Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları

Cildinizdeki lekeleri doğal yöntemlerle gidermek istiyorsanız üzüm çekirdeği yağı tam size göre. Sizler için üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları nasıl kullanılması gerektiğini araştırdık. İşte üzüm çekirdeği yağının cilde bilinmeyen faydaları...

Vücut sağlığı açısından bir çok faydası olan üzümün cilde iyi geldiğini biliyor muydunuz? Son zamanlarda özellikle uzman dermatologlar tarafından önerilen üzüm çekirdeği yağı, içerisinde bulunan E vitamini ve antioksidan özelliği sayesinde cildi besleyerek kusursuz bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. 

CİLT LEKELERİNİ GİDEREN ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI MASKESİ

Yarım yemeklik kabağı rendeleyin. İçerisine bir çorba kaşığı yoğurt, üzüm çekirdeği yağı ve yulaf unu ekleyip karıştırın. Temiz cildinize güzelce sürdükten sonra 20 dakika bekletin. Daha sonra ovalayarak temizleyin. Bu maske sonrasın mutlaka bir nemlendirici uygulayın.

GÖZ ALTI MORLUKLARINI GİDEREN ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI MASKESİ

Yarım elma rendesi, yarım şeftali rendesi ve bir çay kaşığı buğday filizi yağını karıştırın. Bu karışımı gazlı bezin arasında koyun ve gözlerinizin üzerinde 20 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü iyice yıkayın, üzüm çekirdeği yağı ile masaj yapın. Bu karışımı haftada iki defa uyguladığınızda değişimi sizde fark edeceksiniz.

CİLDİ CANLANDIRAN ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ MASKESİ

Üç adet kırımızı üzümün suyunu, bir tatlı kaşığı beyaz kil, bir tatlı kaşığı süt kaymağı, bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir tatlı kaşığı balla iyice karıştırın. Karışımı cildinizi temizlerken uygulayın. 25 dakika beklettikten sonra ovalayarak cildinizden çıkartın. Sabahları uygulayacağınız bu maske sayesinde aydınlık ve sağlıklı bir cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Bronze Goddess nasıl olunur?

İLİŞKİLİ HABER

Bronze Goddess nasıl olunur?
Yaz aylarına özel parfüm önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yaz aylarına özel parfüm önerileri
Color Correcting nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Color Correcting nasıl uygulanır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0