Tırnak neden sararır? Ojeden sararan tırnakları beyazlatan en kolay yöntem

Genellikle bir enfeksiyon veya tırnak mantarı gibi durumlardan dolayı sararan tırnaklarınız, sürekli ojeli olduğu zaman da hava almadığı için sarı bir görünüme dönüşebilir. İlk görüşte korktuğunuz sarı tırnak sendromunu evde yapacağınız bazı yöntemlerle ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, sararmış tırnaklar nasıl eski haline döner?

Tırnak sararması, şimdilerde birçok kişide görülen ve sağlığınız açısından sizlere birçok şeyi işaret edebilecek bir durumdur. Son yıllarda artan bu duruma sebep olan bir diğer neden ise sürekli oje sürmektir. Sürekli ojeli olan tırnaklar vücudunuzda alerjik reaksiyon meydana dönüştüğünü tırnaklarınızda görebilirsiniz. Tırnaklarınız sararmaya devam ederse, vücudunuzda başka bir şeyler olabilir. Bazen sarı tırnaklara sahip olmak daha ciddi bir şeyin bir göstergesi olabilir. Vitamin veya mineral eksiklikleri tırnakların sarı görünmesine neden olabilir. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre tırnak sararmasına neden olan durumlar şu şekildedir;

  • - Bazı durumlarda, tekrarlanan tedaviye rağmen sarı kalan tırnaklar tiroid koşullarının , sedef hastalığının veya diyabetin bir belirtisi olabilir . 
  • - Nadir durumlarda, sarı tırnaklar cilt kanseri varlığını gösterebilir. 
  • - Sarı tırnak sendromu (YNS) adı verilen durum, sürekli sarı tırnaklar ve solunum veya lenfatik problemler ile gösterilir. Fazla sıcak ve soğuk suya ve benzeri havaya maruz kalmak sararmaya neden olur.
  • - Evde kullanılan kimyasallar veya deterjanlar da tırnakların sararmasına neden olur.

Tırnak bakımı nasıl yapılır? Hızlı tırnak uzatma yöntemleriİLİŞKİLİ HABERTırnak bakımı nasıl yapılır? Hızlı tırnak uzatma yöntemleri

Tırnak sararması nedenleri

Tırnak sararması nedenleri

Kadınların vazgeçemediği güzellik ürünlerinden birisi de ojedir. Elleri ve tırnakları bakımlı ve güzel gösteren ojeler, çıktığında geriye sararmış tırnaklar bırakır. Bunun sebebi de ojenin içerisinde bir maddenin tırnaklara geçmesidir. Tırnaklar sararmadan önlem almak içinde oje altına koruyucu oje kullanmak gerekir. Ancak tırnaklarınızın sarardığını fark ettiyseniz aşağıdaki birçok yöntem sizler için çözüm olacak.

TIRNAK SARARMASINA DOĞAL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

DİŞ MACUNU MASKESİ

MALZEMELER

-
 Bir tatlı kaşığı limon suyu,
Bir çay kaşığı beyazlatma etkili diş macunu

YAPILIŞI

Bir kapta diş macunu ve limon suyunu güzelce karıştın. Ardından karışımı fırçası ya da kulak çubuğu yardımıyla ojesiz tırnaklarınıza sürün. Bu şekilde 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile ellerinizi durulayın. Tırnak etlerinin daha yumuşak olması için de yoğun kıvamlı bir kremi ellerinize sürebilirsiniz.

TIRNAK SARARMASI NASIL GEÇER

TIRNAK SARARMASI NASIL GEÇER

KARBONAT MASKESİ

MALZEMELER

Bir çay kaşığı karbonat,
Bir buçuk tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir kapta limon suyu ve karbonatı iyice karıştırın. Karışımı tırnaklarınıza sürerek 15-20 dakika boyunca bekletin. Daha sonra tırnaklarınızı ılık su ile yıkayarak nemlendirici krem ile nemlendirin.

Tereyağlı Alman keki nasıl yapılır? Tereyağlı Alman keki malzemeleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Tereyağlı Alman keki nasıl yapılır? Tereyağlı Alman keki malzemeleri nelerdir?
Kasım ayında hangi balık yenir? Kasım ayında tüketilen balığın insan vücuduna faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Kasım ayında hangi balık yenir? Kasım ayında tüketilen balığın insan vücuduna faydaları neler?
Yok artık dedirtti! Damat ile gelin kavga etti, kayınvalidenin keyfi yerine geldi

İLİŞKİLİ HABER

Yok artık dedirtti! Damat ile gelin kavga etti, kayınvalidenin keyfi yerine geldi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Vcd 1 yıl önce

Aslında oje bakım deyildir, bakımlı tırnaklar eller deyildir. Bakım düzenli manikür yaptırmak tırnakları uzatmadan tertemiz tutmaktır. Bayanlar farkında deyil ama, ojeli veya tırnakları uzun bayanların elinden su bile içmek kimse istemez, gerisini siz düşünün.

Şengül 3 yıl önce

Benimde sürekli koyu renk ojeden sararıyordu ne ürünler ne karışımlar yaptım geçmedi. Sinbonun tırnak bakım seti var fiyatı uygun onu aldım o sarı tabakayı törpüledi, parlattı. Bir de trosyd tırnak çözeltisini kullanın iyi geliyor.

Toplam 1 beğeni

Memedo 2 yıl önce

Bu karışım ile geçiyormu

Toplam 0 Beğeni