Okula giderken nasıl makyaj yapılır?

Üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için önümüzdeki günlerde derse gidecekler için ideal bir okul makyajı nasıl olmalı sizler için araştırdık. İşte okul makyajında uyulması gereken kurallar...

"Yasemin.com" ekibi olarak üniversitenin ilk gününde nasıl makyaj yapmalı ve nelere dikkat etmeli sizler için araştırdık. İşte detaylar...

- Öncelikle abartıdan uzak ve her zaman yüzünüze yakışan makyajı tercih etmelisiniz. Abartılı makyaj yapmak sizleri yaşlı ve kötü görünmenize sebep olabilir. 

- Cildinizin gün içerisinde aydınlık ve canlı görünümünü kaybetmesini istemiyorsanız mutlaka iyi bir nemlendirici uygulamalısınız. Bu primer veya baz olabilir.

- Daha sonra ince yapılı bir fondöteni makyaj süngeri yardımıyla cildinize uygulayın.

- Gözlerinizde far kullanmak istiyorsanız, kahvenin tonlarını kolayca uygulayabilirsiniz. 

TEK BİR FARLA GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR? öğrenmek için TIKLAYIN...

- Göz makyajınızı da tamamladıktan sonra büyük allık fırçası ile gülümseyerek belirginleşen elmacık kemiklerinize hafif bir allık allık uygulayabilirsiniz.

- Makyajda son adım olan dudaklar. Eğer açık renk bir ruj kullanacaksanız kalemle üzerinden geçerek kalıcılığını arttırabilirsiniz. Koyu renk ruj kullanacaksanız, mutlakla aynı renk bir kalemle çerçeve yapmayı unutmayın.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0