Draping makyaj nedir ve draping makyaj nasıl yapılır? Draping makyajın püf noktaları

Son zamanların en popüler makyaj tekniklerinden biri olan Draping, adeta sosyal medyada en çok tıklananlar arasında. Eski yıllarda çok moda olan bu makyaj tekniği profesyonel gibi yapılsa da kolayca evde de uygulanabilir. Peki ama nasıl? Draping makyaj nasıl uygulanır ve püf noktaları neledir sizler için araştırdık. İşte Draping makyaja dair tüm ayrıntılar...

Draping makyaj, son günlerin en çok tercih edilen makyaj tekniği arasında yerini aldı. Aynı zamanda kozmetikte geçmiş senelere dönüşümün kanıtı oldu. Draping makyaj da bronz renkli malzemelerle kontür çekmek yerine daha hafif olan şeftali ve pembe gibi allıklar tercih edilmektedir. Bu makyaj için size gerekecek malzemeler ise allık ve allık fırçasından ibarettir. Bu makyaj trendini çarpıcı yapan ve bayanların seçmesinde etkili olan özellik ise size oldukça doğal bir hava vermesinden kaynaklanmaktadır. Draping makyaj uygularken abartılı uygulamalardan kaçınmalı, makyajı yüzünüze eşit bir şekilde yaymaya özen göstermelisiniz. Allık özellikle belirli alanlara uygulanarak doğallık yakalanmaya çalışılmalıdır.

Draping tekniği, yeni makyaj tekniği gibi görünüyor olsa da aslında 70'li yıllara dayanıyor. Bu makyajda bronz renkli ürünlerle kontür yapmak yerine, pembe tonlarında allıklar kullanılıyor. Draping makyajını uygulamak için tek sahip olmanız gereken şey bir allık ve allık fırçası. 

Bu makyaj tekniğinin en önemli özelliği ise; yüzde doğal bir görüntü oluşturmasıdır. Bu tekniği uygularken yoğun kullanımlardan kaçınmalı ve doğal bir şekilde allığı yaymalısınız. 

Draping makyaj yaparken, göz makyajınızı dikkat çeken renklerden uzak tutmalısınız. Siyah veya kahverengi tonlarındaki far kullanarak makyajı yapabilirsiniz.

DRAPİNG MAKYAJI KOLAY UYGULAMA TEKNİĞİ

Açılı allık fırçasından fayda sağlayarak elmacık kemiklerinize kontür çeker gibi allığınızı sürün. Bir tık daha önde olmak için allığı biraz burun üstüne, alın kısmına ve çene kısmınıza ufak ufak dokundurarak uygulamanızı tamamlayın işte draping makyaj bu kadar kolay ...

Ultrasonda bebeğin cinsiyetini göstermemesi! Kız ve erkek bebek ultrasonda nasıl görünür?

İLİŞKİLİ HABER

Ultrasonda bebeğin cinsiyetini göstermemesi! Kız ve erkek bebek ultrasonda nasıl görünür?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0