Saç rengini açan inanılmaz yöntem! Soğan kabuğu tekniği ile saç rengini açmanın yolları

Saç renginizin tonunu açmak için oryel kullanmak hem saçların yıpranmasına hem de istemediğiniz bir görüntüye dönüşmesine neden olabilir. Eğer sizlerde doğal yöntemler kullanarak saç renginizde değişiklik yapmak istiyorsanız soğan kabuklarını deneyebilirsiniz. Peki soğan kabuğu yöntemi nedir? Saç rengi soğan kabuğu ile nasıl açılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Soğan en lezzetli yemeklerin baş kahramanları arasında yer alan ve tam bir antibiyotik kaynağı besindir. Soğan kullanıldıktan sonra kabukları çöpe atılır. Aslında çöpe atılan soğan kabukları, sağlığınız için en etkili ilaçlardan biridir. Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda soğanın kabukları antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu ortaya çıktı. Bu özellikleriyle cilt sağlığına olumlu yönde etkileri bulunan soğan kabuğunu kesinlikle çöpe atmamalısınız. Kalp ve damar hastalıkları, kolon kanseri, sindirim sistemi problemleriyle savaşarak olumlu etkiler gösteren soğan kabuğu, mikrop öldürücü maddeler bulundurduğu için boğaz yolunda oluşan iltihabı temizleme görevini üstlenir. 

soğan kabuğu

soğan kabuğu

Kadınların son yıllarda soğan kabuğunu kullandıkları yer ise saçlarıdır. Soğan kabuğunun içerisindeki etken maddeler sayesinde saç renginde doğal bir renk açıcı özellik taşıyor. Sizler de bu özellikten yararlanmak isterseniz yazımızın devamındaki adımları takip edebilirsiniz.

İşte soğan kabuğu tekniği ile saç rengini açmanın yolları:

MALZEMELER

Soğan kabuğu
1 bardak sıcak su
Eğir kökü
Hatmi kökü

saç rengini açmanın yolu

saç rengini açmanın yolu

HAZIRLANIŞI

Sıcak suyun içine bir adet soğanın kabuklarını ve 2'şer kaşık eğir kökü ve hatmi kökünü karıştırın.

10 dakika bekletip süzüp 2 saat dinlendirin.

Saçlarınıza sürüp kurumaya bırakın.

Kuruduktan sonra durulayın.

Saçlarınızın renginin açıldığını göreceksiniz.

İşte bu kadar!

İncir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağını yoğurtla karıştırıp yerseniz

İLİŞKİLİ HABER

İncir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağını yoğurtla karıştırıp yerseniz
Back To School ile bu yıl okullar çok şık olacak!

İLİŞKİLİ HABER

Back To School ile bu yıl okullar çok şık olacak!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0