Ramazan mukabelesi 13. gün! Kuran-ı Kerim'in 13. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Allah (c.c) bütün mahlukatı yarattı ve onları asla yalnız bırakmadı. Dünya'da yaşarken en doğru şekilde hayatlarını idame etmeleri için Kuran-ı Kerim'i yolladı. Adeta dünyadaki kullanma kılavuzumuz olan kitabı baştan sona gruplar halinde okumak çok faziletlidir. Yapılan ibadetin adı mukabeledir ve ilk olarak Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında geçer. İkinci secde ayetini bulunduran 13.cüz haberimizde.

Ramazan ayında Kuran'ı Kerim'in inmeye başlamasıyla, bu faziletli ayda bütün Müslümanlar farz olan ibadetleri yanında nafile ibadetlerine de çok sık yer verirler. İnsan ve cinlere inen Kuran'ı Kerim her yönüyle çok faziletlidir. Kuran'ı okumak bile insanlara fazlasıyla iyilikler kazandırır. “Kur’an okuyan mü’min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” (Buhârî) Kuran'ı okuyarak Müslümanlar çok müjdeli haberlere nail oluyorken, onu anlamak ve hayat çizgisini ona göre çizmek atılacak en doğru adımdır. Haberimizde Kuran-ı Kerim'in 13. cüzüne ulaşabilirsiniz. 241. sayfada başlayıp 260. sayfada biten 13. cüzün içinde Yusuf, Rad ve İbrahim suresi yer alır. Mushaf'ta bulunan ikinci secde ayetinin olduğu 13. cüz aşağıdadır.

Göklerde ve yerde kim varsa, ister istemez kendileri de gölgeleri de sabah akşam Allah’a boyun eğer. (Ra'd sûresi / 15. Ayet)

KURAN-I KERİM 13. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 

Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0