Günlük vücut bakımı nasıl yapılır? Vücut bakımında dikkat edilmesi gereken 4 adım

Cilt bakımı doğru yapılmadığı takdirde cilt matlaşarak sağlıklı görüntüsünü kaybeder. Vücut temizliğinde ilk adım, beden temizliği ile başlar. Temiz bir banyo yapmak, vücudu sakinleştirir ve dinlendirir. İyi bir banyo, ciltteki kan akışını hızlandırır ve nefes almasını sağlar Peki, matlaşan cildi eski parlaklığına kavuşturmak için ne yapılması gerekir? işte cevabı...

Cilt kış aylarında daha fazla neme ihtiyaç duyar. Soğuk havaların yanı sıra yeteri kadar su içmemek de ciltte kurumaya, kepeklenmeye ve parlaklığını kaybetmesine neden olur. Matlaşan cildi eski parlaklığına kavuşturmak için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar vardır. Banyo kalitenizi artırmak için; banyo suyuna doğal yağlar ekleyebilirsiniz. Bu yağlar arasında; kakao yağı, lavanta yağı, gül yağı ve jojoba yağı ön plana çıkar. Bu doğal yağlar, vücudunuzun nemini korumasına yardımcı olur. Bu arada önemli bir ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor. Cilt tipinize uygun banyo yağı seçmeniz sizin için faydalı olacaktır. 

En iyi ve etkili çatlak kremleriİLİŞKİLİ HABEREn iyi ve etkili çatlak kremleri

VÜCUDUNUZU FIRÇALAYIN

Cildi yumuşak ve pürüzsüz bir hale getirmek için kan dolaşımını hızlandırmak gerekir. Bunun içinde her gün düzenli olarak vücudu fırçalamak önemlidir. Fırçalama işlemi temiz kanın yüzeye çıkmasını, toksinlerin atılmasını ve vücudun doğal yağ üretiminin hızlanmasına yardımcı olur. Sabahları, doğal liflerden yapılmış bir fırça ile kuru cildiniz fırçalayabilirsiniz. Ancak göğüs ve boyun bölgesi çok hassas olduğu için fırçalamayın. 

KESE YAPIN



Kese, vücuttaki ölü deriyi atarak kan dolaşımını hızlandırır. Bu işlem için vücudunuz ve keseyi sıcak su ile ıslatıp, topuklarınıza, dizlerinize ve dirseklerinize önem vererek vücudunuza masaj yapın. 

SOĞUK DUŞ ALIN

Dayanabildiğiniz bir soğukluktaki suda duş alın. Soğuk su kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Duş esnasında şu sırayı takip etmeniz gerekir; ilk önce ılık, sonra soğuk, tekrar ılık ve daha sonra yine soğuk su.

LİLİŞKİLİ HABERL'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu ne işe yarar? L'oreal Nem Terapisi Aloe Vera Suyu kullanımı

VÜCUDUNUZU NEMLENDİRİN



Ciltteki ölü deriyi arındırdıktan sonra cilt bakımın en önemli adımı olan nemlendiriciyi ihmal etmeyin. Vücudu fırçalamak ve keselemek deri yüzeyindeki doğal yağları attığı için kaybedilen nemin geri kazandırılması gerekir. Banyo sonrası bu işlemle uğraşmak istemiyorsanız, duş esnasında vücut kremini ıslak vücudunuza uygulayarak kremi akıtarak durulayabilirsiniz. 

Kalanşo çiçeği nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kalanşo çiçeği nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?
Nutraplus krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Nutraplus krem kullanma talimatı, fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Nutraplus krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Nutraplus krem kullanma talimatı, fiyatı
Kraliçe Elizabeth’in taktığı broşun sırrı ne? Kraliçe II. Elizabeth'in göz kamaştıran broşları

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe Elizabeth’in taktığı broşun sırrı ne? Kraliçe II. Elizabeth'in göz kamaştıran broşları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

selma 4 yıl önce

size bir duj jeli tavsiye edebilirim zigavusun duş jelleri var bitki özlü hem tenimin kokusu hemde banyomun kokusu değişti tavsiye ederim mükemmel

Toplam 2 beğeni