Nasır nasıl geçer? Evde nasır geçiren en etkili kür tarifi

Nasır, derinin sürtünme sonucu sertleşerek deri üzerinde tabaka oluşturmasına denir. Peki, bu sert deri tabakasını geçirecek yöntemler nelerdir? İşte evde nasırdan kurtulmak için yapabileceğiniz aspirin yöntemi...

Nasır, el ve ayaklarda sürtünme ile meydana gelen deri kalınlaşmasıdır. Dokunulduğunda ya da darbe aldığında ağrı yaparak can sıkan bir durum oluşturur. Nasır; başlangıç döneminde çoğunlukla rahatsızlık vermez ve oluşum yeri parmak araları olduğunda çoğu zaman ilerleyene dek fark edilmez. Derecesi ilerledikçe belirtilerini göstermeye başlar. Nasır belirtileri hemen hemen herkeste aynı olup en sık karşılaşılan belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Nasırın bulunduğu bölgede belirgin ağrı hissi
  • Nasırlı deri bölgesinde kalınlaşma ve sertlik
  • İlerlemiş nasırlarda ağrının olduğu bölümde renk değişimi ve büyüme
  • Nasırlaşmış bölgenin etrafında iltihaplanma
  • Kalınlaşmış deride nasırın uç bölgesinin oluşumu
  • Hafif dereceli nasırlarda baskının ortadan kaldırılması ile ortadan kalkan ağrı hissi

Sizde nasır probleminden şikayetçiyseniz ve denediğiniz hiçbir yöntem çözüm olmadıysa, sizinle paylaşacağımız bu yöntem ile nasır probleminden kurtulun.

Nasır neden çıkar? Nasırın belirtileri nelerdir? Nasır nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERNasır neden çıkar? Nasırın belirtileri nelerdir? Nasır nasıl geçer?

NASIR GEÇİREN ASPİRİN MASKESİ:

MALZEMELER

1 adet aspirin
Limon suyu
Pamuk
Streç film

YAPILIŞI

Aspirini toz haline gelene kadar ezin ve limon suyu ile karıştırın.

Oluşan bu karışıma pamuğu batırıp, nasırlı bölgeye koyun.

Bu şekilde ayağınızı streç film ile sarın ve gece boyunca bekletin.

NASIRI GİREN MISIR NİŞASTASI MASKESİ:

Ayak parmakları arası ter nedeni ile sürekli vıcık vıcık ise bu bölgelerde mantar ve nasır oluşması kolaylaşabilir. Bu yüzden, özellikle ayak parmakları arasındaki bölgeye ve ayakların üzerine mısır nişastası dökülerek bu sorunlardan uzak kalmak mümkün olabilir. Bu rutubeti almaya yardımcı olan besin maddesi, ayakların kuru kalmasını devam ettirecektir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0