Güzelliğinize gölge düşüren hatalar

Gün içerisinde farkında olmadan yaptığınız çoğu alışkanlıklar güzelliğinize gölge düşürebilir. İşte farkında olmadan yaptığınız o alışkanlıklar...

Güzel olmak uğruna bazen farkında olmadan hatalar yaparız. Bu hatalar ilerleyen zamanlarda makyaj, cilt ve saç bakım rutininiz de ciddi anlamda sorunların oluşmasına neden olabilir. "Yasemin.com" ekibi olarak farkında olmadan yaptığınız bu hataları araştırdık. 

İSTE YAPMAMANIZ GEREKEN HATALAR...

- KİRLİ SAÇ FIRÇASI KULLANMAK: Göz ve dudak makyaj fırçalarınızı günlük olarak, diğer fırçaları ise haftada bir defa yıkamanız gerekir. Aksi halde makyaj fırçalarınız, bakteri yuvası olacaktır.

- MASKARA FIRÇASI İLE OYNAMAK: Daha fazla ürün almak adına yaptığınız küçük dokunuşlar, maskaranın havayla dolmasına ve ürünün kuruyup bozulmasına neden olur.

- YOĞUN CİLT MAKYAJI YAPMAK: Kat kat fondöten kullanmak, yüzünüzde maskemsi bir görünüm yaratır. İşin sırrı, nemli bir sünger ile uyguladığınız fondöteni ince bir katman şeklinde iyice yayarak sürmektir.

- 40 YAŞ SONRASINDA IŞILTILI ÜRÜNLER KULLANMAK: İçinde pırıltılar bulunan malzemeler, göz ve dudak kenarındaki çizgilerin içine dolarak, çizgilerin daha fark edilir hale gelmesine neden olurlar.

- BOYUN BÖLGESİNİ İHMAL ETMEK: Nemlendirici ve güneş koruyucu kreminizi sadece yüzünüze değil, alın bölgenizden başlayarak, dekolteye kadar uygulamalısınız.

- GEREĞİNDEN FAZLA KAŞ ALMAK: Cımbız yardımıyla kaş almak kıl köklerine zarar verir ve kalıcı olarak dökülmeleri neden olabilir. Bu yüzden kaşlarınızı alırken, dikkat etmeniz gerekir.

- NEMLENDİRİCİYİ YANLIŞ KULLANMAK: Eğer cildinizin neme doymasını istiyorsanız, nemlendiricinizi duştan hemen sonra cildiniz henüz nemliyken, yüzünüze ve vücudunuza uygulamalısınız.

- SIK SIK OJE KULLANMAKÖzel durumlar ya da seyahatler için sürdüğünüz ojelerinizi haftada bir silerek, tırnaklarınızın hava almasını sağlayın.

- SAÇTAKİ BEYAZLARI KOPARMAK: Koparılan beyaz saçlar uzadığında daha kısa olur ve eskisinden daha çok dikkat çeker. Ayrıca saçlarınızı kopararak kıl köküne vermiş olduğunuz kalıcı hasar nedeniyle saç kaybı sorunu da yaşayabilirsiniz.

- GÜNEŞ KREMİNİ ES GEÇMEK: Güneş koruyucu kremler sadece plaja özel yapılmamıştır. Dışarıya her çıktığınızda cildiniz güneş ışınlarından korumak gerekiyor.

Sufle yemek kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Sufle yemek kilo aldırır mı?
Sonbahar'da Abant'ta gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar'da Abant'ta gezilecek yerler
2018 Sonbahar oje renkleri

İLİŞKİLİ HABER

2018 Sonbahar oje renkleri
Saç düzleştiren süt maskesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saç düzleştiren süt maskesi nasıl yapılır?
Günlük kullanıma uygun rujlar

İLİŞKİLİ HABER

Günlük kullanıma uygun rujlar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0