Göz rengiyle uyumlu allık seçimi

Yüz hatlarınızı belli eden, ışıltılar veren allığınızı göz renginize göre seçmek sizi olduğunuzdan daha güzel yapar. İşte göz rengine göre allık seçimi yapabilmeniz için bilmeniz gerekenler...

Makyajın tamamlayıcılarından biri olan allık, yüzünüze renk vererek, makyajınızın doğal görünmesini sağlar. Allık seçimi yaparken ten renginiz dışında göz renginize göre de seçilebileceğini biliyor muydunuz?

İŞTE GÖZ RENGİNE GÖRE ALLIK SEÇİMİ...

MAVİ GÖZLER

Mavi gözlere sahip kişiler, şeftali ya da donuk pembe gözlerinizi daha parlak gösterecektir. Mürdüm rengi ve tonları gözlerinizi derinleştirmek yerine onları daha da arka plana atacağı için allık seçerken tercih etmemeniz gereken renklerdendir.

YEŞİL GÖZLER

Yeşil gözlü kişiler, pembenin her tonunu kullanabilir. Mor renk allıklar ise, gözlerinizdeki yeşil beneklerin görünürlüğünü ortadan kaldıracaktır.

KAHVERENGİ GÖZLER

Kahverengi gözlü kişiler, vişne renk allıkla yüzlerini olduğundan daha zayıf gösterebilir. Koyu kahverengi gözler genellikle yeşil benekler içerir ve pembemsi vişne rengi bu benekleri iyice belirginleştirir. Kahverengi gözlere sahip kişiler, kahverengi ve renksiz tonlarda allık kullanmamalıdır. Çünkü bu tonlar sizi donuk göstererek, cildinizi renksizleştirir.

ELA GÖZLER

Ela gözlü kişiler, alt tonlarında açık mor olan pembe allıklar yani leylak tonlarında allık tercih edebilirler. Böylece göz bebeğini etrafını renklendiren yeşil, siyah ve koyu sarı hareler daha da belirginleşecektir. Ela gözlü kişilerin uzak durması gereken renkler ise turuncumsu pembe tonları allıklardır. 

Damlayan musluk nasıl tamir edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Damlayan musluk nasıl tamir edilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0