Saç uzatırken dikkat edilmesi gerekenler

Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Sizler için saç uzatırken dikkat edilmesi gerekenleri araştırdık. İşte sağlıklı saç uzatmanın yolları...

Sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara sahip olmak sandığınız kadar zor değil! Bakım rutininize ekleyeceğiniz birkaç adım ile sağlıklı ve uzun saçlara kısa sürede sahip olabilirsiniz. "Yasemin.com Güzellik" ekibi olarak sizler için saç uzatırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları araştırdık.

İşte saç uzatırken dikkat edilmesi gerekenler:

Yapmanız gereken ilk adım, yıpranmış ve kırılmış saç uçlarını 6-8 haftalık periyotlarda kestirmek olmalıdır.

- Hem saçlarınızın hem de komple vücudunuzun sağlığı için, beslenmenize dikkat etmeniz şart. Özellikle protein bakımından zengin gıdalar tüketirseniz, saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Günde 1,5 - 2 litre su içerek hem vücudunuzu hem de saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

Vitamin eksiklikleriniz varsa, bu durum saçlarınızda kuru ve yıpranmış bir görünmesine sebep olabilir. 

- Jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, lavanta yağı, biberiye yağı, sedir ağacı yağı ve kekik yağı saç bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir. Evde hazırlayacağınız maskelerin içerisine ekleyebilirsiniz. 

Eğer bu yöntemlerden bir ya da birkaçını düzenli olarak uygularsanız, siz de uzun ve muhteşem saçlara sahip olabilirsiniz.

Make Up For Ever Ultra HD Fondöten incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Make Up For Ever Ultra HD Fondöten incelemesi
Saç kurutma makinesi nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Saç kurutma makinesi nasıl temizlenir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0