müminlerin tevazu sahibi olması gerektiğini ve sırtlarını Allah'a (c.c) yasladıkları için cesur olmaları gerektiğini ve dünyaya gönderilen bütün peygamberlerin tek görevinin İslam'ı tebliğ olduğunu anlatan ayetler Mushaf'ın 14. cüzünde yer alıyor. Aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de bulunan üçüncü secde ayeti (Nahl sûresi / 49. Ayet) içeren 14. cüz Kuran-ı Kerim'in 261. sayfasında başlar ve 280. sayfasında biter. 14. cüze hocamızın tilavetiyle haberimizde bulabilirsiniz.  

Göklerde ve yerde bulunan canlılar ve melekler büyüklük taslamadan Allah’a secde ederler (boyun eğerler). (Nahl sûresi / 49. Ayet)

KURAN-I KERİM 14. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 

Ramazan mukabelesi 13. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 13. gün! Kuran-ı Kerim'in 13. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 13. gün! Kuran-ı Kerim'in 13. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 13. gün! Kuran-ı Kerim'in 13. cüzünün yazılışı ve okunuşu
Ramazan mukabelesi 15. gün! Kuran-ı Kerim'in 15. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 15. gün! Kuran-ı Kerim'in 15. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0