Avokadonun cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl sürülür? Avokado maskesi nasıl yapılır?

Son yıllarda ülkemizde severek tüketilen avokadonun cilt bakımında kullanıldığını ve cilde çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Sivilcelerden lekelere, yıpranmış saçlardan dökülen saçlara kadar birçok alanda kullanabileceğiniz avokadoya dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Timsah armudu da denen avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan avokado, hem vücut sağlığı hem de cilt sağlığı açısından yararlı bir meyvedir. Özellikle son yıllarda ülkemizde çok satılan, sabah kahvaltılarında sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercih ettiği avokado, Omega 3 yağ asidi ve çoklu doymamış yağlı içerdiği için cilt açısından çok yararlıdır. Peki avokado cilde nasıl uygulanır? Avokadonun cilde bilinmeyen faydaları nelerdir? Öğrenmek için yazımızın detaylarına göz atabilirsiniz.

avokado salatası

avokado salatası

AVOKADONUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Avokadonun cilde faydaları

Avokadonun cilde faydaları

  • Avokadonun içerisinde yer alan sağlıklı yağlar cildinizin nemlenmesini sağlamaktadır. Avokadodaki yağlar cildinizde bulunan doğal yağlar ile uyuşmaktadır ve bu sebeple cildinizi besler ve günün olumsuz etkilerine karşı cildinizi korur. Bu etkileri gözlemlemek için tek yapmanız gereken bir adet olgun avokadoyu ezmek ve yüzünüze sürmektir. Yaklaşık 5-10 dakika sonra yüzünüzü yıkayıp güzel, sağlıklı ve parlak cildinizin tadına varabilirsiniz.
  • - Kuru ve yıpranmış saçlarınızın kurtarıcısı olacak avokado meyvesi, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde saç köklerinin besler. 
  • - Akne, sivilce, egzama, küçük yanık veya kesik izleri gibi hasarlı cildin yenilenmesini sağlar. 

avokado maskesi nasıl yapılır

avokado maskesi nasıl yapılır

- Avokado anti-aging özelliğine sahip bir besin maddesidir ve kırışıkları azaltma özelliği vardır. Ezilmiş bir avokadoyu yüzünüze maske olarak uygulamak kadar avokadoyu yemek de yaşlanma belirtileri ile savaşmanıza yardımcı olur. 

- Ellerinizdeki ölü deriden kurtulmak ve ellerinizi nemlendirmek için bir avokadoyu ezip bir miktar yulaf ve şeker ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımla ellerinizi nazikçe ovalayın ve ardından karışımı 5 dakika kadar ellerinizde bekletin. Son olarak ellerinizi sabun kullanmadan durulayın. Bu karışım ellerinizi ölü deriden arındıracak, ellerinizi nemlendirecek ve besleyecek, ellerinizin ipek gibi yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

Avokado cilde nasıl sürülür

Avokado cilde nasıl sürülür

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN AVOKADO MASKESİ

Olgunlaşmış avokdonun içerisini oyun ve pürüzsüz kıvama gelene kadar ezin. İçerisine 1 tatlı kaşığı buğday tohumu ve jojoba yağı ekleyin ve karıştırın. Karışımı saç diplerinizden uçlara kadar iyice sürün. Duş bonesi ile 30 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.

Bu maskeyi haftada 2 defa uyguladığınızda değişimi siz de fark edeceksiniz.

AKNE VE SİVİLCELER İÇİN AVOKADO MASKESİ

Yarım avokado, yarım limonun suyu ve 2 kapsül E vitaminini blenderda karıştırın. Karışımı masaj yaparak temiz cildinize uygulayın. Maske tamamen kuruduktan sonra ılık su ile temizleyin.

KURU ELLER İÇİN AVOKADO MASKESİ

Yarım avokadonun içini bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Oluşan lapayı ellerinizin üzerine uygulayın. 20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0