İltihaplı sivilce neden olur ve nasıl geçer? İltihaplı sivilceleri kurutan maske

Cilt rahatsızlıklarının belirtileri görüldüğü andan itibaren mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Bu rahatsızlıklar ise ilaç ve ya doğal yöntemler ile giderilebilir. Özellikle iltihaplı sivilce son yıllarda çok fazla görülüyor. Yüzünüzde çıkan iltihaplı sivilceleri kısa sürede geçiren tarifi sizler için araştırdık. İşte iltihaplı sivilceleri kurutan maske tarifi...

İltihaplı sivilceler aşırı yağlı yiyecekler tüketimi, hormonsal bozukluklar ya da yaşa bağlı olarak meydana gelebilir. Oluşan bu sivilceler yanlış tedavi edildiğinde cildinizde iz bırakma olasılığı çok yüksektir. Öncelikle sivilce çıkan bölgeye kesinlikle ellerinizi yıkamadan dokunmamalı, başkalarının kullandığı havluyu sürmemelisiniz. Bunun dışında yapmanız gereken ilk şey bir uzmandan yardım almaktır. En iyi çabalarınıza rağmen iltihaplı sivilcenizin geçmediğini düşünüyorsanız, bunun nedeni doğru tedaviyi almamanız olabilir. Aslında, bu çok özel sivilce türü hedeflenen bakımla tedavi edilmelidir. Hafif sivilceyi tedavi ederken onu hafifletmeyi ummak imkansız.

Sivilcede beslenmenin rolü nedir? Süt sivilce yapar mı? Sivilceleri geçiren diyet...İLİŞKİLİ HABERSivilcede beslenmenin rolü nedir? Süt sivilce yapar mı? Sivilceleri geçiren diyet...

İltihaplı sivilceler (akneler) birbirinden farklıdır ve her iltihaplı sivilce (akne) türünde işe yarayan ayrı ayrı tedavi yöntemleri bulunur. İltihaplı sivilcelerin (aknelerin) geçmesi doğru tedavi yönteminin tercih edilmesine bağlıdır. Bu yüzden cildinizdeki sivilcenin (aknenin) türünü tespit etmeniz oldukça önemlidir.

Çenede neden sivilce çıkar? Çenede çıkan sivilce için doğal çözümİLİŞKİLİ HABERÇenede neden sivilce çıkar? Çenede çıkan sivilce için doğal çözüm

En sık rastlanan iltihaplı sivilce (akne) türleri aşağıdaki gibidir;

Papüller: Bunlar küçük, pembe-kırmızı yumrular şeklinde cilt yüzeyinde görülürler.
Püstüller: İçi irin dolu papüllerdir.
Nodüller: Deri altında yerleşen daha sert pembe-kırmızı kabartılardır.
Kistler: Kistler en ciddi iltihaplı sivilce (akne) tipidir. Nodüller gibi cilt yüzeyinin altında bulunurlar. İrin dolu, genellikle büyük olan kistler dokunulduğunda acı verirler.

İltihaplı sivilceler (akneler) yüzde daha yaygın olarak görülse de boyun, göğüs, sırt ve omuzlarda da çıkabilir.

Kafa derisinde neden sivilce çıkar? Kafa derisindeki sivilceler nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERKafa derisinde neden sivilce çıkar? Kafa derisindeki sivilceler nasıl geçer?

İLTİHAPLI SİVİLCEYE NE İYİ GELİR?

Reçetesiz akne ürünleri arasında benzoil peroksit, salisilik asit ve glikolik asit bulunur. Bireysel olarak kullanıldığında bu tedaviler orta şiddette sivilceler için etkilidir. Bunlar, tıkanıklıkları açan ve cildin ölü deri hücrelerini atmasına yardımcı olan peeling maddeleridir.
Enflamatuar akneye neden olan akne bakterilerini tedavi etmek için topikal antibiyotikler kullanılabilir.
Retinoidler genellikle enflamatuar olmayan akneyi tedavi etmek için kullanılır, ancak aynı zamanda enflamatuar aknenin tedavisinde de faydalıdır. Cildin yenilenmesini hızlandırır.
 Bazı kadınlarda doğum kontrol hapı kullanmak akne oluşumuna neden olan hormonları düzenlemeye yardımcı olabilir.
Şiddetli enflamatuar aknede, bir antibiyotik tablet verilebilir.

İLTİHAPLI SİVİLCEYİ KURUTAN MASKE TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet aspirin
1 çay kaşığı bal
1 adet maske bandajı
1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Aspirini toz haline getirip, limon suyu ve bal ile karıştırın. 

Karışımı sadece sivilceli olan bölgeye uygulayıp, 1 gece boyunca bekletin.İyi bir sonuç almak istiyorsanız yüzünüzü maske bandajı ile kapatabilirsiniz. 

Bu tarifi haftada bir defa uygulamalısınız...

Yılan yağı saç uzatır mı? Yılan yağı nasıl kullanılır? Yılan yağının faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Yılan yağı saç uzatır mı? Yılan yağı nasıl kullanılır? Yılan yağının faydaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0